Şimdi Ara

Makedonya da Hukuk Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Uluslararası Vizyon Üniversitesi sınavsız hukuk fakültesi okuma şansı veriyor , bir kaç danışmanlık hizmeti ile görüştüm 2 bin 3 bin euro arası fiyatlar istiyorlar , kendi başıma gitsem bir zorluk yaşar mıyım ? ve makedonyada hukuk fakültesi okumak mantıklı mı ?



  • Denklik var mı öğren yoksa sıkıntı.
  • Merhaba,

    Gecen sene Ukrayna'ya Makedonya'dan bir üniversiteden bölümünden yaklaşık 20 kişilik 2. sınıf öğrencisi Türk öğrenciler geçiş yapmışlardı. Sebep olarak ise Türkiye'nin Makedonya'ya denklik vermediğini bu sebepten dolayı geçiş yaptıklarını söylediler. Dikkatli olmak lazım.
  • denkliği kesinlikle yökten kontrol ve teyit et sonra elinde geçersiz hukuk fakültesi diploması olmasın. zira yök bugün geçerli dediğine yarın geçersiz diyor. bir diğer konu oralardaki üniversitelerde tonlarca sıkıntı çıktığını söylüyorlar. derslere giren hocalar , dağıtılan ve satılan soru cevapları vs. orada okuduktan sonra burada fark derslerinide vermen lazım büyük ihtimal.
  • Hocam 2000-3000 € az değil Polonya da okursun o parayla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gittiğiniz okul YÖK tarafından tanınıyor ise Hukukda prosedür şöyle işler

    Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle devam zorunluluğu vardır.YÖK'e göre kesinlikle o ülkede 1 dönemde en az 90 gün bulunmalısınız.Unutmayın 2 dönem var yılda !

    YÖK kesinlikle giriş çıkışlara bakmaktadır.Akademik takvim dışında keyfi bir şekilde okuduğunuz ülkede bulunmamışsanız direk RED yersiniz.

    Türkçe eğitim kesinlikle tanınmıyor.O ülkenin dilinde okumanız sizin yararınıza.

    Hukuk bölümden mezun olduğunda bazen DERS TAMAMLAMA ( seçeceğiniz üniversitede 1 sene 11 dersi verirseniz denklik alırsınız)

    Bazen ise STS Hukuk sınavına girersiniz.

    Bu tamamen sizin şansınıza kalmış.Ben olsam Makedonyayı tercih etmem.Denklik antlaşmaları fesedildi.Çok göze batarsınız mezuniyetinizde.





  • Böylesi danışmanlar ve böylesi okullar yüzünden Makedonya mezunlarına sıcak bakılmıyor arkadaşlar...Geçen birkaç ay öncede tüm denklik antlaşmaları fesedildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazretidentist -- 23 Nisan 2017; 16:37:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman






    Böylesi danışmanlar ve böylesi okullar yüzünden Makedonya mezunlarına sıcak bakılmıyor arkadaşlar...Geçen birkaç ay öncede tüm denklik antlaşmaları fesedildi.


    hocam şimdi makedonya Vizyon Üniversitesinin denkliği ok değil mi ?




  • drjacob kullanıcısına yanıt
    YÖK'e dilekçe yazıp sorabilirsin. Düşündüğün farklı üniversiteler de varsa aynı dilekçe içerisinde onları da dahil edebilirsin. Makedonya sıkıntı çıkabilecek bir ülke; Bulgaristan, Romanya ve Makedonya'da YÖK tanıma durumu sürekli değişiyor.
  • Merhabalar bu Makedonya da okuma kervanına bende katıldım. Söylemek istediğim çok şey var kısaca bahsedeceğim sadece. Şuanda fakültede okumaktayım ve iyi gidiyor. Ekonomisi ve geçimi Türkiye’den daha iyi ve ucuz emin olabilirsiniz buna. Danışmanlıklar hakkında birşey söylemek istiyorum bence bu ülkede ki en büyük sorun danışmanlıklar. Tek amaçları para kazanmak ve bu yüzden çok fazla yalan bilgi verebiliyorlar seni ikna etmek için. Sen burda okumuşsun okumamışsın paran var veya yok hayallerin vs hiç umurlarında değil. Tek istedikleri senden para koparabilmek. Hele bir tanesi var okulun resmi kayıt sayfası olduğunu söyleyen :D tamamen dolandırıcılık başka birşey değil. Benim gözümün önünde kaç kişi kaç arkadaşım deport oldu ve hiçbiri kılını kıpırdatmadı. Kısacası herşey para alana kadar sonrası sizi bok gibi ortada bırakıyorlar. Bende danışmanlıkla geldim yalan yok ama ben tüm bunları uzaktan izledim çünkü bu konuda şükür ki şanslıydım. Reklam yapmak istemiyorum ama gerçekten kefil olabileceğim ve her konuda yanımda olan tek eğitim danışmanlığı Ayta Eğitim di.Burda okuyan ve yaşayan biri olarak söylüyorum işini düzgün yapan tek danışmanlık gerçekten. 15 Martta yök denkliğin kalktığına dair resmi gazetede ilan verdi. Buna rağmen hala denklik var diyerek sizi kandıran insanlara dikkat edin. Biliyorum hepimizin hayalleri ve kariyer hedefleri var ve inanılması zor. Eğer bu yalancı firmalara inanıp yalan bilgi ile gelirseniz paranız ve zamanınızın yanında hayalleriniz ve umutlarınız da yanar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.