Şimdi Ara

Macbook Pro 13″ 2015 İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güzel makine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkurler , air almayi düşünmüyorum acelemde yok fakat açıkcası biriktirmiş olduğum nakitim var en geç hazirana kadar almaliyim haziranda tatile gidiceğim o parayi çar çur edeceğimi bildiğimden ötürü biran önce almanin peşindeyim. :) Ayrica bir soru daha soracağim dolarin düşmesine bağli olarak fiyatlarda ucuzlama olabilir mi ? Geçen seneye nazaran fiyatlara baktigimda 1000 tl gibi bir zam olmuş tahmin ediyorum dolarin artmasindan dolayi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd si degisebiliyir mu?

    İcindekinin markasi nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Ssd si degisebiliyir mu?

    İcindekinin markasi nedir?

    Arkadaşin yaptigi incelemede yazmiş ssd degisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PesimistChe

    Cevap için teşekkurler , air almayi düşünmüyorum acelemde yok fakat açıkcası biriktirmiş olduğum nakitim var en geç hazirana kadar almaliyim haziranda tatile gidiceğim o parayi çar çur edeceğimi bildiğimden ötürü biran önce almanin peşindeyim. :) Ayrica bir soru daha soracağim dolarin düşmesine bağli olarak fiyatlarda ucuzlama olabilir mi ? Geçen seneye nazaran fiyatlara baktigimda 1000 tl gibi bir zam olmuş tahmin ediyorum dolarin artmasindan dolayi.

    Evet, bir gun icinde fiyatlar 1.000tl artti fakat performansta artti.

    Yani sadece dolara baglamak pek dogru olmaz yinede bu sekilde bir artisin sorumlularindan biride dolar maalesef.

    Hazirana kadar almak gibi bir dusunceniz varsada simdiden alin bence

    Fiyat dususune gelincede, yeni bir urunde fiyatlar biraz daha artacaktir. Indirimin olacagini dusunmuyorum, keske olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Ssd si degisebiliyir mu?

    İcindekinin markasi nedir?

    Apple'a ozel ve degisebiliyor.
    Hatta degisebilen tek parcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuadBrain Q kullanıcısına yanıt
    Tamam tesekkurler , macbook 'u aldığımda takıldığım yerler olursa şayet özelden başınızı ağrıtırım biraz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PesimistChe kullanıcısına yanıt
    Bu "yenilenme konusunda" şu anda bir belirsizlik var.

    Apple Mac'lerde (veya Macbook'lar demek daha doğru) bir takvim yılı içinde genelde sadece bir kez bir yenileme yapar. Burada "yenileme" kavramını izah ederken bunun bir "tazeleme" (İngilizce olarak "refresh") ya da daha kapsamlı/radikal tasarım değişikliği (İngilizce olarak "redesign") olarak algılanması gerektiğini peşinen belirteyim.

    Şimdi 2015 Mart'ında yeni/ince/hafif/seksi 12" retina Mac Book tanıtılmasının yanısıra:

    1) Broadwell işlemcili 2015 model 11" ve 13" MBA'ler (ve 13" olanda yeni bir SSD demeyelim de dahili Flash Depolama donanımı olan demek teknik olarak doğru...) tanıtıldı.
    2) Yine Broadwell işlemcili, yeni bir Trackpad'e sahip ve yine yukarıdaki "SSD'ye sahip" 2015 modeli 13" rMBP modelleri tanıtıldı.

    Hatta bu 2 ürün grubu şu anda TR dahil her yerde bulunuyor.

    15" rMBP'larda hiçbir değişikliğe gidilemedi zira bu grupta kullanılabilecek Broadwell işlemcileri (alt versiyonu) Intel henüz üreticilere ver(e)memişti. Bu değişikliğin Haziran-Temmuz-Ağustos 2015 gibi gerçekleşeceği varsayılmaktaydı.

    Ancak daha yakın tarihte ortaya çıktı ki Intel bu Broadwell bahsettiğimiz işlemcileri belki hiç ver(e)meyecek ve bir süre sonra (yılın 3. çeyreğinde) artık Skylake işlemci ailesini vermeye başlayabilecek.

    Broadwell ile Skylake arasında ciddi farklar ve gelişmeler var.

    Bu durumda Apple'ın nasıl bir politika izleyeceği de şu an için merak konusu.

    1) Ya yıl sonuna doğru Skylake işlemcililerle hem 13" hem de 15" rMBP'ları çıkartacak (yılda birkez kuralı bir seferliğine bile olsa bozulacak....).
    2) Ya yıl sonuna doğru yapacağı bu değişimi sadece 15" rMBP'lara uygulayacak.
    3) Bir olasılık da Apple'ın Skylake ile rMBP serisinde daha radikal bir değişikliğe giderek yeni bir kasa tasarımına girmesidir. Şu anda satıştaki 13"/15" rMBP'lar bu mevcut kasa içinde 4. yılını doldurmuş durumda (2012-2013-2014-2015/şimdilik sadece 13" için...) Ancak böyle bir tasarım değişikliği olursa bu 2015 sonlarında mı olur, yoksa 2016 Mart-Nisan'ını bulur mu???

    Not: Kişisel tahminim retina ekranı da olmayan MBA ailesinin artık son yılını yaşadığıdır. Bu kasa zaten 6 yıldır kullanımda. Ben MBA'lere Skylake işlemci ailesinin ve/veya retina ekranın uygulanacağını tahmin etmiyorum. Yani MBA artık "ölüme terkedilecek..."

    Benim tahminlerim, (2105 sonlarını sisli görmekle birlikte), 2016'da Macbook olarak iki ürün grubunun Skylake işlemcilerle (tabi ki bu işlemcilerin uygun alt versiyonlarıyla...) var olacağıdır.
    1) 12" ve muhtemelen ya 13" ya da 14" rMB (ince/hafif/seksi kasa) ancak düşük işlemci gücü...
    2) 13", 15" ve belki de 17" tamamen yeni bir tasarım içinde rMBP.




  • İnceleme için teşekkürler, 128GB ile 256GB arasında Edu fiyatlarında 650 TL gibi bir fark var, bütçe kısıtlı olduğu için stok model almayı planlıyorum, nasip olur ilerde güncellerim inş. . Sadece browser, mail takibi ve arada drupal, ftp, indesign, photoshop gibi programlar kullanırım. Kişisel olarak ayrıca masaüstü makinam var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hie

    İnceleme için teşekkürler, 128GB ile 256GB arasında Edu fiyatlarında 650 TL gibi bir fark var, bütçe kısıtlı olduğu için stok model almayı planlıyorum, nasip olur ilerde güncellerim inş. . Sadece browser, mail takibi ve arada drupal, ftp, indesign, photoshop gibi programlar kullanırım. Kişisel olarak ayrıca masaüstü makinam var.

    Fazlasıyla yeterli olacaktır o zaman Hatta Air modelide uygundur.




  • 256 gb almanızı tavsiye ederim 128 gb ssd kesinlikle yetmez.
  • Siparişim işlenmis..teslim tarıhı 15 20 mayıs gozukuyor
    256 aldık keske 512 dıyorum i5 aldık keske i7 diyorum sımdı..ama ozellikle i7 demek 1.000 lira demek..((( umarım pişman olmam
    Harıcı ıle falan 256 yıne yeterlı olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    İşlemci için bir yorum yapamayacağım zira depolama alanı için ilerleyen dönemlerde 128 gb SDXC kart takarak bir nebze çözüm bulabilirsin.
    Bende sipariş vermeden önce 16 gb olarak geçmeyi düşünmüştüm ama i5 8 gb 256 gbb ssd ile geçtim.
  • arkdaşlar pro retina ekranlı olan modeli almak istiyorum ama cihazı basit işlemler için kullanacağım dizi internet mail yazı yazma vs gibi. sizce macbook, macbook air, retina display hangisini almak mantıklı olur retinalı ile diğer modeller arasında fiyat farkını karşılayacak kadar bir görüntü çözünürlüğü farkı var mı dır *
  • Dostum air ve pro çok farklı cihazlar. Biraz da paraya bakıyor olay. Pronun retina ekranını görünce insan air almaya pek eli gitmiyor çünkü o da ucuz değil.

    Eğer air sana tasarım ve ekran olarak hoş geliyorsa senin söylediğin şeyleri rahat yapar ama ben o kalın çerçeve ve retina karşısındaki görüntüsünü sevemedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DurBirDakika kullanıcısına yanıt
    yeni mac ler yakında tanıtılacak, onları bekle derim. yapacağın işlemler için macbook pro gereksiz. macbook al, daha kullanışlı...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.