Şimdi Ara

Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
15
Favori
189.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • R50 kullanıcısına yanıt

    Sanırım sadece servislerde takılabilir. Borusan 'ı arayıp bir sorun isterseniz.

  • Selamlar,2008 freelander 2 sahibiyim bende 2010 da burda incelelemeyi okuyunca almıstım.Daha once torpidoda airbag bolumunde catlama olan var mı?Deri kaplama veya sıvı kaplama onerdiler.Yeni torpıda 15.000 bın cıvarı.

  • R50 kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben de arabamı almadan önce bu yazıyı uzun uzun okuyup FL2 almaya karar verdim ve aldım. İlk aldığım FL2 nin daha düşük km lisini bulunca satıp yenisini aldım. Şimdi yurtdışına uzun süreli çıkmam gerekeceği için satışa koyacağım. Ben yine yurtdışında freelander 2 bakmaya başladım bile🤣. 2010 model 165000 km se plus paket ilgilenen varsa benimle iletişime geçebilirler. 👍🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende uzun bir araştırma sonrasında 2011 172K km TD4 HSE paket araçla pazarlık yaptım ama aracın hiçbir bakım, tamir dökümünün olmamasına satıcının fiyat konusunda bana tek kuruşluk bir tolerans tanımaması da eklenince son anda aracını almıyorum dedim. Birde halen araç gerçek HSE miydi emin olamadım. Çünkü jantlar 17''di, koltuklar ısıtmasız ve hafızasızdı. Bunun haricinde Terrain Response, Hız Sabitleme, Ön Cam Isıtma, Elektrikli Koltuk, Multimedya Ekran vardı. . Kendimi, dışı beyaz içi açık renk, 2011 üzeri ve düşük km olarak şartlamistim. Şimdi model yılı düşük de olsa bakım kayıtları full Muhafaza edilmiş, gerçek HSE bir FR2 arıyorum. Şu piyasa da zor gibi ama 3. araç olacağı için pek de acelem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe_60 kullanıcısına yanıt

    17 jantı bilmeme ama td4lerle jantları bile farklıdır ve sürücü koltuk hafızası , koltuk ısıtma , subwoofer bagajda yoksa araç Hse değildir …




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maji 2 -- 30 Ekim 2021; 17:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maji 2 M kullanıcısına yanıt

    Koltuk ısıtma opsiyonel, birde 2011 yılı itibariyle paketler ve içerikleri değişmiş sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes HSE diyor ama koltuk hafıza ve subwoofer önemli ., gerçekten parasını hakeden araçlar ...

  • Dün itibariyle 2008 model 175K Km de dışı siyah içi bej sıtmali, hafızalı gerçek HSE bir FR2 almış bulunmaktayım 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efe_60 kullanıcısına yanıt

    Kazasız belasız kullanın. Ne kadar aldınız? Benim de aklımda da böyle bir araç?

  • murat tek_ M kullanıcısına yanıt

    %98 'inin torpido airbag ve gösterge paneli üstü çatlaktır, Gösterge paneli üstü çatlak tek şekilde ve çok muntazam oluştuğundan bir çok kullanıcı ek yeri zannedebilir. ( alırkende en dikkat edilecek kısımlardan dır, zira çatlak yoksa onarım görme ihtimali aşırı yüksektir. Kaba film serigrafi malzemesini ısı tabancası ile yakarak kapatılan kısımları orijinalinden ayırt etmek nerede ise imkansızdır, zira orijinal malzemenin şeklini alır. Ama airbag in doğru açılma ihtimalini 0 a indirdiğinden kaplamacılar vs siz özellikle istemedikçe yapmaz )


    Ne deri nede sıvı kaplama tam olarak problemi çözmez. İlk sıkıntı kaplamada aracı satarken patlak airbag zannedilmesi , ikici sıkıntı ise yazın tekrar şişmeden dolayı kaplamanın sıkıntı yaratması.


    Soft kaplama yüzeysel olarak düşünülebilir.


    İkinci sıkıntı ise gerektiğinde airbag in kaplamadan dolayı sağdan soldan çıkması.


    Bu iki kroniğin dışında 3 cü olarak ta direksiyondaki airbag kapağının (orta göbek land logosunun olduğu ) üst kısmının dışarıya doğru kalkmasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzZ. -- 16 Şubat 2022; 21:56:31 >




  • Tesekkurler bilgi icin.Bu arada yeni arac aldım.2008 138.000 de gercek hse paket(koltuk ısıtmalı)degişen yok.METALIK FUME satılıktır.

  • murat tek_ M kullanıcısına yanıt
    Hocam ilan numarası paylaşır mısınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 ay once satıldı malesef..385.000 tl

  • Merhaba bende freelander 2 kullanıyorum.
    İstanbulda kalabalık bir ilçedeyim. Bu uzun yol tatil ve seyahat arabam.

    Şehir içinde rover 216 otomatik kullanıyorum. Fare gibi heryere girip çıkıyorum. İşlerimi görüyorum. Rover mg rahatlığına alışınca başka araçlar tuhaf geliyor.

    Ancak fr2 de şehir için kullanılabilir. Eveque den ve diğer landlardan daha dar. Ve yüksek. Bence Eveque den daha kolay bir kullanımı var. Üstelik bagajda daha iyi. Şehir için fr2 en iyi land.

    Fr2 inanılmaz yüksek ve ferah bir araba. Sanırım bundan daha yükseği az. Yol yorgunluğu yapmıyor.

    Sio4 benzinli motor inanılmaz yaşanır. Hızlanması müthiş. Fordun bu motorunu sevdim.

    Fr2 aynı zamanda çok iyi bir prejtiji var türkiyede. Görüntüsü asil.

    Herkese kazasız belasız günler ve sürüşler dilerim.

    Fr2 reklamından bir alıntı:

    "Bir yabancı ile tanışacaksın
    Onunla yolculuk edecek
    Dünyaya yeni bir gözle bakacaksın
    Yada daha sakin bir hayatı seçeceksin."

    Daha sakin hayatı seçenler diğerlerini alsın. Passat felan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Ferahlık ve kullanım rahatlığı açısından EVoque ile kıyaslanamaz bile,freelander çok ferah ve güzel bir araç ben Evoque ile değiştirmeyi düşüdüm içine oturdum ve kalktım fiyat sormadım bile..

  • Nisan 2022 Notu:

    Şaka gibi sürekli devam filmi çekilen filmlere döndü.Araç hala bende ve şu an 142000 KM gösteriyor.

    Ağırlıklı ailecek şehirdışı ve tatil,hanım da şehiriçi kullanıyor.

    Sıkıntı var mı yok,daha doğrusu servis ve tamirci konusunda güvenilir insan yok.

    Son yağan karda bayağı kullandık,tekerlerden dönüşlerde ve düz gidişlerde bazen sürtme sesi ve kasislerden geçerken gıcırdama sesi olduğu için bu sefer de Atatürk Oto Sanayii sitesinde Motokar'a götüreyim dedim..Geçen yıl kendim tüm bakımlarını yaptırmış,taklit olduğundan şüphelendiğim Ferodo marka balataları Delphi ile ve her iki amortisörü biri patlak olduğundan Magneti Marelli ile değiştirmiştim.

    Amortisörleri internetten aldım,balata ve bakımları OTOPRATİK ATAŞEHİR'de yaptırdım rutin yağ,balata ıvır zıvır herşey için bu firmaya güvenebilriisniz,sabancı tarafından açılan bir bakım servis ağı çok temiz ve çok uyguna iş yapıyorlar.Çok zor işlerin altından kalkıyorlar ama bu sefer rot,rotil,aks körüğü,salıncak vs ihtiyacı olabilir diye MOTOKAR'a götürdüm.Aman sakın yanaşmayın eresmen milelti becermek için serv,s açmışlar, bana bir liste çıakrdılar aşağıda resmini atıyorum sinirden güldüm. Anahtarım alıp hemen ayrıldım,arkadaşalr geçen yıl değiştirdiğim arka amortisörleri değiştirmek istediler,yetmedi balataları değiştirmek istediler,benim bakılması istediğim hiçbir şeye bulaşmadılar (Turbo,manifold,karter vs) ama tipik borusan kosifler muamelesi yaptılar,aşağıya da servis ön tesbit kağıdını atıyroum.Aman yaklaşmayın uzak durun,burası daha çok mafya babalarının range'lerini toplayan veya parası çok aklı yok tiplere geçiren biryer ,kusura bakmasınlar param da olsa zor kazanılan helal kazancıma el sürmelerine izin vermem..

    Bakın dediğim heryeri değiştirmeye kalkan, işlerine gelmeyenleri yapmayan, ve sadece balata temiziliği ve disklerin arkasında kar nedeniyle eğilen koruyucu tenekeyi düzeltmeleri gerekirken önde ne viraj demiri,ne lastiği takozu ve salıncağı varsa değiştirmeye kalkan,1 yıl önce değişmiş balata ve arka amortisörleri değiştirmeye kalkan yere nasıl güvenirsin ?? Üstelik fiyatalrı aynı olmasına rağmen sağ sol arka amortisöre de farklı fiyat yazmışlar.YUH artık...

    Ben arabamı tanıyorum ve eksiği olduğunu da biliyorum,kendinize iyi bir usta bulmazsanız bunlar yolunacak kaz gibiş yolarlar adamı..






  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Evoque , freelander 2 den daha dar ...

  • maji 2 M kullanıcısına yanıt

    F2 2005 mm yazıyor,

    Evo 2125 mm yazıyor

    İnternette tabi 2012 modele baktım. Belki yanılıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt

    Muzaffer Bey Merhaba,


    Yazınıza resmen hasta oldum. Araçla ilgili bu kadar net, iyisiyle kötüsüyle bu kadar realist yazı ben ilk kez görüyorum. Ellerinize sağlık..


    Ben de 2009'da Borusan'dan sıfır km aldığım Freelander 2 2.2 TD4 GS Premium paket aracımı şu an için kullanmaya devam ediyorum. Aracım 125.000 km'de. Tıpkı sizin gibi 12-13 senedir aynı aracı severek kullandık ailecek.


    Paylaştığınız fotolardan 34 plakayla İstanbul'da yaşıyor olduğunuzu düşündüm.


    Açıkçası araca iyi bir bakım yapmam gerektiğini düşünüyorum. Az kullanıyor olsam da malum 100Bin km'yi geçtik.


    Aracı çok fazla kullanmadığım için detaylı bakım yaptırmaya vakit ayıramadım. Kronik bir arızasını da görmedim. Ama size sormak istedim. İstanbul Avrupa yakasında bu araçtan gerçekten anlayan, güvenilir ve para delisi olmayan bir usta, bir servis var? Siz kesin bilirsiniz.


    Borusan'a gitmeye korkuyorum, malum Euro-Dolar kuru. Bana 100Bin TL masraf çıkarırlar aynı size Motokar'ın çıkardığı gibi.


    Aracı satmak da istemiyorum şu an için. Heybeti de hoşuma gidiyor delikanlının. Alternatifi yok açıkçası artık. Yaz tatillerinin, rahat aile şehir içi kullanımının kralıdır benim gözümde Freelander 2.


    Bu arada yaptırdığınız folyo kaplamaya hayran oldum. Acaba nerede yaptırdınız? Birkaç sene evvel yaptırmışsınız sanırım, yazınızdan öyle anladım.


    Paylaşımlarınızın inş devamı daha da gelir. İyi forumlar...





  • Mrb,motor ve mekanik için hangi sanayi ve hangi ustaya gidiyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.