Şimdi Ara

lada samara inanılmaz gaz yakıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 1 ay kadar önce bi lada samara aldım. 4650 TL ye aldım. adam yürüründe hiçbir masrafı yok dedi. bide ustaya gösterdim. ustada sağlam dedi bende aldım. aldıktan sonra yürürüne toplam 350-400 civarı bi para harcadım. sonra bigün gaz bitti 20 TLye gaz aldım bakıyım ne kadar gidiyor dedim. çünkü çok az gidiyordu. 20 TL gazla 44-45 KM civarı bi yol gittim. inanamadım. gaz ayarı filan yaptırdım. zaten sıralı sistem olmadığından bilgisayarla ayarlanmıyormuş. elle ayarladı bişeyler yaptı usta kıstı açtı filan ama nafile.. benzinle gitsem bu kadar yakmaz heralde.. sübap ayarı vs. olabilir dedi gazcının biri bizde yeni yaptırdık. hatta bujiler filanda değişti.. adam bide gaz beyni eskimiş fazla gitmez dedi ama o bile olsa bu kadar olur mu bilmiyorum. yorum ve önerilerinizi bekliyorum. konuyuda doğru yere mi açtım bilmiyorum değilse doğru yere taşınırsa sevinirim.



  • bir bilen yok mu?
  • eski aracım atiker lpg sistemi takılı 92 model samaraydı. istanbul sehırıcınde kısın en fazla 10lt/100km yazın ıse genelde 8,5lt/100 km gaz yakardı. samaralar az yakıtıyla bilinen araclardır. sorunuzun cozumunu bılemeyecegım ama eger ıstanbuldaysanız istanbuldakı en ıyı lada ustası bayhan ustaya ugrayın, size mutlaka bır cozum sunacaktır...
  • Hocam radyatörlerde sorun var mı yani su kaçağı var mı?Baktırdınız mı?
    Buji kablolarına baktırdınız mı?
    Karbüratör alt takozu hava alıyor olabilir.
    Karbüratör kelebeği arızalı olabilir.
  • Ayar tamsa,

    Motor sağlamsa, sübaplar kaçırmıyorsa

    Ateşleme bobinindendir.
  • aynı sorun bendede var araba lpg de 40krs yakıyor sen sorunu cozdunmu dostum
  • Aynı sorun bendede var ateşleme beynini bujiler buji kablosunu distributor kapagını degistirdim gene aynı.
  • Bende de aynı sorun var. Ustasını bulmak lazım. ankrada bilen varsa bana bildirsin. en az 5 ustaya gititm usta değillermiş. sorun değişmedi 40 kuruşun altına inmedi.
  • Aradan baya geçti. Bu arada beyin filan hep değişti. En son ne kadar yakıyor ölçmedim ama az değil yine. Yok çaresi yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateşleme ve karbüratör sorunlarını giderip hala sıkıntı var ise baskı balataya da bir baktırın. Sonra lastik havaları çok önemli. 10 derece üzerinde hala kış lastiği kullanıyorsanız, kışın yaz lastiği kullanıyorsanız, araçta termostat yoksa veya uygun termostat yoksa fazla yakar. Dönüşüm yapılırken su tesisatı olması gerektiği yerden çekilmemişse yine çok yakar. Bir de tesisat kaçakları kontrol edilmeli, üst kapak contasında sıkıntı olup olmadığı kontrol edilmeli. Aklıma gelenleri yazdım hala sıkıntı var ise artık motor bakım istiyor demektir.
  • Bırak eziyet etme arabaya bu araba zor şartlar için benzinli olarak tasarlanmistir lpgyi soktur benzinde kullan emin ol daha az yakar ve pedelin ucuna dokundunmu sirtini koltuğa yapistirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bır bır bır. Ben gittim lada samara aldım. 68 liraya 285 km gittim son depo.

    sen ustanı değiştir.
  • En alttaki yorum yapan hocam ankaradaysaniz ustanixi soylermisiniz rica etsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptırdığım son ayarla şehirler arası 15 kuruş yaktım. Gazı da 2.32 den almıştım. Sincan sanayideki bi gazcı ayarladı sadece gaz ayarı ile ilgili bi yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugunun tarihi 05,06,2018 lpg birim fiyatı 3,00 tl. 100km sehiriçi 38 tl sehirler arası 22tl karışık 30tl yakıyor
  • Ustam yakıt düştümü bendede aynı bir türlü düşmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1993 model samara var 40 45 krş yakıyor yakıtı düşüremiyorum beyin yeni taktırdım bujilerde iyi dediler ayar yapıyorlar düşmüyor anlayan başina grlrn varsa lütfen yardımcı olsun cep5434243714 şimdiden sagolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziya tüfekci -- 18 Şubat 2021; 22:23:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92 lada samara karbüratörlü 4.60 tl den gaz aldım. 50 tl ile şehir içinde 110 km yaptı. Çok yakıyor çozüm bulamadım. Buji kabloları buji. yag yağ filtresi bobin distribütör hava filtresi hepsini degiştirdim. Zümrütevler Ceyhun ustada gaz ayarı yaptım bilgisayar ike ama genede olmadı yardımlarınızı bekliyorum 05435268634 mesut


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir Lada Samara'ya biniyoruz. Son günlerde (gaz litre fiyatının aşırı artması bir yana) aşırı yakmaya başladı. En son gazı 9.06₺'den aldığımda şehir içi 145 km de 19.84 litre ( 179.75  ₺) aldı. Arada köye gidip geliyoruz. Yine de bu kadar yakmaması gerektiğini düşünüyorum. 2019 pandemi başladığında ehliyeti yeni aldığım zamanlarda şehir içi her 200 km de 18-20 litre arası gaz alıyordum. Şimdiki yakıt ile arada dağlar kadar fark var. LPG beyni 2 defa dondu. Gazcıya gösterdik aracı ilk seferde bir şey yok dediler 2. gösterişimizde LPG beynine giden hortum tıkanmış dediler değişim yaptılar. İnternetten baktığımda LPG beyninin içindeki diyafram bozulup görevini yerine getiremediğinde aracın çok yaktığını öğrendim. LPG beynini değiştirmeyi düşünüyorum düzelirse buraya yazarım. Ayrıca gazı alırken belli bir süre sonra tartartar diye ses geliyor. Sanırım bu ses şamandıradan geliyor. Babam da senelerdir bu sese aldırış etmiyor gazı sonuna kadar doldurtuyor. Acaba bu sesin çok yakmasıyla bir bağlantısı var mıdır? Bilen varsa yazabilir mi ? Eski araban varsa derdin var :)






  • Kışın araçlar çok yakar, kışın aracı kısa mesafe kullanıyorsan çok daha fazla yakar.


    Aracın beyni doluyorsa, su eksiltmiştir. Araç sürekli su eksiltiyorsa conta yakmıştır veya bir yerde kacak vardır.


    Düzgün bir lada şehir için 10 litre şehirler arası 8 litre lpg tüketir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.