Şimdi Ara

Kimchi Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MALZEMELER

    • napa lahana
    • Su
    • Kaya Tuzu
    • Pişirme Tuzu
    • Tatlı Pirinç Unu
    • Kore Pul Biberi
    • Kore Turpu
    • Deniz Tuzu
    • Kore Balık Sosu
    • Tuzlanmış Fermente Karides
    • Kore Frenk Soğanı
    • Havuç 
    • Sarımsak 
    • Zencefil
    • Şeker
    • Soğan


    KİMCHİ NASIL YAPILIR?

    1. Napa lahanayı dörde bölün ve akan suda durulayın. Sapın sağlam olduğundan emin olun.
    2. Kaba tuzu büyük bir kapta suda (16 bardak) eritin. Napa lahanaları teker teker tuzlu suya batırın ve daha fazla tuzlamak için bir tepsiye aktarın.Biraz pişirme tuzu (tüm lahana turşusu için toplam 1/2 su bardağı) sıkın ve lahananın kalın beyaz kısmına sürün. Her yaprağı yavaşça açın ve tuzu kalın beyaz kısmın üzerine serpin. Lahananın geri kalanı için bunu tekrarlayın. Lahanayı ıslattığınız andaki tuzlu suyu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
    3. Tuzlanmış lahanayı gıda sınıfı büyük bir plastik torbaya veya büyük bir kovaya (lahananın kama tarafı yukarı bakacak şekilde) koyun ve 2. adımdan ayrılmış tuzlu suyu dökün. Plastik torbayı kapatın. Bir kova kullanıyorsanız, aşağı bastırmak için lahananın üzerine ağır bir şey koyun (örn. su dolu ağır bir kap).Lahanayı turşu için 6 saat bekletin. Lahanayı 2 saatte bir ters çevirin. Büyük bir gıda sınıfı plastik torba kullanmak, döndürme işlemini büyük bir kova kullanmaktan çok daha kolay hale getirecektir.
    4. Islatma işlemi bittiğinde, tuzdan kurtulmak için lahanaları, özellikle kalın beyaz kısımlarını akan suda durulayın. Bir kevgir içine koyun ve 1 saat boyunca süzülmeye bırakın.
    5. Beklerken yapışkan pirinç hamurunu hazırlayın. Yapışkan pirinç unu ile suyu (1,5 su bardağı) bir tencerede karıştırın ve koyulaşana kadar 5-8 dakika orta ateşte kaynatın. Hazır olunca, pirinç hamurunu orta boy bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra Kore biber pullarını ekleyin. Ardından, bunları iyi bir şekilde birleştirin.
    6. Büyük bir karıştırma kabı hazırlayın ve turp, ince deniz tuzu, Kore balık sosu ve tuzlu karides ekleyin. Turpun tuzlanması için 10 dakika bekletin. Kore frenk soğanı, havuç, kıyılmış sarımsak, kıyılmış zencefil, şeker, harmanlanmış soğan ve 5. adımdaki Kore pul biber karışımını ekleyin. Bunları iyice karıştırın. Artık kimchi çeşnisi / kimchi ezmesi kullanıma hazırdır.
    7. Çeyrek lahanayı tepsiye dizin. Baharatları her yaprağın üzerine yayın. (Yaprağın sadece bir tarafını baharatlamanız gerekir.) Çeyrek lahana için 1 ila 2 küçük avuç dolusu baharat yeterlidir. Lahananın geri kalanı için bu adımı tekrarlayın. Lahana yapraklarını saplarından koparmayın, birbirine daha iyi tutunması için bağlı bırakın.
    8. Kimchi’yi bir kimchi kabına veya hava geçirmez bir kaba aktarın (ve kapağı kapatın). 24 saat oda sıcaklığında bekletin, ardından buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra yemeye başlayabilirsiniz ancak lezzetinin artması için 3-4 gün daha bekleyebilirsiniz.


    PÜF NOKTALAR

    • Kimchi yi buzdolabında saklayın.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.