Şimdi Ara

Kablonet - Oyunda Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kablo net gece 24, gündüz 100 mbit tarife kullanıyorum. Bu sıralar oyun oynarken ping sorunu yaşıyorum. Bu nedenle world of tanks gibi online oyunları falan oynayamıyorum, oyunda ping 80-100 arası olduğunda pek sorun olmuyor ama geceleri 120-300 arasında dalgalanmalar oluyor, hatta bazen 10-15 saniye sürecek şekilde 400-900 arası yükselip alçalıyor. Doğal olarak oyun sırasında atlamalar, donmalar yaşanıyor ve oynanmaz hale geliyor. Modemin sinyal gücü zayıf zaten. Masaüstü bilgisayar ile modem arasında 2 duvar ve 5-6 metre mesafe var, wifi ile alıyorum interneti. Modemden benim odaya cat 5 kablo çeksem ping sorunu çözülür mü?


    Bu arada masaüstümde wifi adaptör var, modem de netmaster 383ZN.


    Modemden, yani 1. odadan 3. odaya cat 5 ile kablo çekip, ikinci bir cihaz ile 3. odada da sinyal dağıtmayı da düşünüyorum çünkü 3. odada cep telefonları da çekmiyor. Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?


    Kablonet - Oyunda Ping Sorunu







  • Online oyun oynuyorsan zaten kesinlikle kablolu bağlantı kullanman gerekir. Modem tarafında ise güzel bir router alarak merkezi bir yere konumlandırıp wifi kanalı 2.4 - 5 ghz olarak ayırır isen wifi trafiğinide hafifletmiş olursun , daha performanslı kullanım sağlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knucker3 -- 12 Aralık 2020; 14:10:26 >
  • WİFİ İle oyun oynanmaz zaten mümkün mertebe kablolu kullanın gözle görünen her şey iyidir.

  • Kablolu bağlantı aldığınız IP'de önemli. IP havuzundan superonline çıkışlı bir IP gelince IP'mi sabitlettim, benzer sorundan kurtuldum. Şimdi tek sıkıntı sabit IP'ye gelen aşırı zam.

  • Oyun sırasında CMD'yi açıp şu komutu girin:


    ping 192.168.0.1 -t



    Çok yüksek ihtimal sorun WiFi kaynaklı ancak, eğer buraya atılan pingler 3ms üzerinde çıkıyorsa, özellikle donma anlarında yükseliyorsa, sorun kesinlikle WiFi kaynaklıdır.

    5GHz dışında oyun oynanmaz, 5GHz de ancak aynı oda içerisinde olursa.

  • Diğer arkadaşlar tavsiye ettiği gibi oyun için en iyisi kablolu bağlantı.

    Ancak 3' odaya wifi uzatmak isterseniz ve evde çok cihaz ve aynı anda yüksek internet kullanımı varsa ara bağlantı kablo ile destekleyen çift bantlı mesh sistem kullanmanizi tavsiye ederim. Mesh sistem hem çoklu cihaza yoğun kablosuz trafik sağlar hemde iki WiFi router arasında ani geçişi sağlar. Dolayısıyla tüm odalarda sağlam WiFi sinyali almış olursunuz.


    Mesh router arasındaki kablo bağlantı olursa bu en iyi performansı sağlar ve çift bantlı model size yeter. Ancak mesh routerler arasındaki bağlantı kablosuz olsun derseniz üç bantlı modellere değerlendirmekte fayda var.


    WiFi 6 uyumlu çift bandı en yeni mesh sistemlerden Örnek sistemler:


    - Asus ZenWiFi Mini

    - Netgear Nighthawk MK63

    - TP-LINK Dexo X60


    Veya WiFi 6 uyumlu olmasın derseniz daha uygun fiyata bir sürü modeller mevcut. Yeterki aradaki bağlantı kablo ile desteklesin.


    Slm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 13 Aralık 2020; 11:45:4 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.