Şimdi Ara

İddia: B sınıfı ehliyetin kapsamı yeniden genişletiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Panthér kullanıcısına yanıt

     


    bunu anca kaza yapanlar bilir, araba ile kaza yapanlar bile aslında güvende değiller; Allahtan emniyet kemeri ve hava yastığı teknolojilerini geliştirdiler ama onlarda bir yere kadar koruyor... 100km hızı geçince arabalarda bir yere kadar güvenliklerini yitiriyor

  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    Eğitim kalitesinin ve sınavların kalitesinin artırılmasına katılıyorum. Mesela bu tarz eğitimlerde ambulans gibi araçlara yol verirken ne yapılmalı bunu öğret.

    Bide bence tüm ehliyetler sizinde dediğiniz gibi yurtdışında olduğu gibi 16 yaşından itibaren verilmeye başlanmalı. Bizim gencimiz salak mı, geri zakalı mı demi ama. Ağaç yaşken eğilir. Gençlerimiz ehliyete en ucuz ve kolay ulaşım sağlayıp eğitip sonra trafiğe çıkmalı. Babasının aracını kaçırıp sağa sola çarpması önlenmeli. Cezaları öyle ağır olmalı yurtdışında olduğu gibi böylece kimse cesaret edememeli.

  • Eğitimsiz 125cc düşündürücü. Dualarla yaşamaya devam.

  • Burda boş yorum yapanlar gayet güzel bir uygulama olmuş motor kullanan kişi sayısı çoğalacak ve motorunun dilinden anlayan insanlar çoğalacak ve bunu eğitim almadan yapamayacaklar eğitim var sadece sınav yok eğitimlerine katıldım boş arazide izledim gayet güzel eğitim veriyorlar ben ehliyet aldım a 2 2007 yılında 1 kez bile motor kullanmadım sadece sınava girip aldım 2007 yılından bu yana motor kullanıyorum eğitim almadım kazalar yaptık düştük kalktık ama öğrendik b sınıfı ehliyeti olan 600 e kadar kullanabilsin ama üzeri ekstra eğitim alması gerek ama uygulamayı güzel düşünmüşler

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    görüp görebileceğimiz en saçma savunmalardan birisi.

    Siz hiç sürmek için min A sınıfı ehliyet gereken bir motor kullandınız mı?

    Tek değişken düşmemek mi?

  • camelon kullanıcısına yanıt

    evet kullandım, bisiklet kullanmaktan daha kolay (bisiklet kullanamayan ama motor kullanabilen bir arkadaşım var o öyle diyor). söylemek istediğim özetle; b sınıfı ehliyet sınavından geçebilecek kadar araba sürmeyi bilmekten ötesi gerekiyor zaten motor sürebilmek için. motor süren herkes zaten sınavı geçebilecek kadar iyi sürüyor. geriye kalanlar kurallar vs.. e onlara zaten haiz b sınıfı ehliyet alan birisi. yani bu durumda b sınıfı ehliyet sahibi olan a sınıfı ehliyete de sahip olmalı, mantıklı.

  • Hayatta motosiklet kullanmamış olanlar, motosiklet kullanmayı otomobil kullanmaktan kolay sanıyor. Oysa tam tersi, otomobil kullanmak motosiklet kullanmaktan çok daha kolay. 30 yıldır otomobil kullanıyorum, son 5 yıldır da motosiklet kullanıyorum ve anladım ki trafikte motosiklet kullanmak çok daha fazla efor, dikkat, öngörü ve önsezi, çok daha hızlı reflekslere sahip olmayı gerektiriyor. Bunlar yetmiyor, bir de otomobilde bilmeniz gerekmeyen yolla, trafikle ve sürüşle ilgili bir sürü detayı bilmeniz, öğrenmeniz ve uygulamanız gerekiyor çünkü motosikletle otomobilin sürüş dinamikleri birbirine benzemiyor, neredeyse bambaşka araçlar.


    İşte bu yüzden her gün onlarca motosiklet kazası haberi okuyoruz, izliyoruz. Motosiklet kullanmak şakaya gelecek bir iş değildir. Motosiklet riskli bir araçtır ve risk öngörüsü, tecrübesi olmayanların motosiklet sürmesi tehlikelidir.


    İşte bu yüzden mesela Japonya'da motosiklet ehliyeti almak otomobil ehliyeti almaktan daha zordur. ABD'de motosiklet kasko fiyatları otomobillerinkinden daha yukarıdadır.





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hocam etrafında da böyle muhabbet geçerse insanları bu şekilde yüreklendirip kimsenin kanına girme. Mıcırda da ıslak zeminde de fren yapılır. Bu ikisini bil yeter demek yüzme bilmeyen adamı su seni kaldırır diyip okyanusa atmak gibi bir şey.


    Bu işin limit noktası var, ağırlık transferi var, doğru oturuş pozisyonu var, hangi fren nerede kullanılır var, progressive freni var, emniyet balonu var, konumlanması var, bakışı var.... Bir çırpıda bu kadar saydım ve bunlardan bazılarını günlerce bazılarını da aylarca çalışmanız gerek. Yılda ortalama 150 - 200.000km yapan hocalar bile ben oldum mantığıyla hareket etmiyor.


    Motosiklet çok dengeli bir alettir, kendisi devrilmez. O yüzden hareket halinde üzerinde oturmak meziyet değildir. Motosiklet kullanmaya oh yazın püfür püfür hem de az yakar alalım ufak bir 125lik diye başlayacak olan çok kişi kaza yapacak. Ben bu uygulamayı desteklemiyorum. Sürücü kursları motor ehliyeti verirken bile adam akıllı eğitim vermezken b ehliyet sahipleri ile hiç uğraşmazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Estoque_07 E kullanıcısına yanıt

    bu işi derinlemesine kim biliyor ki? bir otomobil yazarının yazısını okumuştum: "Schumaer virajlara dipten girip sonra aracı geniş salıyor, halbuki bize geniş al diye öğretmişlerdi" diyerek şaşırıyordu yazısında. Fizik kurallarından bi haber bu yazar mesela ve motorcu diye geçiniyor. mıcırda da ıslak zeminde de fren yapmak tehlikelidir, otomobille bile tehlikelidir. ha onun tekniği vardır, tehlikesini azaltıyorsundur, onu ben bilemem, o kadar ileri düzey değilim. motorla işim olmaz zaten, dediğim gibi tehlikeli bişey ve bana bisikletin verdiği zevki de vermiyor.


    ben basit mantıksal bir karşılaştırma yaptım. türkiye'de o kadar dersle b sınıfı ehliyet alınıp araba sürülüyorsa iki teker üstünde durmayı başaran herkes b sınıfı ehliyetle motor da sürebilmeli. zira o ehliyetle araba sürenler ehliyeti aldıklarında motordan düşmemeyi başaranlar kadar araba sürebiliyorlar, o kadar bile değil hatta.


    motosikletin dengeli bir alet olduğuna katılmıyorum. bırakınca düşer, yani dengeli değil. :)





  • Mobeselerin sayısı artmalı, trafik cezaları daha kolay kesilmeli. Trafik cezaları ve risksiz kullanım artarsa, kazalar azalır...

  • Uğraşmayın direk A sınıfı verin gitsin

  • Daha çok; kaldırımdan yayaların arasında giden, yaya geçidinden karşıya geçen, üst geçitten geçen motor göreceğiz demek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 27 Mart 2024; 11:31:25 >
  • Şu motorlar ile trafikte zaten uğraşıp duruyoruz yasaklanması lazımken önünü açıyorlar.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Hocam amacım tartışmak değil ama olaya çok yanlış bakıyorsun formula, moto gp gibi yarışlar pistte yapılır. Karşıdan gelen yoktur, önüne hayvan çıkma ihtimali yoktur pist ve trafik sürüşü birbirinden tamamen ayrıdır. Zaten trafikte pist sürüşü gibi performans sürüşü yaparsan elbet bir yerde patlarsın.


    Moto gp yarışlarında görmüşsünüzdür, pilot düşer, motosiklet kendi başına ok gibi gitmeye devam eder. Denge, motosikletin mühendisliğinde var zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye yüzyılında millet araba alamayıp motorsiklete yöneldiği için 1000 yıllık devlet aklı yine çalışmaya başlamış.

    Helal la size  

  • Hadi haber doğru olsun şöyle bir geçmişe gidelim. İlk önce genişti daralttılar sonra tekrar genişletiyorlar. Aynı şey otobanlardaki hız sınırında da oldu eskiden yüksekti indirdiler şimdi tekrar yükselttiler. Ne oldu ne değişti hangisi daha doğruydu da en az iki defa değiştirme gereği duyuldu! Niye böyleyiz abi biz? Mantığı ne desen mantık yok. Sorsan idareciler kazalar çoktu ondan yaptık diyecekler. Saçma abi sen trafikte kurallara uydurtmazsan yaptırım yapmazsan tüm herkese eşit adik davranırsan makam mevki farketmeksizin bak bakalım kazalar oluyor mu! sadece o mu ? her yeri dümdüz kalitelş asfalt yapacaksın kaldırımsız yol bırakmayacaksın ülkede doğal afetlere karşı her türlü tedbiri mühendislikle alacaksın bir b sınıfı ehliyetle uğraşmazsın en azından. Yarın bir gün yine ölümcül kazalar olacak b sınıfı motorlarda istatiskler artacak hoop yine daralt. Hep diyorum bu ülkede en ucuz iş gücü ve insan hayatı. Artık insanlar araba alamıyor diye yaptılar dersen, motora yöneldi herkesin de motor ehliyeti yok haliyle demek ki motor ehliyetinin geçmişte ayrı sınavla olması da insan güvenliği için değildi. üfürükten tayyare bir durumdu. yeminle akıl sağlığını kaybetmemek mümkün değil bu ülkede!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysteriousozi -- 31 Mart 2024; 17:56:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • AMC A kullanıcısına yanıt

    motorlu kuryelerle uğraşıyorsunuz vızır vızır ortalarda dolanıyorlar, çoğunun trafik kurallarını taktığı yok

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.