Şimdi Ara

HP Victus 15 Fan Islık Sesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,


    Geçtiğimiz hafta sonu Victus 15 serisi i5-13500H RTX3050-6GB Versiyon olan (mavi) cihazı aldım.


    Cihazda herşey çok güzel ancak fandan sürekli gelen bir ıslık sesi var, ilk başta arıza oldugunu düşündüm ancak ramlari değiştirmek için kapağı açtıgımda farkettimki cihazın arka kapağında yer alan mazgaldaki toz filtresine çarpan hava yüzünden oluşuyor. Bazı konularda bu durumdan bahseden kullanıcılar olmuş ama sorunun kaynağından kimse bahsetmemiş. İlginç olan ise bu cihazın tasarımı tüm modellerde aynı ve tüm cihazlarda ses olması gerekiyor ancak kimse bu duruma değinmemiş. Bu sorun benim cihazıma özel bir durum olabilir mi? Cihazı kullanıp sorunla karşılaşan kimse varmı? ek olarak sorunun çözümü için önerisi olan varmı? ben bu kısma bant çekerek kapattım ve sorun düzeldi ancak ısıda 5-10derece artış oluyor. yorumlarınız ricasıyla, sorunu kısaca aşağıdaki video kaydı ile anlatmaya çalıştım.


    [DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=naUZDxgqKMc]








  • Aynı durumu ben de Victus 15 ile farkettim ama daha çok düşük devirlerde daha belirgin duyuluyor. Reddit'de de yazmışlar epey. Bence normal.

    Burada belirttim:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157781625

    Alt kasa kapağının aerodinamik tasarımı biraz cahilce yapılmış. Ayrıca sacece fan karşılıkları delikli iken geri kalan ızgara kısımları içeriden levha ile kapatılmış, o kısım belli ki kasten bu şekilde tasarlanmış ısı dağılımı açısından ama akustik (ses) konusunda rahatsız edici olduğuna hiç şüphe yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2024; 2:34:28 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam arka kapaktaki kapalı olan kısmı çekip çıkardım ben ssd ve ramlarde soğutucu plak var notebook standından gelen hava içeri vuruyor daha iyi oldu tabii ama ses problemi devam ediyor muhtemelen toz filtresinide söküp atacam çünkü dayanılır gibi değil.. tuhafıma gidense binlerce kullanıcısı olmasına rağmen kimsenin şikayetçi olmaması. Benmi çok sorun ediyorum, bilemedim.
  • Nudorean N kullanıcısına yanıt
    Hocam videonu izledim. Hatta kulağımı telefonun hoparlörüne dayadım. Benzer ses benimkinden de geliyor. Bu kapağı HP yeniden üretmek istese astarı yüzünden pahalıya gelir. Neden dersen tasarımı yeniden yapmak, yeniden kalıp çıkarmak, bunu seri üretime dökmek vs. derken girmezler bu topa. Ama atıyorum 2025 model Victus'u tasarlarken belki sizin kendinizin yapacağı mod işlemini tasarımcılara yaptırıp öyle üretime sokarlar. Ama üzerinde duracaklarını sanmıyorum. Sıcaklık/termal performans ve toz filtrasyonu için kapak tasarımını bu şekilde yaptık deyip kestirip atarlar son tahlilde. İsterseniz Twitter'da (X) resmi HP Support hesabı var. Özelden yazarsanız geri dönüş yapıyorlar, bir işe yaramasa da derdinizi anlatmayı deneyin isterseniz.

    Bu arada bundan daha sinir bozucu sorunlar var benim makinada. Klavye ok tuşlarının çıtırdaması, ekrandaki birkaç siyah (ölü) piksel vs. gibi. Bence siz şükredin başka sorun yoksa. Ayrıca kimse şikayet etmemiş demişsiniz ama Reddit vs. gibi büyük mecralarda arama yaparsanız şikayetçi insan sayısının az olmadığını görüyorsunuz.

    Bu arada Windows 11 yüklü mü sizde? Bende Home sürümü yüklü geldi, sürekli saçma sapan (üzerinde mevcut olan) aynı BIOS (Uefi Firmware) sürümünü Windows Update yolluyor. Siz bu sıkıntıyla nasıl başa çıktınız?

    Not: Cihazı Abd'den getirttiğim için garanti hizmetinden faydalanma şansım yok.

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2024; 2:53:20 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet w11 home olarak geldi ama ben ssd değiştirdiğim için temiz kurulum yaptım, lisansı otomatik olarak çekti. Cihazdan performans olarak memnunum tasarımı gaming e benzemediği için tercih ettim ama ısınma ve ses sorunu maalesef var. Daha kalın bir cihaz tercih etmeliymişim. Zaten ürün yerel marketlerde indirim ile satılıyor buradan anlamalıydım.
  • Abi şu sesi bir ben mi duymuyorum kafayı yiyeceğim  


    Victus 15, 13500H , 4050 kombinasyonunu kullanıyorum. Fanlar zaten pc boşta çalışmıyor. Yüke girince çalışıyor. Onda da ben ıslık falan duymuyorum arkadaş  


    @programmer_onur @Nudorean

  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Sizin kasa tasarımı benim patlaştığım videoki ile aynımı bazı modellerde farklı çünkü.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Victus 16 olsa kasa farkı nedeniyle OK derdim de, 15 ise mutlaka ses olması beklenir, kulağınızı oraya verin sessiz bir odada. Fan düşük devirde çalışsın. Net duyuluyor.
  • Fanlar düşük devirle çalışamaz. Düşük devire geldiği an laptop fanı kapatır. İhtiyacı olduğunda tekrar açar.

    Sizde fanlar sürekli mi çalışıyor ? Sürekli çalışmaması lazım.


    Bir terslik var bu işte.


    Allah Allah


    @Nudorean evet birebir aynı cihaz. Victus 15.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 21 Şubat 2024; 17:54:14 >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Tabikide sürekli çalışmıyor, çalıştığı zaman en düşük devirde bile ses yapıyor, ya siz sesli bir ortamdasınız yada bizim atladığımız bir konu var. Paylaştığım videoyu izlerseniz sorunu tam olarak anlayabilirsiniz
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Nasıl çalışamaz? Fan rpm değerlerini takip edin. İdle yani beklemede iken fanlar komple kapalı kalıyor. Hafif işler yapınca birinci kademeye geçip dönmeye başlıyor. Oyun veya render yaparsanız son gaz en yüksek devirde çalışıyor, tıpkı her bilgisayarda olduğu ve olması gerektiği gibi. Bu ıslık sesi fanlar birinci kademede dönerken geliyor belirgin şekilde bana göre.

    Not: Bu arada default olarak Bios ayar ekranında fanlar için "Fan Always On" özelliğinin kapalı (disabled) olduğu şartlarda geçerli tabii ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2024; 18:10:28 >
  • Nudorean N kullanıcısına yanıt

    Akşam eve gidince ben bir sessiz ortamda dinleyeyim. Olmadı video da paylaşabilirim bununla alakalı. Merak ettim şuan  

  • Bu ses geliyor benden ki ben bunu normal karşılıyorum. (baya sessiz ortamda dinleyin)

    @Nudorean

    @programmer_onur


    streamable
    Watch unnamed | Streamable
    https://staging.streamable.com/cl0w5k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 22 Şubat 2024; 9:35:3 >
  • Beyler konudan bağımsız olarak, burada 3 kişi Victus 15 sahibi olduğumuz için bir durumu size sormak istiyorum.

    Mesela laptopun fişi çekik iken kenarda 1 hafta - 10 gün kadar (ya da daha uzun süre) kapalı halde yattıktan sonra cihazı yine fiş çekikken batarya gücü ile açmak istediğinizde POST denilen ve Windows önyüklemesine gelmeden önceki süreç (güç düğmesine bastıktan itibaren Victus logosu ekrana gelene kadar geçen süre) normalden çok daha uzun sürüyor. Böyle bir durum yaşayan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Şubat 2024; 22:37:46 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bende hiç farketmiyor victus logosu ekranda çok bekliyor 12450h gen3 ssdli acer makine 3snde boot olurken bu makinenin açılması 10 15 sn sürüyor..
  • Nudorean N kullanıcısına yanıt
    Bendeki durum güç düğmesine bastığınız an ile Victus logosu gelene kadar geçen sürenin dengesiz şekilde bazen çok kısa bazen çok daha uzun olması hocam. Şarj adaptörü bağlı değilken (batarya ile açarken) farkettim ama belki alakası olmayabilir de.
  • Geç açılma olayını bende fark ettim.


    Güç tuşuna basarım ekrana 2-3 saniye sonra Victus logosu gelir. Logoda 6-8 saniye bekliyor. Muhtemelen arkaplanda Sistem Bios bir şeyleri kontrol ediyor ama ne olduğunu bilmiyorum. Ama Pilde ve şarjda fark var mı hiç dikkat etmedim.


    Daha güçsüz 14" Ultrabook'um var 3-4 saniyede açılıyor  


    Bir kaç farklı marka Laptop da daha denk geldim bu duruma.


    Laptoplar sanırım ikiye ayrılıyor. 1- Şak diye açılanlar , 2- Marka Logosunda 6-8 saniye bekletenler  


    @programmer_onur @Nudorean


    Ama öyle 15 saniye falan bekletmiyor. O kadar uzun değil


    Bu arada 3D Modelleme işlerim için bir victus daha almayı düşünüyorum bu sefer Victus 16'yı seçelim bakalım


    Almak istediğim ürün bu :




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 23 Şubat 2024; 9:50:22 >




  • Nudorean N kullanıcısına yanıt
    Bende bu pc nin 4050 lik versiyonunu aldim. Ayni sorun bende de var. Pc yi acasim gelmiyor. 10 senelik mac mini var bir ses gelsin arkadas yok. Sifir pc 28000 tl para verdim. Aldigima pisman oldum walla. Teknosa magazadan aldigim icin iade de olmaz sanirim. Kaldi elimizde.
  • crepeer39 C kullanıcısına yanıt
    Youtube inceleme videolarında bu sorunu dile getirdiğimde çok abartıyorsunuz diyenler oldu ama benim gibi düşünenleri görmek güzel. Aynı durum bende de var rolantide bilgisayarı çalıştıramıyorum dayanılacak gibi değil. ,satılığa koydum zararına vericem isteyen olursa yoksa arka kapaktaki mazgalı komple söküp atacam baska çaresi yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.