Şimdi Ara

Google ve EMUI 13 Hakkında Gerçek Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    Telefon değiştirme arifesindeyim. Daha önce Mate 10 Pro kullandığım için Huawei kalitesiyle tanışığım, tabi o zamanlar Google Play yüklü geliyordu cihazlar. Uzunca bir süredir iPhone kullanıyorum ancak 14 serisi bana çok hitap etmedi bu sebeple katlanabilir telefonlar ile tekrar Android'e dönmek istiyorum.


    Sorum şu,


    GBox, Lighthouse, GSpace gibi çözümler gerçek anlamda kullanışlı mı? Youtube'da çoğu videoyu izledim ancak kimse uzun süre kullanımdaki eksilerinden bahsetmemiş. Bildirimler sorunsuz geliyor mu? Harita, Play Games, Drive gibi uygulamalarla sıkıntı yaşayan var mı? Android Auto çalıştırmanın bir yöntemi var mı? Kısacası Google uygulamalarını kullanmak zorunda olan biri olarak Samsung almadığıma pişman eder mi?


    Mate X3'ü mağazada inceleme fırsatım oldu, gerçekten hayran kaldım ancak bu tarz sorular sebebiyle 26 Temmuzda çıkacak olan Z Fold 5'i bekleme kararı aldım. Arkadaşım Z Fold 4 kullanıyor, Mate X3 tasarım olarak kıyaslanamayacak kadar üstünde bir cihaz. Z Fold 5'te güzel bir tasarım güncellemesi gelmezse Google uygulamalarına göre tekrar Huawei'ye dönmek istiyorum.


    Gerçekten tecrübesi olanlar bilgilendirirse benim gibi çekincesi olanlar aydınlanır. Okuduğunuz teşekkürler.








  • Google uygulamaları kullanmak zorundaysan hiç bulaşma çözümlerin hepsi emulator mantığıyla çalışan hantal sistemler ve bir süre sonra lanet ettirebilir. Eğer alternatif uygulamalar deneyip kullanmak istemiyorsanız sürekli uygulama mı arıyacağım farklı alternatiflere gerek yok diyorsanız samsungdan şaşmayın. Huawei tabletim var ve bu işlerle uğraşmayı sevdiğim için her gün bir macera olarak geçiyor
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

    Ben de seviyorum uğraşmayı ama 70-80 bin TL verdikten sonra fazla uğraşırsam üzebilir dediğiniz gibi. Teşekkür ederim cevap için.

  • Google hizmetlerine ihtiyaç duyan bir uygulama kullanıyorsanız Huawei den uzak durun. Bu sadece google uygulamalarını etkilemiyor, bir çok google hizmetlerine ihtiyaç duyan hatta play store da yer alan tüm uygulamaları etkiliyor.


    Huawei nin HMS uyumlu programların yer aldığı AppGallery uygulaması mevcut. Ancak yetersiz, geniş bir kütüphanesi yok. Aurora Store ile birlikte kullanıyorum. Bu store birebir play store un yansıması. Gmail ile giriş yaparak ücretli satın almış olduğunuz uygulamalara da erişebiliyorsunuz. Ancak yine de program içerisinde indirmiş olduğunuz uygulama google hizmetlerine ihtiyaç duyuyorsa kullanamıyorsunuz.


    Ve en önemlisi Huawei cihazlara güncelleme yayınlamıyor. EMUI 10 sürümü sorunlu bir sürüm olarak kaldı. Kimi cihazlara EMUI12 yayınladılar ancak çoğu modele getirmediler donanım desteği olmasına hatta EMUI12 güncellemesi alan cihazlardan daha iyi donanım özelliklerine sahip olmasına rağmen.


    Yazılım güncellemesi yayımlayarak sorunları çözümlemek yerine, yeni cihazları satma peşinde firma. Telefonlarının arkasında durmuyor. Android bir cihaz alacaksanız sadece donanıma bakmayın, mutlaka yazılım desteğinin kaç yıl süreyle verildiği araştırın. Android öyle bir çöp işletim sistemi ki 1 yıl sonra elinizdeki telefon çöp hale gelebilir.





  • Emui 13 e sahip p60 proyu 3 haftadır kullanıyorum. Youtube,Facebook,İnstagram,Google maps sorunsuz çalışıyor sadece bazı uygulamaları açarken update istiyor ve update APP Gallery de olmuyor. Banka uygulamaları,Getir,Trendyol vs uygulamalarda hiç sorun yaşamadım. Huawei cloud,Petal maps, AI search vs var zaten Google hizmetlerine youtube hariç ihtiyaç duymuyorum.

  • 12berk 1 kullanıcısına yanıt

    Ben de Z Fold 5 faciasından sonra risk alıp Mate X3 aldım. Ve pişman değilim.  



    Şüphesi olanlar için ufak bir tecrübemi bırakayım buraya ben de belki araştırırken gören olur.


    Banka uygulamaları gibi güvenliği riske atamayacağım her şeyi Huawei AppGallery'den yükledim. Onun dışında GBox en son sürümü (play store olan) ve APKPure uygulaması ile tüm işlerimi hallediyorum. GBox'tan sadece Google Haritalar, Flightradar24, YouTube, Google Çeviri, Drive, ve bir kaç daha önce satın aldığım Play Store'dan indiriğim uygulamayı yükledim, hepsi sıkıntısız çalışıyor.


    Haritalardaki işaretlediğim favorileri (200'den fazlaydı) çok kolay bir şekilde Petal Maps yönlendirmesini takip ederek aktardım. Haritalar kadar efektif bir uygulama olmasa da onu kullanmaya çalışıyorum, yetmediği yerde zaten Google Haritalar telefonda yüklü bekliyor.


    Whatsapp, Instagram gibi uygulamaları APKPure üzerinden indirdim sorun yaşamadım.


    GBox ile EMUI 13 için söylebileceğim tek eksi, Android Auto yok. Yüklenmiyor. GBox ekibi üstünde çalışıyoruz gibi bir yorum bırakmış forumların birinde. Bekliyoruz. Bir de GBox ve dolayısıyla PlayStore'dan indirdiğim uygulamaları açarken 1-2 saniyelik GBox yükleme ekranı çıkıyor o da biraz sinir bozucu olduğu için mümkün olduğunca APKPure kullanıyorum. Onun dışında gerçekten memnunum. Sorusu olan varsa mesajı alıntılayıp sorabilir, görünce cevaplarım.





  • animetrk kullanıcısına yanıt

    Android auto ile ilgili gelişme var mı ?

  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt

    Yok malesef. EMUI değil de HarmonyOS yüklü cihazlarda bir şekilde çalıştırabiliyorlar ama global cihazlarda hala android auto çözümü yok benim gördüğüm.

  • animetrk kullanıcısına yanıt
    Bende harmony os yüklü tablet var. Bir araştırayım bakalım. Teşekkür ederim.
  • Bir çok android cihazı kullandım Samsung/Oneplus/Xiaomi/Huawei, hatta Apple cihazda kullandım, android kullanacaksan Samsung ve Oneplus'tan şaşma, huawei donanımsal olarak güzel fakat yazılımı tam bir felaket, çok kısıtılısın, çok basit şeylerin çözümü için bile gereksiz vakitler harcıyorsun 3rd party yerlerde, ki severim ben uğraşmayı ve bilirim yani bu işleride, ama bu kadar basit şeyler için uğraşmak tamamen zaman israfı. O yüzden uzak dur. Konusu değil, ama xiaomi'de kesinlikle donanımını doğru dürüst test etmeden piyasaya süren, yazılım tarafında tam bir destek özürlüsü olan, klasik ürünü çıkarttık ama bir ara müşteri memnuniyeti sağlarız diyen çinli firmalardan bir tanesi, uzak dur. Çinli alacaksan Oneplus yazılım açısından Samsung'tan falan bile daha iyi çalışıyor, samsungla ikisi arasında seçim yapabilirsin, samsung genelde kamerada falan net daha iyi oneplusa göre, oneplus parmak okumada vs baya iyi. Diğer kısımları aşağı yukarı aynı.




  • tadanyz kullanıcısına yanıt

    Xiaomi konusunda kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Tam bir Malomi bunlar. Yazılım özürlüler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.