Şimdi Ara

Google, Safari tarayıcısından kazandığının üçte birini geri veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google
    Bugün arama motoru pazarında mutlak bir Google hakimiyeti var ve kolay kolay da bitecek gibi görünmüyor. Gelir metotlarının hemen tamamı bu arama motoru hakimiyetine dayandığı için de avantajını kaybetmemek için milyar dolarlar saçmaktan çekinmiyor. Firmaya karşı tekeliyet davaları da zaten bu noktadan çıkıyor.



    Al gülüm ver gülüm



    Google 2021 yılında cep telefonları ve web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olmak için 26.3 milyar dolar civarında ödeme yaptı. Bu strateji ile de 146 milyar dolar gelir elde etti. Yani ödediğinin 5 katından fazlasını geri kazanıyor.



    Ayrıca Bkz.Google arama sonuçlarına müdahale mi ediyor? İnsanlık ölmüş dedirten yazışmalar



    Bu rakamın sadece 18 milyon dolarının Apple’a gittiği ifade ediliyor. Peki Google bu devasa ödeme sonunda Apple’dan ne kadar gelir elde ediyor? Tekelleşme davasından gelen bilgilere göre Google, Safari tarayıcısından kazandığı gelirin yüzde 36’sını Apple’a ödüyor.



    Kısa bir hesapla Google’ın en büyük rakibinden 50 milyar dolar civarında reklam geliri elde ettiği bulunabilir. Yani 50 milyar dolar kazanıp bunun 18 milyar dolarını geri ödüyor. Bu rakamlar elbette yıllık rakamlar ancak telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazların sayısı arttıkça daha da büyüyecek zira 2018 yılında 9 milyar dolar ödemişti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/google-reportedly-pays-apple-36-percent-of-ad-search-revenues-from-safari-191730783.html







  • Abi ülkelerin iki yüzlülüğü mü dersin artık nasıl dersen de

    Şirket Abd malı olunca haber: Harcadığının 10 katını kazandı :)



    Şirket başka ülkenin malı olunca haber: İzliyorlar, hepicüğümüzü izliyorlar, verilerimizin üstünde depiniyorlar.

    "Sanction them, sanction them all" :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 14 Kasım 2023; 23:6:49 >
  • quote:

    Yani 50 milyar dolar kazanıp bunun 18 milyar dolarını geri ödüyor.


    Önce ödersin, sonra kazanırsın Ekri. Yatırım dünyasında bu iş böyledir. Demek ki, 18 milyar dolar ödeyip, 50 milyar dolar kazanıyor.

    Böyle yazınca anlam nasıl da değişiyor ama değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 15 Kasım 2023; 4:58:22 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    İki yüzlülük değil de perspektif ile alakalı. O haberlerin orjinali batı teknoloji haber platformlarında yayınlandığı ve oradan çevrildiği için batının perspektifinden bakıyorlar olaya.

    Onlar için batıya düşman olarak gördükleri Çin'in veri toplaması bir güvenlik sorunu, kendilerinin veri toplaması ise kendileri açısından bir güvenlik sorunu değil.

    Türkiye perspektifinden bakınca ha ABD veri toplamış, ha Çin, ha Rusya hepsi aynı problem. Hani Türkiye için Huawei yerine başka bir marka kullanmak hiçbirşeyi değiştirmez.

  • Apple bence en büyük rakibini besleyerek hata yapıyor. Apple bir şekilde parayı kazanır ama Google'ın bu tür reklam gelirleri olmasa çoktan sendelerdi. Kara delik para aklama gibi bir şey.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    GAFAM şirketleri çok da karşı karşıya gelmek istemiyor. Hepsi suyun başını tutmuş, birbiriyle kıyasıya mücadele etmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakında iphone'a chrome u fabrika çıkışı eklerler  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.