Şimdi Ara

Google, devrimsel yapay zeka çeviri teknolojisini duyurdu: Universal Translator

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, devrimsel yapay zeka çeviri teknolojisini duyurdu: Universal Translator
    Google, geçtiğimiz gece düzenlenen I/O 2023 konferansında birbirinden değerli duyurular ve tanıtımlar yaptı. Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz Universal Translator diyebiliriz. Yazılım devi bu yapay zeka çeviri teknolojisi ile bir devrime imza atıyor. Öte yandan firma aynı zamanda bu teknolojinin risklerinin de farkında olduklarını açıkça belirtiyor. Peki Universal Translator nedir ve ne işe yarıyacak?



    Universal Translator nedir?






    Universal Translator, bir videoyu yeni bir dilde yeniden seslendirebilmeyi ve aynı zamanda konuşmacının dudak hareketlerini kelimelerle senkronize etmeyi mümkün kılan bir özellik. Bunun akla gelen ilk örnek kullanımı ise Youtube videoları. Hazırladığınız bir videoyu istediğiniz dilde, dublajlı olarak sunmak ilerleyen dönemlerde mümkün olacak. Google şimdilik Universal Translator teknolojisini test ediyor ve aynı zamanda kötüye kullanıma neden olacak şeyleri törpülüyor.



    Google, devrimsel yapay zeka çeviri teknolojisini duyurdu: Universal Translator
    Google’ın yeni "Teknoloji ve Toplum" departmanının başında bulunan James Manyika tarafından yapılan bir sunum sırasında gösterilen Universal Translator, yapay zeka alanındaki ilerlemelerin yakın zamanda mümkün kıldığı, ancak aynı zamanda en başından itibaren hesaba katılması gereken ciddi riskler sunan bir örnek olarak sunuldu.



    Ayrıca Bkz.En iyi İngilizce Türkçe çeviri (translate) programları ve siteleri



    Risk yüksek



    Deneysel olan bu özellik, orijinal olarak İngilizce kaydedilmiş çevrimiçi bir kursta ders anlatan konuşmacıyı İspanyolca konuşacak şekilde tekrardan seslendiriyor. Bunun için yapay zeka ilk olarak konuşmayı yazıya döküyor, çeviriyor, konuşmayı (stil ve tonla eşleştirerek) istenen dilde yeniden oluşturuyor ve ardından konuşmacının dudakları yeni sesle daha yakından eşleşecek şekilde videoyu düzenliyor.



    Yani temelde bir deepfake video oluşturuluyor. Dolayısıyla Google, bu özelliği hayatımıza getirmek için ince eleyip sık dokumak zorunda. Manyika bunu "cesaret ve güvenlik arasındaki gerilim" olarak adlandırarak bir denge kurmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Belki de bu özellik sırf kötü kullanım riskleri nedeniyle sadece şirketlere satılan bir araç haline bile gelebilir. Bu da post-prodüksiyon ekiplerinin işini kolaylaştırabilir.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/05/10/universal-translator-dubs-and-lip-syncs-speakers-but-google-warns-against-misuse/
    Kaynak:https://blog.google/technology/ai/google-responsible-ai-io-2023/







  • Video üzerinde oynama yapmadan sadece dublaj yapsa yeterli. Hem diğer türlü etik olup olmadığı tartışılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim eksik olan vurgular.
    Simdi bir çok kişi bunu videolarinda kullanmak isteyecek.ozellikle YouTube videolari icin mukemmel.ama örnek oyun icin video yaptınız almanca dublaj hazirladi bu sistem sizin vurgulu tonunuz gecmez ise duyguyu karsi tarafa veremezsiniz.
    Ama bilgi amacli ceviri icin mükemmel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yine gerçekleşmeyecek zamazingo lardan biri

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yandex 1 yılı aşkındır internetteki her videonun üzerine otomatik Rusça dublaj koyabiliyordu, sanırım bu da onun gibi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 7-8 yılda tanıttıkları hangi ürün/proje günlük yaşama girdi? Yani klasik çöp başka da bir şey değil Google proje çöplüğüne gidecek başka bir proje

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google, devrimsel yapay zeka çeviri teknolojisini duyurdu: Universal Translator 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.