Şimdi Ara

Google'dan yapay zekanın kopyaladığı haberler için açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'dan yapay zekanın kopyaladığı haberler için açıklama
    Üretken yapay zekanın yapabildikleri etkileyici; iyilik için güçlü bir araç ancak kolaylıkla kötülük için de kullanılabilir. Makalelerin yapay zeka kopyaları Google Haberler’e akın etmeye devam ederken şirketten açıklama geldi. Google, Google News’ta bir makalenin kaliteli olduğu sürece yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını umursamadıklarını söyledi.



    Ayrıca Bkz.Amazon’da alışveriş yaparken sorularınızı yapay zeka cevaplayacak



    Google: İçeriklerin nasıl oluştuğu değil, kalitesi önemli



    Google Haberler, gerçek insan gazetecilerden alınan, yapay zeka aracılığıyla desteklenen ve herhangi bir biçimde veya stilde düzenlenmemiş rastgele web sitelerinde online olarak yayınlanan içeriklerle giderek daha fazla doluyor. Bu web siteleri trafiği artırmak amacıyla genelde düzinelerde başka yayından içerik çekiyor; çoğu zaman da içerikleri mümkün olduğunca çok sayıda reklamla eşliyor. Bu siteler her zaman bir sorun olmuştur ancak yapay zekanın yükselişi durumu daha da kötüleştirdi ve görünen o ki; Google News bu içerikleri filtreleme konusunda başarısız.



    Yayıncılar, makalelerinin yapay zeka siteleri tarafından anında kopyalanıp Google News’a aktarıldığını bildirseler de Google pek umursamıyor gibi görünüyor. Google sözcüsü, içeriklerin nasıl üretildiğinden ziyade kalitesine önem verdiklerini söylüyor. Otomatik oluşturulan içerikler spam kabul ediliyor ve politikalara göre hareket ediliyor. Ancak, Google Haberler’de hâlâ otomatik oluşturulan içerikler var ve bunda yapay zekanın rolü büyük.




    Kaynak:https://9to5google.com/2024/01/19/google-news-ai-content/







  • Ben yıllardır kullanıyorum. Ülkede zaten gazteci kalmadı. Kalan Buyuk çogunlukda cacık. Yerel gaztelerde öle. Google naapsın.

  • Moruk zaten o kaliteli içerikler kopya sahte içeriklerin arasında kaybolup gidiyor. Google aramalarında ilk beş sayfanın yüzde sekseni çöp. En büyük sorun bu zaten.

    Bir tane liseli türk kızı ödül almıştı. Öyle bir haber vardı yıllar önce. Aklımda öyle kalmış. Makale felandı galiba.

    Özetle diyordu ki, Google'ın algoritması yıllar içerisinde çökmeye mahkum. Gerçekten de öyle.

    Bir şey aratmak istiyorsunuz ancak alakasız binbir çöp bilgiyi size gösteriyor.

    Samanlıkta iğne aramak gibi bir çaba içerisine giriyorsunuz.

    Spesifik bir şekilde anahtar kelimeleri girmeye çalıştığınızda bu sefer çok fazla sayıda anahtar kelime kullandığınız için arama motoru saçmalıyor.

  • Yakında internetteki yazılı ve görsel herşeye sırf yapay zekanın yapabildikleri yüzünden güvenmemeye başlayacağız. Daha geçen Alper Gezeravcının uzayda kestane balını övdüğü video gördüm. Bunun için bile yz kullanılıyorsa....

  • Haberin meali şöyle oluyor: Habermiş, arama sonuçlarının kalitesiymiş falan umrumuzda olmaz. Biz aldığımız paraya bakarız. Çünkü insanlar mal ve biz tekeliz.

    Tüm dünya seo ile zehirlenmiş arama sonuçlarından şikayetçi. Bunu düzeltmek için google ne yapıyor, hiç. Çünkü enayiler para akıtmaya devam ediyor. İnsanlar para verdikçe google kılını kıpırdatmaz.

  • Kopyala yapıştır aracı.

  • Yapay Zeka'nın önünde durmak kolay değil ama bir kod icat etmek gerekli.


    Örneğin; <meta name="ai" content="nofollow" /> gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.