Şimdi Ara

GOOGLE CHROMECAST KULLANANLAR (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.213
Cevap
88
Favori
178.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Olayı çözdüm hocam. Benim modemin ethernet çıkışları 100mb ile sınırlı imis maalesef
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt

    100mbps gözüküyor 1 Gigabite yükseltmeniz gerek ayarı (linkten veya aşagıdaki açıklamadan devam...)

    Modem veya Bilgisayar Ağ bağdaştırıcıda Gigabit internet yapmanız gerek

    SpeedDublex Kısmınız 1 Gbps Full Duplex değiştirmeniz gerek..

    Başlat Çalıştır > Ethernet

    Bağdaştırıcı Seçeneklerini değiştir

    Ethernet çift Click >

    Hız 1,0 Gb ise Tamam 1000 mbps yazıyorsa alttaki işleme devam

    Ethernet sağ click özellikler >

    Bağlarken kullanRealteek PC... (Farklı olabilir) > YAPILANDIR

    Gelimiş >

    Flow..İnterrupt...Network Adress..Priorty..

    Receive..

    Sppe&Duplex>

    1,0 Gb ------------>Bu seçilecek >TAMAM

    10 Mbps Full Duplex

    10 Mbsp Half Duplex

    100 Mbps Full Duplex

    100 Mbsp Half Duplex

    Auto

    Gigabite geçildi..Hız tekrar ölçün bakalım :)



    windows noticias
    Windows 10'da ağ kartı maksimum hızda nasıl yapılandırılır
    https://www.windowsnoticias.com/tr/configurar-tarjeta-red-windows-10-la-maxima-velocidad/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Mart 2024; 19:29:41 >




  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Modem değiştirmeden yapabilir miyim yani?
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Üstad ben modem ethernetten boxa ethernet kablo çektim. Pc ile alakasını anlamadım?
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt

    Modem değil bunu Bilgisayar ethernetinden yapıyorsunuz..Ama Chromecastı da etkiliyor..Modem içinde varsa bilmiyorum..Ama standart 100 mbps gözüküyor, anlattığım yöntemle Gigabit yapıyorsunuz o da sanırım 1 GB (1000 mb) ama zaten chromecast max hızı 350 mbps..

    Modemden chromecasta kablo cekiliyor ana yabancı forumlarda bu probleme çözüm bu verilmiş..

    Wifi ile daha çok ethernet ile daha az bağlantı yapıyorum demişler, Etherneti Gigabit yapın deniyor benim kendi ethernet bağlantım Chromecast içinden ölçünce PC dekine yakın oldu..

    modemden modeme değişir mi bilmiyorum benim modemde de 5 ghz hız yok 2.4 var

    Modeminiz max 100 mbps de kalıyor olabilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 6 Mart 2024; 20:56:6 >
  • Arkadaşlar chromecast hd kullanan var mı, nasıl memnun musunuz? Yavaşlık, takılma donma oluyor mu? Dolby Atmos alıyor musunuz? Apple tv ile arasında kaldım, bütçemi o kadar zorlamak istemiyorum televizyonum hd şu anda 4k ya ihtiyaç duymuyorum, aralarında çok fiyat farkı var. Başımı ağrıtmayacak bir tv box alıyım dedim next start 4k aldım devamlı bir sıkıntı oldu, şimdide karar veremiyorum, çoğu tv boxtaki yorumlar can sıkıcı, belli bir bütçeyi aştıktan sonrada apple alırım az daha verip diye düşünüyorsun.


    Ses sistemim q990c bu nedenle dolby atmos desteği benim için olmazsa olmaz.

  • selmand kullanıcısına yanıt

    Android box tecrübeniz varsa ChromeBox bir tık daha iyi ama wifi hızınızın 5ghz olması veya Ethernet, Klavye mouse bağlamanız gerek onun için de HUB gerekli..Ama yüklü hazır platformlarla mutlu mesut yaşarım derseniz internet hızınıza göre kullanılabilir..Kimleri problem yaşamazken kimileri yaşayabilir.

    Tavsiyem mini pc denilen windows yüklü Minik bilgisayarlar..En iyi çözüm bunlar..

  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt

    Dostum tv box istiyorum öbürtürlü laptobum var zaten, o kumanda keyfini vermiyor, internetim 5ghz zaten ve tv nin hemen arkasına access router ekledim wifi sorunu olacağını pek sanmıyorum. pc den dolby atmos olayı tamamen sıkıntı zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Dostum tv box istiyorum öbürtürlü laptobum var zaten, o kumanda keyfini vermiyor, internetim 5ghz zaten ve tv nin hemen arkasına access router ekledim wifi sorunu olacağını pek sanmıyorum. pc den dolby atmos olayı tamamen sıkıntı zaten.

    Ben pc den kablosuz aktarmak için aldım,cast denen paylaşım ama saniyelik takılma var,o da 720p veya daha dusuk dizi linklerinde...yani anlatıldığı gibi super bir tvye yansıtma yapmıyor.Ethernetle bağladım,sadece chromecast acık ise ve dizi sayfaları yoğun değilse takılmıyor bazen arada takılıp bekliyor,bazen aşırı sıklıkla yapıyor,bazen hiç durdurmazsanız sorun yok durdurunca diziyi takılıyor,bazen çözünürlük düşünce oynatıyor..Bağlandığınız kaynağa göre değişiyor ama öncesinde kullandığım android tv,media playere göre web tarayıcı iyi..4k benim model ama tv hd..Ses konusunda bende bazı kaynaklarda problem var,bazen ac kapa yapınca duzeliyor bazen düzelmiyor,bazen link içinde player değiştirince düzeliyor ama genel ses problemi var..ses ayarları var ama eksik..otomatik,manuel var ama bazı media boxlarda olan gelen sesi,stero yap veya pcm yap gibi sesi en basite cevirme yok.örnek bir kaynaktan D atmos izliyorsunuz sesi,ama kodekte uyumsuzluk varsa cihaz bunu madem çözemiyorum,pcm,stero yapayım deyip sesi çevirmiyor,hısırtı veya boguk ses veriyor..denemedim örnek varsayımdır...dts,dolby için de boyle sanırım..bunları desteklediğini söylüyor ama piyasadaki içerikler sıkıştırma,codek,, olunca bunu decode edecek çözecek lisans gerek..her sıkıştırılan içerik te standart olmayınca cihaz legal olmayan codecleri çalmayabilir..örnek,biri xx isimli bir mkv,mp4 iöerik üretti,bununun için kullandığı programdaki ses kodeğin versiyonu özelliği standart değilse ki değildir,chromecast gibi cihazlarda problem olabilir..bunun için profesyonel cihazlar bu tür sesleri cihazın çalabileceği sese çevirir aksi halde ya hiç ses gelmez ya hısırtı parazit olur..bunun olmayacağı garantisini vereb arkadaslar varsa bilemem vende basit seslerde bazen problem var..goglede aratırsanız chromecast sound issue diye cıkar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 7 Mart 2024; 23:30:58 >




  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt

    Direk tv ye takıp kullanmadınız mı? Ben öyle yapacağım.

  • selmand kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum. Resmi dijital servisler için kullanıyorum. Bazen çok açık kalınca cihaz film izlerken çözünürlük düşüyor restart etmek gerekiyor. Menüde takılma yok , başka sorun yok. Surround kullanmadığımdan dolby atmos hakkında fikrim yok ama ses seçeneklerinde var cihaz destekliyor yani. Bende kapalı gözüküyor ses sistemim olmadığından. Bluetooth kulaklıkla da kullanıyorum yine memnunum.
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler aliyim bir tane o halde :)

  • selmand kullanıcısına yanıt

    Cihaz zaten Tv ye takılıyor..Ben direk değil uzatme HDMI ile Tvye taktım çünkü HDMI portuna direk takmak biraz agırlıktan dolayı porta zarar verebilir..Kablo kısa ve cihaz havada asılı kalıyor nasıl bir dizayn ise..

    Wifi - Ethernet farkı var sadece ben Ethernet ile kullanıyorum..Pc den de aktarılsa yine Ethernetten gidiyor

  • selmand kullanıcısına yanıt

    Does Dolby Atmos work over Chromecast?

    Chromecast. Chromecast devices with Google TV support Immersive Audio when connected to a Dolby Atmos-enabled TV or sound system. Chromecast devices without Google TV cannot stream Immersive Audio.

    Tv veya Ses sisteminizin Dolby Atmos desteklemesi lazım..Pass throught için de eARC lazım imiş..(Aşagıda yazıyor bu)

    Dolby vision da desteklenmiyor

    Bu ses kodecleri işi biraz Lisans ile alakalı olduğundan eski Tv lerde zor..

    Diğer sesler için de Dolby,DTS,Plus vs için de bunları destekleyen Tv veya ses cihazı gerekli

    Yanılmıyorsam bazı Üst Kalitede sesler için Hdmi 1,3 -1,4 gibi HDMI ler gerekli yoksa yüksek ses ve görüntü alınmıyor..

    NOT:

    Can Dolby Atmos pass through TV?

    Almost all new TVs from 2020 and onward have HDMI eARC. If your TV has eARC, it will pass through any version of Dolby Atmos to your soundbar. Dolby Atmos capable TVs that only have HDMI ARC should be able to pass through Dolby Digital Plus to your soundbar, but they won't be able to pass through Dolby TrueHD.

    2020 sonrası Tv varsa ve eARC (ARC den farklı bu) port varsa Dolby Atmosu Pass throught edip Sounbara verir diyor..ama Dolby True Hdyi Pass edemiyor imiş...

    Özetle Chromecastin desteklediği şeyler için ayrıca bunları destekleyen Tv veya Soundbar gibi ses cihazları gerekli..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Mart 2024; 23:48:22 >




  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt

    Dün biraz redditte felan da gezdim chromecasta çok takılıyor felan diyenler olmuş, vatanda da ufak bir indirim olmuştu apple tv aldım geçtim. Ses ve görüntü kalitesi next start 4k dan oldukça üstte.

  • selmand kullanıcısına yanıt

    @selmand Şahsen memnunum. Yavaşlık konusu cihaz tecrübesine göre değişir. Yazlıkta apple tv 4k kullanıyorum, tabii ki daha hızlı yanıt veriyor ama chromecast'te rahatsız edecek kadar yavaş değil bana göre. Şu anda karşılaştırabileceğim fire tv stick 4k max 4th gen var. O chromecast'ten biraz daha hızlı. İkisinde de aynı uygulamaları kullanıyorum. Hangi uygulamaları kullandığınız da önemli. Eğer belli başlı uygulamaları kullanıyorsanız chromecast memnun ediyor.


    Benim 2. apple tv'yi tercih etmememin sebebi vpn desteği olmamasıydı ama son büyük güncellemelerinde geliştiricilere o desteği sundular. Fire tv stick 4k 4th gen biraz daha eskisin ben de ana tv'yi apple tv 4k'ya geçireceğim.


    Sonuç olarak 4k tv alırım gibisinden ileriye dönük düşündüyseniz apple tv'de bence mantıklı bir karar vermişsiniz. Şu anda 4k'ya ihtiyaç duymuyorum yazmışsınız, siz bilirsiniz tabii ama aldığınız apple tv 4k ise tv'nin 4k olmaması büyük kayıp. Hd devam diyorsanız, apple tv 4k sırf o açıdan uyumsuz bir tercih gibi olmuş.





  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Yaza doğru 4k bir tv almayı düşünüyorum, teşekkürler

  • selmand kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. O zaman en iyisini yapmışsınız.

  • selmand kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Chromecast 4K kullanıyorum. Yağ gibi akıyor. Kullandığınız uygulanmaya göre değişebilir ama takılan bir uygulamaya rastlamadım.

    HD olanın işlemcisi 4K'dan daha yeni ve kapasiteli.
  • selmand kullanıcısına yanıt

    4K Tv ile bitmiyor iş..HDMI 1.3,HDMI 1,4 gibi özelliklere göre Farklı çözünürlük destekleri var...

    Yüklü Android sürümüne göre bile bazı özellikler açılmıyor..

    4K içeriklerin hangisi 4K ona bakmak lazım, bir site var 4K Fake veya Orjinal gibi birşey..Çoğu filim sonradan yazılımla UPSCALE yapılmış..


    Her platformun 4K anlayışı farklı Youtube farklı bir kodlama kullanıyor, netflix farklı sanırım..Bu platformlar da Full 4K 60p gibi gerçek 4K değil internet hız ve donanımınıza göre 4K veriyor..

    Satıcıların gazına gelmeyin, her içerik 4K oynatılmıyor..4K içerikler de Hevc H265 kodlama veya Vp9 kodlama..Sağından solundan altından üstünden en boyla oynayıp alın size 4k diyorlar..

    Dünyada 8K,16K bile varken biz hala 4K bile olmayan Upscale içerikleri izlemeye çalışıyoruz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 9 Mart 2024; 20:7:10 >




  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.