Şimdi Ara

Ω | GOD OF WAR OYUN SONU TEORİLER KONUSU | Ω (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
192
Cevap
12
Favori
55.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün gece internette gezerken yahu bu Faye neden öldü diye merak edip biraz bakınayım dedim yazılan bir şeyler var mı diye ve reddit sayfası gözüme çarptı.

    Açıklamadan önce oyunda Faye’in yakıldığı sahneyi hatırlayalım. Kratos üzgün ve çaresiz Atreus ise hüzünlü görünüyorlar. Bildiğimiz üzere Kratos intikamcı birisi şayet Faye’i biri öldürmüş olsaydı ne yapıp yapar intikamını alırdı ama burada gördüğümüz Kratos değil öfkeli tamamen çaresiz görünüyor.

    Faye bilindiği üzere bir dev ve bilindiği üzere devler sadece uzun yaşam süreleri sonunda ölmekteler. Ve bize yansıtılan Faye hemen hemen Kratos ile aynı yaşta. Zaten Atreus’a hamile kalan bir devden fazla yaşlı olmasını da bekleyemeyiz :)

    Peki bu Faye neden öldü? Redditteki teoriye göre Faye’i öldüren kişi yine günün birinde hatırlamadığı öfke nöbetlerinden birisini geçiren Atreus’tan başkası değil. Bilindiği üzere Atreus hasta ve Kratos oyunda ona tanrı olduklarını söylemesinin ardından Helheim’a kadar olan sekansta tamamen farklı birisi gibi davranıyor hatta bir bölümde düşmanın Baldur olmasına rağmen yaşanan olaylar neticesinde Kratos’u okluyor. Helheim’da normale döndüğünde ise yaptıklarının hiçbirisini hatırlamadığını söylüyor. Atreus maalesef hasta ve bu durum tanrı olduğunu ogrenmesine rağmen değişmedi. Kratos karısını oğlunun öldürmesi sebebiyle çaresiz ve intikam peşinde değil ama oğlunu da belli ki affetmiş. Lakin oyun boyunca Atreus’a kötü davranmasının sebebi muhtemelen bundan kaynaklı ve bu durumun bir kez daha yaşanmaması için oglunu doğru yola sokabilmek için elinden geleni yapıyor. Kratos oyun boyunca Atreus’a güvenmiyor ve Faye’in külleri olsun başka bir şey olsun pek emanet etme taraftarı değil.

    Oyunun sonunda ise tamamen Atreus’u affettiğini görüyoruz.

    Teorinin kaynağı aşağıdaki linkte ben anladığım kadarıyla yorumlamaya çalıştım. Özellikle comicsausage nickli üyenin yorumunu okumanızı tavsiye ederim.

    https://www.reddit.com/r/GodofWar/comments/8kdoy6/theory_of_fayes_death/




  • umarım yeni oyunu ps5 in son zamanlarına bırakmazlar.
  • Bazı arkadaşlar kratosun öleceğinden bahsetmiş eğer sony bunu yaparsa çoğu oyuncuyu karşısına alır gibi sırf bir kitle kratos hayranlığından aldı ben de dahil .
  • Oyun sonunda Atreus’un göğsüne yatmış kişinin dikkat ederseniz tek kolu yok. Bu yüzden bu kişinin Tyr olabileceği söyleniyor. Belki de Kratos aslında Tyr’dir. Nasıl bağlarlar bilmiyorum ama ilginç bir şey olurdu böylesi.
  • Ragnarok'un bitişi Surtr'un elleriyle olacak birçoklarımız Surtr'dan bahsetmemiş , tahminim Ragnarok'u oyunda göreceğiz oyunda vermiş olduğumuz mücadele ile kehanetin farklılaşmasına vesile olup gelecekte bazı olacakların değişimine müdahil olduysak beklediğimiz yeni oyunda da kadere yön vereceğiz gibi gözüküyor , nasıl ki oyun başında Baldur ile mücadele edip oyun sonunda öldürdüysek Thor ile kapışmalarımız da tek seans olmayacaktır , oyunun sonunda Fenrir , Jormungand , Loki ve Kratos'a karşı Odin , Thor , Heimdall ve Freya (Tabi zarar verme özelliğini geri kazanabilirse) olabilir Yunan'daki 3. oyun sonunda da Titanlar ve Tanrılar mücadelesine şahitlik etmiştik , daha sonra ise savaşa Surtr'un katılımıyla kendimizi çılgın bir kaos ortamında bulabiliriz ve savaşta Odin'e son darbeyi Fenrir Thor'a ise Jormungand vurabilir , Loki ve Heimdall karşılaşması izleyebiliriz en sonunda ise Kratos ile Surtr kapışmasına şahitlik edip Surtr'u alt ederek yeniden kaderi şekillendirebiliriz.




  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Abi niye God of War konusunda TLOU2 spoilerı veriyorsun?
  • Kaçırdığınız bişey var gow sevenler kendi fikrimce yaşlı kratos thor dövüşü Kazananı thor olacak kratos zamanın kız kardeşlerini hala kullanabiliyorsa gow 3 kratosu geri getirerek Thor ile savaştıracak
  • Arkadaşlar yapımcı ters köşe yapmazsa zaten duvar resimlerinden anlaşılacağı üzere Kratos'u İskandinavya'ya getiren kişiler Tyr ile Feya. Tyr, Odin tarafından tahttan indirilince ve bütün İskandinav tanrıları kendisine düşman olunca tüm diyarları gezebildiği için Kratos'un yaptıklarından haberdar oluyor. Ragnorok'u başlatmak için Kratos'u diriltip İskandinavya'ya getiriyorlar. Zaten Faye'nin gerçek adı Laufey ve Kuzey'in cadısı da deniyor kendisine. Gof Of War 3 sonunda Kratos'u tıpkı son oyundaki ışınlanma tapınağının girişlerine benzer bir uçurumun kenarında sürüklenerek aşağı düştüğünü düşünmüştük. Zira kratos'un kanları sürüklenerek aşağı düştüğü hissini veriyordu. Aksine Tyr ile Laufey Kratos'u sürükleyerek o tapınağa taşıyorlar, İskandinavya'ya getirip diriltiyorlar. Devlerin geleceği de gördüğünü bildiğimiz üzere zaten hayatı mahvolmuş Kratos'u da Faye ( Laufey) insan olduğunu söyleyerek kandırıp kendisinden bir çocuk yapıyor. Sonra ölöeceğini bildiği için de kendilerini gizleyen büyülü ağaçlardan bir kaçını ölmeden önce işaretleyip öldükten sonra ağaçları kestiriyor. O ağaçlarla da Kratos ve oğlu açığa çıkıyor. Aslında Tyr ile Faye,i Kratos'u oyuna getirip Ragnorok'u başlatmasına neden oluyorlar ve Kratos farklı bir mitten geldiği için bütün kehanetler kısacası kader değişiyor. Oyunda da sürekli kaderin değişebileceğinden bahsediliyordu.


    Ayrıca o boruya üfleyen kişi de Tyr. Eğer üflemeseydi su seviyesi asla bu kadar aşağıya inmeyecekti ve biz devler diyarını bulamayacaktık. Zaten dünya yılanı ile konuşabilen sadece iki kişi var. Birincisi kafa ikincisi ölüp ölmediği bilinmeyen Tyr. Çocuğun da sonra yılanla konuşması onun dilleri çok çabuk öğrenme kabiliyetinden kaynaklı. Zaten oyunun belli bölümlerinde çocuk yılanla konuşurmuş gibi "Duaaaa muaaa zauuuuu" gibi sesler çıkartıyordu.


    O sondaki duvar resimlerinde fark etmediğiniz bir şey var. Olayların zaman sırası sağdan sola doğru gitmiyor. Gelecekten geçmişe doğru gitmekte. Önce Baldur ile yapılan mücadeleyi gösteriyor. Sonra Dünya Yılanı ile karşılaşmayı. Ardından Kratos ile oğlunun Faye'yi yakmaları. Ondan sonra perde arkasında saklanan görüntü de Kratos'un oğlu Kratos'u dizlerine yatırmış bir şekilde dururlarken ikisinin de ağzından sanırım yılan girmiş ve Kratos'un kafasında eşinin baltası mevcut. Dünya Yılanının da oyunda zamanda yolculuk yaptığından bahsediliyor. Bence o duvardaki son resim Kratos'un Yunanistan'da ölümü ve buraya gelişiyle alakalı olabilir. Hatta teorilerde olduğu gibi duvarın yıkık olmasının sebebi geçmişte yaşananların değiştirilmiş olması da mümkün.


    Ayrıca Kratos'un Elflerin diyarında ışığa girdiğinde oğlunun Faye ile karşı karşıya gelmesine engel olması ve o ışık içinde geçen konuşmalarda da bence bazı ipuçları yatmakta.


    Son olarak Kratos'un ölmesine niye bu kadar üzülüyorsunuz ki? Adam itina ile zaten her oyunda ölüyor. Bir sonraki oyunda diriliyor :D Hadi diyelim o sahne gerçek oldu. Kratos kafasına balta yedi. Emin olun tekrardan hayata döndürülür. Sadece yüzünce yeni bir yara izi olur. Ω | GOD OF WAR OYUN SONU TEORİLER KONUSU | Ω 


    Ayrıca yeni aklıma geldi. Ragnorok'un başlamadı için sanırım büyük bir tanrının ölmesi gerekiyordu. Baldur, Freya'yı öldürerek Ragnorok'u başlatacaktı. Lakin Krator buna izin vermeyip "Bu döngünün bir son bulması gerek." demişti. Böylece Kratos, Baldur'un Freya'yı öldürüp kıyameti başlatacağı yere Kratos, Baldur'u öldürmekte. Kafa da oyun sonunda "Kader seni hesaba katmamıştı." diyor. Bu bence bazı arkadaşların söylediği Loki'nin geleceği değiştirme teorisini doğru kılabilir. Bunu Loki mi yoksa Kratos'un eşi "Ragnorok'un sonunda oğlum Loki ölmesin" mantığı ile mi yapıyor o da meçhul ama mantıklı.


    Not: Ragnorok oyununun tanıtımında çıkan omega işaretine bakın. İşaret aynı zaman da Dünya yılanı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06janissary06 -- 14 Aralık 2020; 16:3:49 >




  • Zevkle okuyorum yazılanları herkesin eline,emeğine sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 29 Kasım 2020; 17:0:28 >
  • Gow 3'te Kratos Blade of Olympus'u kendine saplayarak 'Umut' u tüm evrene yayıyor, Athena ise onunla ne yapacaklarını bile bilmiyorlar diyerek tepkisini dile getiriyordu. Gow'da ise bu 'Umut' diye çevirebilecegimiz bu mavi ışığı bazı canlılarda(ilk vurdukları geyik) hatta Yaşam Ağacında görüyoruz. Kratos'un hikayesi basit bir aile kavgasına değil bütün diyarları değiştiren bir olaylar zincirine bağlı ve bir sonraki oyunda da bunu göreceğiz. Kratos'un tanrısal özelliği savaş, güç vb şeyler değil. Onun özelliği : Yok etmek. Ve çizgi romandan da anladığımız üzere o öfkesini dizginleyerek yok etmeyi önlemeye çalışıyor. Belki farkında bile olmadan Var etme, Tamir etme 'umut' verme gibi özelliklere sahip oluyor. Baldur'u yok ederken ki bu döngü bitecekten kastettiği yok etmek yerine yok edenler ile mücadele edecek olması olabilir. O resimde gördüğünüz ise Kratos'un ölmesi değil aynı Umut'u yaydığı gibi Yok etmek tanrısal özelliğin kendisini terk etmesi ve Kratos'un yenilenmesi olabilir. Yok eden yerine bütün diyarların umut kaynağı ve koruyucusu Kratos. Gow 4'te de bize anlatılan Mimir hikâyelerinde hep Odin ve Thor'un yok ediciliği vurgulanıyor. Tüm devlerin yok edilmiş olması ise vurucu darbe. Kısaca yazdım.


    Atreus'un karakter sorunu malum. Babasının iki yönünü de almış. Yok etme ve Umut. Ancak onun durumunu basit bir çift kişilik problemi olmadığı gerçekten iki farklı Atreus olduğu ile ilgili bir teori. Zaman yolculuğu faktörü ile Atreus'un hem yok edici tarafına hem de Kratosun vurgu yaptığı (Better than) iyi halini göreceğimiz yönünde. okuduğum kadarıyla birinci oyunda da bir çok yerde aslında evil Atreus varmış. Örneğin Brok ile ilk karşılaşmamızda ağacın oradaki şey, Atreus hastayken dünya yılanını çağıran vb. Kırılma noktası olarak Aterus Kratos ile beraber iken daha iyi. Ancak Alfeim'de yalnız kaldığında bu tarafı ortaya çıkmaya başlamış. Normalde olması gereken Odin'in Atreusu evladı yapıp evil haline dönüştürmesi gerekirken zaman yolculuğu faktörünün etkisi ile(Evil Atreus geleceğin değişmesinde etkili, Çünkü bu hale gelirken Dünya yılanı yoktu kendi çocukluğunda.) zaman çizgisi değişiyor. Bizim bildiğimiz Atreus'un kaderi tam belirlenmemiş durumda. Ancak Ragnarok 100 kış öncesinde geliyor, 100 kış Odin'in yanında kalan Atreus ile bizim bildiğimiz Atreus ise aynı zaman diliminde yer alacak. Herkesin beklediğinin aksine Odin üçlemenin 3. oyun boss'u değil 2. oyun boss olacağı, üçüncü oyunda ise Atreus'a(evil) karşı olacağımız hakkında bir teori. Yani iki Atreus biri Kratos'tan Umut öne çıkmış, evil Atreus'da ise Yok Etme. Evil Atreus 2. Oyunda destek olabilir ama 3. Oyunda ana düşman.

    Okuduklarımdan aklımda kaldığınca yazdım. Bana ait değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğur37 -- 29 Kasım 2020; 17:19:1 >




  • Sabah sabah aklıma düştü, bira, araştırdım, sizin de her yorumunuzu okuyup genel, yorum yapmak istiyorum, sadece diyebileceğim tek şey yazılan her teorinin olabileceği, sadece tek istediğim "Kratos Ölmesin", Çakır Ölmesin diyenler gibi oldum ama olsun o kadar... 😁
  • İnternette okuduğum bi teoriden bahsetmek istiyorum ve bence oyundaki ipuçlarını da işin içine katınca en sağlam teori bu. Teoriye göre Kratos Tyr in ta kendisi oyunda bi resimde Tyr in etrafında 4 mitolojiden savaş simgelerini görüyoruz oyunun sonunda ise duvarlarda kratos ve atreusun yaşadığı şeylerin devler tarafından çizildiğini görüyoruz yani Kratos bi sebeple geçmişe gidiyor ve Tyr olarak devlere liderlik ediyor. Dünya yılanınında malum lokinin oğlu olması çok muhtemel duvar yazıtında kratosun öldüğünü görüyoruz muhtemelen loki o ölünce dünya yılanını ortaya çıkartıyor geçmişte. Yorumların çoğunda kaçırıldığını düşündüğüm bir şey var GoW dünyasında tanrılar kötü resmediliyor yani mitolojide tam tersi olsada burda iyi taraf devler yani loki de iyi diye tahmin ediyorum. Şimsi sonra ki oyunlarda muhtemelen ragnarök olarak Kratos geçmişe gidecek geri gelecek vs sırasıyla tanrıları alt edecek daha sonra yeni bir üçleme çıkacak ve buda mısır veya japon mitinde geçecek çünkü dediğim gibi oyunda bir duvar resminde 4 mitolojinin savaş amblemi var ve Tyr in diyarlar arası gezdiğini oyun bize söylüyor e bizim Kratos 2 diyarı gezdi bile yani büyük ihtimalle Kratos Tyr in ta kendisi.
    Ω | GOD OF WAR OYUN SONU TEORİLER KONUSU | Ω




  • Oyunun sonundaki duvar resimlerinde Atreus'un tuttuğu kişi bana kalırsa Kratos değil Tyr'in kendisi. Bence Tyr, Kratos'a çok benziyor. Geçmişleri ile değil şuandaki halleriyle. Tyr bence bir Thor karşılaşmasında Kratos ve Atreus'un yanında yer alacak ve ölecek. Atreus zaten Tyr'den etkileniyordu hatırlıyorsanız ondan hevesle bahsediyordu o iyi bir tanrı diye ve Kratos'a '' Ama bak iyi tanrılar var Tyr ve sen '' gibi. Bence Atreus babasından aldığı intikam ve nefret duygusuyla birlikte Ragnarök'u başlatacak yani asıl savaşları. Tyr ölür ve Kratos ağır yaralanır bana kalırsa. Atreus illa ki kötü bir tanrı olmak zorunda değil yani Ragnarök'u başlatması ve Asgard'ın sonunu getirmesi sebebiyle ona oyunda bir ''Loki'' ismi verilmiş olabilir. Bu olaylara ise belki de Tyr ve Faye sebep oldu orası çok karışık 2.oyunda nedenini görürüz.


    Atreus'un büyümüş haliyle Loki'yi kontrol edebiliriz oyunda bence çok güzel olur. Santa Monica'ya güvenim tam bu konuda aman ha Joel'a olduğu gibi mızmızlanmayın hemen öyle olursa bu takıntılardan kurtulun. Santa Monica gibi, Naughty Dog gibi yapımcılar kötü karakter yapmazlar.


    Şuraya GOW evreninde bir Loki modeli koyalım


    Ω | GOD OF WAR OYUN SONU TEORİLER KONUSU | Ω



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 23 Aralık 2020; 20:42:8 >




  • Hocam loki resmi çok güzel olmuş.
  • Geçmişe git gel fazlasıyla olacak diye herkes beklenti de, bizim için oyunun iki ana konusu var Kratos ölecek mi, ölmeyecek mi, konular bunlar...

    Ölecekse zaten az çok ne olacağı ortada, Atreus ana karakter, olaylar klasik GOW kaosuna sürüklenir ama Kratos ölüp geçmişi gidip kurtarılma durumu ya da önceki oyunlardaki gibi hell'den çıkma durumu olabilir, Zeus Helheim'da duruyor gibi, o yüzden ya ölecek, ya ölüp Helheim'den devler, Zeus yardımıyla dönecek ya da Atreus geçmişi dönüp akışı değiştirecek ya da geçmişi gidip büyümüş halde gelip Kratos'un öldüğü günde yardımına koşup, onu kurtaracaktır...

    Ölmeyecekse böyle bir beklentim yok, twist olarak kullanmak için Kratos'u öldürecekler ama ölmeyecekse de ya Atreus kendini feda edecek, akış zaten bozulmuş denilen bir teori var, duvardaki resimdekinin tersi olacak ya da Kratos ölmeden başka bir evrene geçiş yapacak...

    Kratos'un Tyr olması durumunda zaten geçmiş oyuna kolayca bağlamış olacaklar, zaten bu mitolojide evrenler yıkılıp baştan kurulma muhabbetleri var...

    Başka bir durum daha var ama olmayacağı ortada, Kratos gerçek Yunan mitolojisinde devlerin çocuğu diye geçer, oyun için bu durum değişirilmiş, o yüzden buna bulaşacaklarını sanmıyorum...

    Hepimizin tek beklentisi Kratos ölecek mi, ölmeyecek mi, hikaye akışı Kratos'un ölmesine bağlı zaten, herkes Kratos ölsün ne olacak ki diyor, her gelen giden karakter oluşturmak, bağ kurmak, bir oyunda bunu sağlamak çok zor bir iş, zaten yeni IP yapmak bu yüzden zor, COD o yüzen yıllardır Cap. Priece üzerinden gidiyor, bir tane karakter yakalayınca suyu çıkartmak istiyorlar, o yüzden Witcher'daki Gerald benzeri karakterler yapmaya çalışıyor diğer oyunlar da, filmlerde bile Ironman gidecek diye benzeri bir karakter oluşturdular Dr.Stranger ile, Last Of Us 3 çıkınca insanlar bu sefer hikaye için değil, oynanış için bekliyor olacak, herkes ilk oyundaki Joel'in hikayesinin devamını oynamak istiyordu, öyle bir bitti ki ne olacak diye, Last Of Us 2'de oynanışta kötü bir yanı olsaydı, kimse oyunu savunamazdı bu kadar kolay...




  • Öyle acayip şeyler var ki 25 yıl sürecek bir hikayeyi şimdiden oluşturulduğu konuşuluyor.

    Mesela Helios' Shield God of War'da ne işi var. Bunu bir kullanıcı yakalamış. Cory de tebrik etmiş. Bahsedilen video. Kaptain Cuba kanalın ismi güzel teorileri var. Mesela Modi'nin aslında yaşadığını Asgard'a ihanet edeceğini söylüyor. Zeus'un, Atlas'ın yaşadığını ve Ragnarok'da yer alacağını söylüyor. Ares'in Mısır'a saldırdığından bahsediyor. Aslında bunların hepsi teori elbet ama mantıklı açıklamaları var. Birkaç gündür takip ediyorum. Merak eden olursa baksın.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagropa -- 25 Aralık 2020; 15:0:41 >




  • Ares’in Mısır’a saldırma olayı orijinal god of war’ın birindi kitabında var diye biliyorum.

    Atlas’ın yaşadığı zaten biliniyor ama o durumdan kurtulmasının imkanı maalesef yok.

    Zeus öldü ama nereye gittiği belli değil. Helheimdaki görüntüsü sanrı degil de gerçek gibiydi ama bu durum hala kesin değil.
  • sagropa kullanıcısına yanıt

    Modi yaşıyormu bilemeyiz ama yaşiyorsa bence de ihanet edecek çünkü oyunda kratos magni yi öldürünce thor modi yi sorumlu tutup temiz bir dövmüştü.Ayrica mimir in anlattiği hikayelerin birinde thor yemek masasinda bir devi öldürüyordu ve o dev thorun üstune düşüyor,herkes izlerken devi thor un ustunden mangi modi kardesler kaldırıyor ama daha iri oldugu icin butun övgüyü magni aliyor ve modi de buduruma bayaği bozuluyor.

  • Dark_Passenger47 kullanıcısına yanıt
    Gerçek norveç mitolojisinde benim okuduğumdan hatırladığım evlatlığı değil, devleri yok etmek için odinin tutsağı aslında... marvel evreninde odinin evlatlığı...
  • bişey diyecegim Kratos ölmeyecek çünkü o kişi kratos değil nasıl mı bakarsanız ten rengi beyaz ve kırmızı dövmesi ve kıyafet farkı ve o kıyafetinin altına doğru bir dövme var bide bitek banamı öyle geldi ama göğüsleri var sanki o kişinin bu yüzden o kratos değil

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.