Şimdi Ara

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
20
Favori
12.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    Tam olarak nasıl çalıştırdınız hocam. Bana karışık geldi Türkçe yaptım filan ama bazı yerler korece yazılmış anlamadım. Bir video ya da açıklayıcı bir şekilde anlatır mısınız?

  • Kullanamayan olursa diye ayarlarımı ve ufak açıklamaları bende yazayım dedim.




    image adjust kısmı bazen kurcalanabilir, benim kullandığım ayarlarla deneyebilirsiniz "preview" kısmından bir ön izleme yapabilirsiniz. burada yakalanacak altyazının arka plan durumu ve yazı rengi ile ilgili seçim yapmamız gerekiyor aslında. Örnek arkaplan siyah ve yazılarda full beyaz, bu durumda rgb seçeneği seçilebilir, arka taraf daha saydamsa hsv seçeneği, tresholda ise arka plandan ayrılan bariz bir yazı rengi varsa diye kullanılabilir. hiç birini seçmeyede bilirsiniz.


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar




    burda yakalanacak programı seçeceğimiz tuş var, active window ekranını yakala seçeneğide seçilebilir fakat ben her seferinde manuel olarak specif the window tuşu ile oyun ekranını seçiyorum.

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar



    oyun ekranında çevilecek alan için bunu kullanıyoruz search dediğinizde sadece altyazı alanı ya da alt yazı alanı ve ufak başka bir alan gibi çoklu alanlar seçebiliyorsunuz, tüm ekranıda seçebiliyorusnuz. tavsiyem sadece çevilecek alanı seçmeniz novel de aşağıdaki altyazıların çıktığı kutucuk çevresi örneğin ve küçük sabit çeviri alanları seçmeniz daha verimli oluyor , tam ekranda yapabilrisiniz tabi.

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar





    advanced setting kısmında auto combine text areas kısmını da seçin.

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar






    Burda ki overrlay seçeneği ile çeviriyi ekranın üstüne getirebiliyoruz,oyun içinde diyelim ki yukarıda görev özeti var aşağıda altyazı bu seçenekle görev özeti üstüne geliyor buranın çevirisi , alyazının çeviriside alt yazı üstüne geliyor. Diğer seçenekler çeviri tek bir kücük alanda yapılabiliyor.


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 12 Ağustos 2023; 14:12:52 >




  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    Dostum paylaştığın ayarlar için teşekkürler. Tam ekran kullanma olayını çözemedim ama pencereli bile olsa idare ediyor şu an. Tam ekran kullanım olayını daha ayrıntılı açıklaman mümkün mü?

  • Blinkhorn kullanıcısına yanıt

    Tam ekrandan kastın oyun penceresi boyutu ise kenarlıksız tam ekran yapman gerekiyor (borderless full screen) yapıp, overlay seçeneğini seçtikten sonra, specify to windows sçeneğinden oyunu seç sonrada küçük kutucukla seacrh diyip mouse 1 tuşuna baslılı tutup translate alanını seçiceksin ve apply basmayı unutmayacaksın, ister tam ekran ister altyazı alanı seçebilirsin.sonrada yine küçük kutucukta translate e basıcaksın ve çeviri başlayacak.


    Bu arada illa borderless full scren yapmana gerek yok çoğu zaman full screende de çalışıyor. windows tuşu ya da alt+tabla küçük kutucuğa (seach falan yazan) ulaşmanız gerek sadece.aslında çok basit program.




    burda gördüğün gibi full screende çalışıyor.

    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 12 Ağustos 2023; 14:33:54 >




  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    yaşadığınız sorunla ilgili de oyuna girmeden capture in the active window seçip, küçük kutucuktan tüm ekran alanını da seçip, translate basın sonrada oyuna girin birde öyle deneyin . zaten program düzgün yerleştiriyor. ayrıca advanced settingden uste ki mesajımda işaretlediğim seçeneği seçmeyi unutmayın.

    , za


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 12 Ağustos 2023; 14:45:25 >




  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    "ayrıca advanced settingden uste ki mesajımda işaretlediğim seçeneği seçmeyi unutmayın."


    Bu ifadenizde neyi kastettiğinizi bulamadım. Üstte sadece program linkini verdiğiniz mesajı görüyorum. Acaba nedir? Bir de sadece çevrilen metnin yazması için ayar var mı ve nerede? Bir yerde gördüm sanki ama onu işaretleyince olmadı.

  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    hocam bu hangi ayar ben sadece altyazı kısmını seçip onları küçük bir pencerede çeviriyorum seninki gibi her metinin üstüne otomatik nasıl çevirebilirim.

  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    ayarlarımı paylaştım biraz yukarda resimlerle , ordaki gibi yapın tüm ayarları. sadece çeviri görünecek ve overlay seçeneği ile ekranda çeviriler englizce yazı üstüne gelecek zaten.


    @BayTuruncu aynı şekilde sizide ayarlarımı yapmaya davet ediyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 13 Ağustos 2023; 12:50:47 >
  • Program ayarlarının en son halini dosya olarak kaydedip yükledim. Artık İngilizce yazıların üzerinde siyah arka planlı Türkçe çeviri çıkıyor. Bu çok iyi bir gelişme. Aminoasit arkadaşa çok teşekkürler. Sağolsun.


    Bu dosyayı indirdikten sonra "Additional" kısmından "Load Config" butonuna tıklayıp ayarları içeri yükleyebilir ve bu hazır ayarları kullanabilirsiniz.


    https://drive.google.com/file/d/1SaYk0Ctz0etxY_zm8kdSIMkejkTC_Wqg/view?usp=sharing


    (Hepsi bir arada olsun maksadıyla, önceki mesajıma aminoasit arkadaşın ayarlarını da ilave edip, ekran görüntülerini de ekledim.)


    En son yeni ayarlarla çeviri oyun yazılarının üzerinde çıkıyor. Bu güzel gelişmenin ekran görüntüsü:


    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 16 Ağustos 2023; 5:56:21 >




  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    Hocam çevirinin yazıların üstünde olması tamam. Yalnız şunu sormak istiyorum. Acaba çevirinin İngilizce yazının üstünde veya altında olmasını sağlayan bir ayar mümkün müdür? Çünkü arka plana rağmen bazen okunması zor oluyor. Arka plandaki İngilizce metinle karışıyor. Bayağı sıkıntı oluyor. Bunu yapabilsek çok rahatlık olacak.

  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    Font rengini kalınlığını değiştirebilirsiniz , fontun üstüne bindiği arka planın saydamlığınıda azaltmak zaten sorununuzu çözecektir.


    text sekmesinden, background rengini tıkladıktan sonra, korece olan seçenekten saydamlığı düşürebilirsiniz.

  • aminoasit A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederiz :-)

  • Bu konudaki anlık çeviri programını verdiğimiz ayarlarla birlikte kullanıp beklemeden hemen Starfield'i anlık Türkçe çevirisi yapılmış olarak oynayabilirsiniz. Bakın ben başladım. Daha ilk saniyelerin ekran görüntüsü. Buna ilaveten aminoasit arkadaşın tavsiyesi olan "text sekmesinden, background rengini tıkladıktan sonra, korece olan seçenekten saydamlığı düşürdüğünüzde yani en sağa seçtiğinizde" tam süper oluyor.


    Fakat Türkçe yaması çıkınca ona geçmek gerekir. Türkçe yama çok daha iyi oluyor çünkü. Ama yama çıkana kadar veya yaması yoksa çok iyi bir alternatif.



    Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar




  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    hocam detaylı anlatır mısın nasıl yapılıyor? ayaları yapıyorum bende çalışmıyor

  • Dexter Morgan kullanıcısına yanıt

    Önceki sayfalarda çok sayıda ve yeterli anlatım mevcut.

  • Arkadaşlar program bazen ayarlarda değişiklik yaparken kapanabiliyor ve açılmayabiliyor. Açılmak yerine küçük bir hata penceresi açılıyor korece. Programı kaldırmak veya silmek veya başka yere yeniden yüklemek de çare olmayabiliyor. Bu tuhaf ve çok can sıkıcı sorunun çözümünü buldum. Yukarıdaki mesajlarımızda google drive'a yüklediğimiz ayarlar dosyasını indirip programın içindeki setting klasöründeki setting.conf isimli dosya ile değiştirdiğinizde sorunsuz açılıyor. Tabi bizim dosyanın ismini de setting.conf olarak değiştirip kopyalamalısınız. Bilginiz olsun.


    Not: Program normal olarak açılıyorsa additional/load config bölümüne tıklayıp ayarlar dosyasını yükleyebilirsiniz.


    Dosyanın linkini tekrar yazayım:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 3 Eylül 2023; 1:52:24 >




  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    hocam mod olarak yapılması lazım bunların dediğin gibi iyi değil yoksa

  • mexelinal M kullanıcısına yanıt

    Bu program youtube veya başka yerdeki ingilizce alt yazılı videolarıda çeviriyor mu?

  • Ryo41 kullanıcısına yanıt

    Bu program ekranda gördüğü yazıları algılıyor, görüyor ve anlık olarak çeviriyor. Dolayısıyla her türlü oyun, film veya ekranda beliren bir yazı için kullanabilirsiniz. Çeviri kalitesi Google çeviri fakat daha kaliteli çeviri platformları var. (DeepL örneğin.) Eğer onlarda hesabınız ve ücretli aboneliğiniz varsa program ayarlarından onları da seçip kullanabiliyorsunuz

  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Çeviri kalitesi Google çeviri fakat daha kaliteli çeviri platformları var. (DeepL örneğin.) Eğer onlarda hesabınız ve ücretli aboneliğiniz varsa program ayarlarından onları da seçip kullanabiliyorsunuz. E daha ne olsun! İnsaf edin!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 4 Eylül 2023; 4:49:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.