Şimdi Ara

Fallout 4 + Tüm DLC'ler %100 Türkçe Yama (160. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.212
Cevap
120
Favori
387.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • steam Next-Gen Update sürümünde biraz sıkıntılı. bazı item isimleri ve metinlerde lookup failed yazıyor. bazı görevler ingilizce.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ENOMAUS -- 27 Nisan 2024; 7:34:13 >
  • gamepass içinde sanırım next gen güncellemesi bulunmuyor. o yüzden yama tam uyumlu diyebilir miyiz? zaten ekstra modlarla güzel grafik elde edilebilir.


    örnek bir mod. güzel gözüküyor


    Markfusionyoutube
    My Twitter: https://twitter.com/Markfusion13 My TikTok: https://www.tiktok.com/@markfusiongaming Mods: Enhanced Lights and FX https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/13596 NAC X Legacy edition https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/46722 Godrays for NAC X https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/53457 Cinematic Lensflares https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/28200 Quantum Horizons ENB https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/45086 Fallout 4 HD Overhaul https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/52423 True Grass https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/23469/ Nuclear Reloaded https://www.mediafire.com/file/fzphf5zqnrlmtmu/Nuclear+Reloaded+1.7.7z/file Nuclear Reloaded DLC patch https://www.mediafire.com/file/4sxu39nb1vwfkxt/Nuclear+Reloaded+DLC+patch.7z/file Don't leave Nuclear Reloaded's plugin at the end of your load order or you will get weird save file names for some reason. 0:00 Fallout 4 to Fallout 5 0:13 Enhanced Lights and FX 0:42 NAC X Legacy edition 1:47 Godrays for NAC X 2:18 Cinematic Lensflares 2:32 Quantum Horizons ENB 3:28 Fallout 4 HD Overhaul 4:19 True Grass 4:41 Nuclear Reloaded
    https://www.youtube.com/watch?v=mObMYZCf-C4
  • 0ENOMAUS kullanıcısına yanıt

    Yeni itemler görevler var haliyle ingilizce onlar. Lookup failed için fix var nexus da onu kullanabilirsiniz.

  • aknctn kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:

    Sonradan denedim oldu hocam. Vr ekran görüntüleri de ekledim. Linki paylaşmam sorun mu bilmiyorum. Bu arada yamayı yayımlayanlardan paylaşım için müsaade aldım.




    https://www.teknofenomen.com/forum/viewtopic.php?t=2342



    Vr da nasıl hocam var mı güncelleme varsa yama çalışıyo mu?

  • ilk sayfadaki yamayı indirmek yeterli mi türkçe için.piyasada farklı yamalar varmı şuan.bilgisi olan paylaşabilir mi.

  • ScreamEagles kullanıcısına yanıt

    Normalde evet ama güncellediyseniz oyunu veya güncel versiyonu indirdiyseniz yamanın da güncellenmesini bekleyin.

  • code000000000001 kullanıcısına yanıt

    Steam'den almıştım kontrol ettim güncelleme yok henüz.

  • aknctn kullanıcısına yanıt
    Güncel indirmiştim bekleyeceğim teşekkürler
  • şu yeni güncelleme olayını yapmadan indirebiliyor muyuz arkadaşlar ben güncelleme olmadan oynamak istiyorum var mı bir yöntemi yoksa indirince direk güncellemede iniyor mu

  • nexus mods :: fallout 4
    LOOKUP FAILED - Full Dialogue Interface and Creation Club Fix
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/26575

    Yama yeni güncelleme sonrası çalışıyor ama eklentiler ve bazı kısımlar "Lookup Failed" olarak görünüyordu. Benim gibi bu sorunu yaşayan varsa yamaya güncelleme gelene kadar (eğer gelecekse) şu şekilde çözebilirsiniz. Bu attığım sayfanın açıklama kısmının sonunda yazan işlemi bu moddan indirdiğiniz .strings dosyaları ile uygulayın. Sonra finalize strings demeden önce bir de bizim yama dosyalarının "strings" ini uygulayın. Bu şekilde yapınca en azından "Lookup Failed" yerine çevrili olmayan textler İngilizce olarak görünüyor.





  • Yama guncellenir umarim ki.
  • Merhabalar farklı sitelerde çeviriyi aradım ama bulamadım ben de uğraşıp bir şekilde var olan yamayı çalışır hale getirdim ve yeni eklenen tüm metinleri AI ile çevirdim umarım oynamak isteyen arkadaşlara yardımı olur, kendi imkanlarım ile test edebildiğim kadar ettim ama yine bir şeyler görürseniz düzelmeye çalışırım. AI (DeepL, ChatGPT) tabi biraz saçma çeviriler yaptı ama mümkün olduğunca üzerinden geçtim. Birazda hızlı yapmaya çalıştım. Hata vs. illa ki olacaktır kusura bakmayın şimdiden.


    Küçük bir not. Oyuna hali hazırda yamasız bir şekilde girip bazı yeni görevleri yaptı iseniz ve itemlar aldıysanız Lookup Failed görünebilir. Eğer bu item örneğin silah ise rengini felan değiştirin ismi düzelecektir.



    Nexus : Fallout 4 Next Gen - All DLCs - Turkish Translation

    Bethesda : [PC] - Fallout 4 - Turkish Localization

    Bethesda : [XBOX Konsol] - Fallout 4 - Turkish Localization




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkdrn92 -- 29 Nisan 2024; 20:31:0 >




  • bethesta.net pc bölümüne yükler misin yamayı

  • brkdrn92 B kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler

  • Arkadaşlar çok işinize yarayacak cheat (konsol) kodlarını ve nasıl kullanılacağı ile ilgili basit ama çok önemli püf noktasını paylaşıyorum:


    Bİldiğim kadarıyla hem pc hem de oyun konsolunda çalışıyor.


    https://www.cheatcc.com/articles/fallout-4-console-commands-the-complete-list



    https://www-pcgamer-com.translate.goog/fallout-4-cheats-and-console-commands-can-turn-you-into-a-superhero/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr


    https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_4_quests


    İlk iki linkte cheat (konsol) kodları var. Fallout 4 içinde konsolu açmak için ( ~ ) tuşuna basmanız yeterlidir. (pc için ESC'nin altında bulunan "é" tuşu)


    Üçüncü linkte ise görev isimleri mevcut. Geçemediğiniz veya atlamak istediğiniz bir görev olduğu zaman completequest veya completeallobjectives konsol komutlarını kullanabilirsiniz. Örn: completequest 0005DEE4 ve completeallobjectives 0005DEE4


    İlk iki sıradaki sitedeki eşya ekleme ve görev tamamlama kodlarını bir türlü kullanamıyordum çünkü yanlış tarif etmişler. Mesela player.additem [item code] [#] şeklinde eşya eklenecek diye yazmışlar. Halbuki yanlış. O parantezler yazılmayacak ki kodlar çalışsın. Yani örnek olarak player.additem 000AEC5E 10 şeklinde yazılması gerekiyor.


    tgm en çok işe yarayan kod, god modunu açıp kapatıyor ve bu mod sonsuz sağlık, cephane ve AP (koşma enerjisi) sağlıyor. Bunların yanında yeni güncellenmiş cheathappens trainer'ını kullanabilirsiniz ama tabi ücretli. Yalnız bu trainer'da ne yazık ki free crafting (birşeyler toplamadan üretim yapma hilesi) çalışmıyor. Yine de önceki versiyonda daha çok sayıda çalışmayan özellik vardı ve oyunun çökmesine sebep oluyordu. Sanırım trainer olarak en iyisi ve çalışanı şu anda bu.


    Oyunu ancak bunları kullanarak fazla sıkıcı oynamadan ve çok takılmadan, aşırı zorlanmadan oynayabiliyorum. Diğer türlü çok zor, zahmetli ve sıkıcı. Zaten oyun da tüm güncellemelere rağmen oldukça hantal hala. Bir de üstüne en üst düzey donanımda bile çok uzun yükleme süreleri olunca iyice sinir bozucu oluyor. Bu şekilde en azından idare edecek şekilde oynayabilirsiniz. Fakat bu son güncelleme bence çok iyi olmamış. Buna grafik güncellemesi değil, baştan sona bir Remake (yeniden yapım) gerekliymiş. Her ne ise. Zaten zevkler ve deneyimler farklıdır. Memnun olanlara ne mutlu. Benim gibilere yardımcı olmak arzu ettim sadece.





  • mergalata M kullanıcısına yanıt

    Hiç hakim olduğum bir konu değil, çeviri programını anlamak ve nasıl kullanıldığını çözmek bile baya uğraştırdı. Eğer tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse https://bethesda.net/tr e seve seve atmak isterim, bırakın PC yi XBOX ve PS tarafı için bile atılabilir, ben de aslında XBOX da oynamak isterdim.


    Not: aslında siz mesajı yazdıktan sonra denedim, ama bir türlü anlayamadım, fallout4 creation kit ile mi yapılması gerekiyormuş, neyse tecrübeli bir arkadaş belki yardımcı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkdrn92 -- 30 Nisan 2024; 1:17:47 >
  • mergalata M kullanıcısına yanıt

    Bir şekilde öğrendim ve attım buyrun;


    [PC] - Fallout 4 - Turkish Localization


    Ama test edemedim daha akşam bakacağım tam anlamıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkdrn92 -- 29 Nisan 2024; 20:29:44 >
  • Arkadaşlar Nexus dan sonra Bethesda resmi sitesine de upload ettim, arzu eden oradan da indirebilir.


    Bethesda : [PC] - Fallout 4 - Turkish Localization

    Bethesda : [XBOX Konsol] - Fallout 4 - Turkish Localization




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkdrn92 -- 29 Nisan 2024; 23:50:46 >
  • brkdrn92 B kullanıcısına yanıt

    Yararlanacak tüm arkadaşlar adına size çok teşekkür ederiz.

  • brkdrn92 B kullanıcısına yanıt
    Playstation içinde yükleyebilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.