Şimdi Ara

Evde DONDURMA Nasıl Yapılır? FARKLI BİR TARİF!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=oL8Kef5YdoU

    Evde basitce yapabileceğiniz, az malzemeli benzersiz bir tarif. Herkese afiyet olsun.



  • Krema oldu bu . Salep den yapın yağlı süt kullanın (market sütü değil) çok daha güzel olur. Ben ara sıra yapıyorum birçok tarifi denedim. İşin sırrı buzlanmayı önlemek için donma aşamasında sürekli karıştıracaksın. En azından saatte bir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiRaNTx

    Krema oldu bu . Salep den yapın yağlı süt kullanın (market sütü değil) çok daha güzel olur. Ben ara sıra yapıyorum birçok tarifi denedim. İşin sırrı buzlanmayı önlemek için donma aşamasında sürekli karıştıracaksın. En azından saatte bir.
    Aynen ben keçi sütü ve bucak salebi ile yaptım iki saatte bir blenderdan geçirince mükemmel oluyor. Ufak yeğenler için yapmıştım külah külah yediler.

    Gıda hammedelerden ksantan ve guar gam karışımı alıp denemek lazım aslında. Evde harika maraş dondurma yapılır.
  • Süt,Kaymak,Kremna,Şeker ve Salep uygun miktarda kaynatılır ve soğutulur. Karışım soğuduktan sonra içi buz dolu bir tencerede sürekli karıştırılır ykalaşık 30 - 40 dk karıştırıldıktan sonra en az -198 derecede 1.5 saat bekletilir ve 1.5 saat aralıklar ile en az 5-6 dk Buz Tutmaması için karıştırılır ortalama 5-6 kere karıştırdıktan sonra dondurma kıvamını alır veya Soğutmalı bir Ev Tipi Dondurma Makinesi Alınabilir ortalama 2 - 2.5 bin tl fiyatı var, Seneye almayı düşünüyorum
  • Hakiki dondurma süt sahlep ve şekerden yapılır. Başka bir şey katılmaz. Bucak lıyım, hakiki sahlep ile biz kendimiz yaparız, yalnız süt şeker sahlebi kaynattıktan sonra tanıdığımız dondurmacı da makinasında çektirir dolaba atarız. Dışarıdan dondurma girmez bizim eve. Eşe dosta da babam yapar teslim eder.
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Tam olarak tarif verirmisin
  • ahmet35. A kullanıcısına yanıt
    1 litre için vereyim malzemeleri.
    1 litre çiğ inek sütü
    8 gr hakiki çekirdek sahlep tozu
    200 gr şeker.

    Sütü kaynatın, ayrı bir kasede ya da kapta sahlep ve toz şekeri karıştırın. Kaynayan sütün içerisine yukarıdan azar azar karışımı dökün bir taraftan da tahta kaşıkla sürekli sütü karıştırın ki dibi tutmasın. Kısık ateşte bu üç malzemeyi sürekli karıştırın. Bu karışım koyu pekmez kıvamına gelene kadar karıştırın, kısık ateşte. Biz 5 litre ya da 10 litre olarak yapıyoruz, ortalama 60 dk kısıkta karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz. Dediğim kuvama gelince ateşten alın tencereyi ve başka bir kova/tencereye aktarın ve üzerini kapatmadan soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra biz dondurmacıya götürüyoruz o dondurma makinasında çekiyor ve dondurma kıvamına geliyor. Onu hemen eve götürüp şeffaf plastik dondurma kapılarına aktarıyoruz ve derin dondurucuya/no frosta atıyoruz. En az bir gün bekletiyoruz ve ertesi gün afiyetle yiyoruz.
    Yazın ortalama 40, 50 kg süt sadece kendimize kaynatıyoruz gelenle gidenle yiyoruz.

    Hakiki toz çekirdek sahlep isterseniz yardımcı olurum. Bu işin merkezi Burdur un Bucak ilçesidir. Kendi akrabamız ya da bizde paket halinde toz sahlep satıyoruz.

    Bizdeki dondurmanın içinde ne emilgatör ne guargum ne renklendirici ne toz aroma verici ne margarin ne koruyucu vb madde olmaz.

    Dışarıdan dondurma tercih ediyorsanız sade dondurma tavsiye ederim. Renkli dondurmalarda suni sahlep ve toz ya da sıvı aromalar kullanılır. Bunlar sağlıklı değildir.




  • Dondurmayi keci sutu ile yapilmasini tavsiye ediyorlar ne kadar dogru acaba
  • ahmet35. A kullanıcısına yanıt
    Bulabilirseniz en güzeli keçi sütü ama şu an inek sütünü 3.5 TL den alıyorum keçi sütü en az 6 TL derler. Kendi ailem için konuşayım biz çok dondurma yapıp tükettiğimiz için bize maliyetli olur keçi sütlü dondurma.

    Şunu da yazayım bazı dondurmacılar keçi sütlü maraş dondurması derse kolay kolay inanmayın. Keçi sütü hem maliyetli hem de temini zor. Maraş dondurmasının da sert oluşu sütten ziyade içine katılan jelatinden.
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt

    Bu siteye güvenmeli miyiz?

    otağ doğal bucak salep sahlep
    Bucak Salep 1kg Meşhur Bucak Salebi Katkısız Saf Sahlep
    https://bucaksalep.com/bucak-salep/Bucak-Salep-1kg-Meshur-Bucak-Salebi-Katkisiz-Saf-Sahlep/6
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.