Şimdi Ara

En büyük iPhone fabrikasında kısıtlamalar kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En büyük iPhone fabrikasında kısıtlamalar kalkıyor
    Ülkeyi adeta kaosa sürükleyen Çin hükümetinin sıfır vaka politikası üretim zincirine de büyük etki yapıyordu. Kısıtlamalar, tesislerde gıda eksikliği, ağır çalışma şartları, protesto edenler, işi bırakıp kaçanlar derken hükümet geri adım atmak zorunda kaldı.



    iPhone üretimi biraz rahatlayacak



    Ay başlarında hükümetin sıfır vaka politikasını gevşetmeye başlaması üretim zincirine de yansıdı. Foxconn’un Zhengzhou bölgesindeki en büyük iPhone fabrikası normale döndü. Daha önce işçiler tesislerde geceliyor ve sadece çalıştıkları bantlara gidip geliyorlar, onun haricinde farklı bir yerde toplanamıyorlardı. Foxconn işçilere ücretsiz yemek sağlıyordu.



    Ayrıca Bkz.Apple yongaları ABD’de üretilecek



    Ayın başlarından itibaren işçiler yine tesislerin içerisinde serbest şekilde dolaşabilecek ve kantinde yemek yiyebilecek. Sadece COVID hastası olup tesislerde karantinada olanlara yemek sağlanacak.



    Bununla birlikte halen üretim bantlarında işçi eksikliği var. Özellikle COVID olanların karantinaya alınması nedeniyle eksilmeler yaşanıyor ve firma bunları tolere edebilmiş değil. iPhone 14 Pro üretiminde bir miktar iyileşme olduğu belirtilse de yoğun talebin karşılanması 2023 başlarını bulacak.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/22/12/16/foxconn-lifts-covid-restrictions-at-the-main-iphone-factory?utm_medium=rss







  • Bahardan sonra enflasyonun iyice düşüşe geçmesiyle (bizim için değil, abd'de) satışlar da azalır. Şimdi satabildiğini satsınlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.