Şimdi Ara

Dolby atmos özelliği olmayan bir televizyona dolby atmos ses sistemi bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Televizyonumda dolby atmos özelliği yok. Acaba dolby atmos özellikli bir soundbar alırsam, bu özellikteki içerikleri izleyebilir miyim? Yoksa televizyonun da bu özelliği olması mı gerekiyor?



  • Hem evet hem de hayır.

    Hayır, eğer medya oynatıcı olarak TV'yi kullanacaksanız oynatamazsınız çünkü soundbar'a ATMOS bilgisi gelmeyecek.

    Evet, eğer medya oynatıcı olarak ATMOS destekli bir android box kullanırsanız.

  • aeronics kullanıcısına yanıt
    O zaman dolby atmos desteği olan bir apple tv alıp, yine dolby atmos destekli bir soundbar alırsam bu özelliği kullanabiliyorum. Ses sisteminin apple tv yerine televizyona bağlı olmasının bir etkisi olur mu? Sonuçta medya oynatıcı yerine televizyona bağlandığında yine veriyi alamama durumu olur mu?
  • switel kullanıcısına yanıt

    Televizyonunuzun marka ve modeli nedir acaba ya da eARC desteği var mı?

  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Ben şuan philips 49PUS6501 kullanıyorum. Yeni televizyon alacağım. 75inçlik dolby atmos destekli televizyonlar 20bin tl civarında. Ben de daha uyguna normal hdr özellikli 4k televizyon alıp, yanına dolby atmos destekli 4k apple tv alıp, bir de dolby atmos destekli soundbar mı alsam diye düşünüyordum. Hemen hemen aynı fiyata gelecek.

    Hangisi daha mantıklı bilemedim. Dolby atmos destekli televizyon almak mı? Yoksa normal bir televizyona dolby atmos destekli bir ses sistemi almak mı?

    Mesela philips 75PUS8506 almak mı daha mantıklı olur yoksa
    vestel 75U9520 yanına apple tv 4k ve dolby destekli soundbar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 9 Aralık 2021; 13:50:43 >
  • switel kullanıcısına yanıt

    Soundbar ile Atmos'tan beklediklerinizi alamazsınız. Hele ki bahsi geçen Atmos Netflix'teki Atmos ise. Atmos bir metadata'dır. Övülen versiyonu Dolby TrueHD üstünde olandır. Netflix'teki ise Dolby Digital üstünde olandır.

  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Netflix için düşünüyordum, aynı zamanda da apple tv'den kiraladığım filmleri izlemek için.

    Bunun için televizyonda neye dikkat etmem lazım peki? Bir de ses sisteminde hangi özelliğe bakmam lazım?

    Kusura bakmayın çok soru sordum size ama çok yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 9 Aralık 2021; 16:1:14 >
  • switel kullanıcısına yanıt

    Apple TV konusunda tecrübem yok ancak stream üzerinden Dolby TrueHD aktarmak için internetinizin gerçekten iyi olması lazım. Buna karşılık size bu hizmeti sunan firmanın da iyi bir çıkışa ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle AppleTV'de de çok büyük ihtimal Dolby Digital üzerine Atmos metadatasını yerleştiriyordur.


    Bir de kullandığınız ürün sonuçta soundbar. Benim soundbarlar hakkımdaki düşüncem; pazar talebi doğrultusunda inceltilen televizyonların içine konulamayan hoperlörlerin ayrı ürün olarak müşterilere yeni ürün olarak pazarlanma taktiğidir. Çünkü teknolojinin ilerlemesine rağmen televizyonların ses kalitesi giderek düşmüştür.


    Ses konusu özelinde televizyonda dikkat etmeniz gereken en önemli özellik eARC desteğinin olup olmadığıdır. eARC, ARC'nin geliştirilmiş halidir. ARC ile Dolby Digital ve DTS aktarabilirsiniz. eARC ile ARC'ye ek olarak Dolby Atmos, Dolby TrueHD ve DTS-X de aktarılabilmektedir. Ancak bu sistem iki taraflı çalışmaktadır. Bu da eARC desteğinin sounbarınızda da olması gerekliliğini doğurur. Televizyon veya soundbarınızdan herhangi bir tanesi ARC ise ARC seviyesinde kalırsınız. Bu nedenle soundbarınızda da eARC desteğinin olmasına dikkat edin. Bunun nedeni de olur da medya player olarak televizyonunuzu kullanmak isterseniz ve USB'den bir film açarsanız sounbarınıza bu sinyali yollayabilmenizdir.





  • Son mesajlardan sonra kafam biraz karıştı, kusura bakmayın.

    Şimdi ben soundbar'ı HDMI eARC ile bağlarsam, dolby sesi direkt soundbara yollamaz değil mi? Yine de bir dolby atmos destekli bir medya oynatıcı gerekir mi?

    Yoksa soundbar'ı eARC ile bağlayarak dolby atmos özelliği olmayan televizyona bu özelliği kazandırabilir miyim? (Televizyonun kendi içindeki uygulamaları kullanırken)

    eARC bağlantısı böyle bir avantaj sağlamıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 11 Aralık 2021; 1:29:26 >
  • switel kullanıcısına yanıt

    ATMOS için AVR Reciever ve harici oynatıcılar media player vs


    Önerilen Hoparlör yerleşimi


    5+1+2

    7+1+2

    7+1+4


    liste uzar gider,soundbar vs Atmos için çok fazla birşey beklemeyin


    ATMOS mantığı kaynak içerikten yüksekten gelen sesleri duyabilmenizi sağlar.yani Yükseğe konumlandırılmış hoparlör

    gereklidir.

  • switel kullanıcısına yanıt

    Televizyon'da Dolby Atmos ve Dolby Atmos passthrough özelliği yoksa ne yaparsanız yapın, televizyondaki medya oynatıcı yada apple TV gibi harici medya oynatıcıdan gelen veriyi ses sistemine iletemez. Ben sırf bu yüzden Televizyonumu değiştirdim.


    AppleTV yada güncel bir Anroid TVBOX direkt olarak soundbar'a bağlanacak. Soundbar TV'ye ARC ile bağlı olacak. Bu şekilde televizyonda eARC olmasına gerek kalmıyor.


    Televizyonun içindeki uygulamalar NETFLIX gibi, stream için özel bir formatta Dolby Atmos 5.1 kullanıyor ve TRUEHD olmadığı için, eARC olmadan da Soundbar'a bu veriyi gönderebiliyor.


    Eski televizyonumda bu şekilde kullanıyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 13 Aralık 2021; 14:41:16 >
  • bende samsung 65au9000 model için q800a model atmos destekli soundbar sistemi almayı düşünüydum. bu durumda atmos özelliğini kullanamayacak mıyım? cevaba göre daha ucuz modellere yöneleceğim. (box kullanmak istemiyorum doğrudan tv earc çıkışından bağlantı yapacağım)

  • Dolby atmos özelliği olmayan bir televizyona dolby atmos ses sistemi bağlanır mı?
    65Au9000 televizyonumda ses ayarları kısmında boyle bir dolby atmos seçeneği var. Fakat bir cihaz bağlı olmadığı için aktif değil. Sanırım dolby atmos uyumlu bir örneğin q800 alsam ve bu ayarı aktif etsem olacak degilmi? Passthrough dediğiniz özellik bu mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 3 Şubat 2022; 21:8:43 >
  • Televizyonun dahili sisteminden çıkacak ses için Sanal Dolby Atmos özelliği olması ile Dolby Atmos TrueHD Passthrough (düz geçiş) farklı şeyler. NETFLIX izlerken bu özellik olmasa bile LG televizyonlar kullanılan ses codec'leri ile Dolby atmos ses verebiliyor. Ancak bu ses TrueHD değil. Aynı şekilde Xbox series X, Tv üzerinden Soundbar yada ses sistemine Dolby Atmos TrueHD Passthrough yapabilmesi yine bu özelliğin desteklenmesi ile oluyor.


    Açıklamada çalışacağı yazıyor ancak araştırıp netleştirmeniz lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 3 Şubat 2022; 21:26:50 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla bu netflix teki dolby atmos olayı biraz pazarlama stratejisi. Orijinal bir dolby atmos değil. Zaten atmos diye satılan tv barlarda gercek bir atmos sistemi olmadigina göre cokta kasmaya gerek yok. Sadece belki normalden biraz daha iyi bir surround deneyimi sağlayabilir. Tv de boyle bir seçenek olması tüm bu dolby atmos yalanına ayak uydurmak adına yapılmış bir destekleyici özellik sanırım. En azından hayali de olsa destekliyor diyebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 4 Şubat 2022; 16:19:10 >
  • Dolby Atmos'un da çeşitleri var. Gerçek olan çok kanallı (7.1 ve üzeri) TrueHD. NETFLIX gibi stream servisleri 5.1 kanal kullanan E-AC-3 ( Enhanced Audio Coding 3) olan Dolby Atmos ses kullanıyor.

  • 2011 model D serisi Samsung televizyonumda Tivo 4K Stream ile HDMI ARC bağlantısını kullanıp, Grundig GSB950 Soundbar ile Dolby Atmos ses alıyorum.

  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    Benim bir sorum olacaktı cevaplarsan memnun olurum.

    Öncelikle evimde Xbox Series X, LG SK10Y Dolby Atmos Sounbar ve ARC destekli Dolby Atmos desteği olmayan bir TV var.Xbox Soundbar'a bağlı Soundbar ARC HDMI si TV nin HDMI ARC sine bağlı.Konsolun ses ayarları Dolby Atmos seçili.Netflix de filmler Dolby Atmos ibaresi çıkıyor merak ettiğim konu şu!Ben gerçekten Dolby Atmos ses alıyor muyum?Çünkü Soundbarın üzerinde bulunan Meridian hoparlörlerden her zaman ses gelmiyor filmlerde ve oyunlarda çoğu filmde Dolby Atmos desteği olmasına rağmen ses gelmiyor oyunlarda da aynı şekilde.Ama konsol üzerinden Dolby Atmos uygulamasında test videolarını oynatınca çok güzel sesler geliyor aynı oyunu ben açınca bu sesler gelmiyor.TV den kaynaklı olabilir mi?Yani Dolby Atmos desteği olmadığından ya da eARC olmadığından kaynaklı olabilir mi?Netflix uygulamalarını hep konsol üzerinden açıyorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.