Şimdi Ara

DH TRİLEÇE SEVENLER KULUBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
3.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trileçe Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
    Trileçe Tatlısının Keki için:
    1,5 çay bardağı toz şeker
    4 adet yumurta
    1 bardak un (su bardağı)
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Şerbeti için:
    3 bardak soğuk süt (su bardağı)
    Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
    1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
    Üzerine Karameli için:
    5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
    1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
    Trileçe Tarifi- Sütlü Arnavut Tatlısı Trileçe
    Tükenmeden önce fotoğraf için ayırdığım bir dilim Trilece
    Kekin Hazırlanışı
    Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
    Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
    Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
    Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
    180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika pişirin. Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
    Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
    Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
    Şimdide karamel sosu hazırlayın.
    Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
    Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
    Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin.
    Güncelleme: Trileçe tarifi için karamelin yapılışını video ile anlatmam istenmişti yorumlarda. Sonunda Karamel Yapılışını video olarak da yükledim.

    Trileçe Tatlısı’nın Sunuma Hazırlanışı
    Kek ılıkken üzerine bir kürdan yardımı ile delikler açın. (Çatalla da açabilirsiniz.) Kekin üstü delik delik olsun ki şerbet her yere yayılsın. Daha sonra kekinizi dilimlere ayırın.
    Soğuk köpüklü şerbeti azar azar yayarak dökün. Şerbeti çekmesi ve soğuması için dolapta beklemeye bırakın.
    Tatlı 1-2 saat dolapta soğuduktan sonra, hazırladığınız karameli üzerine dökün.
    Servis vaktine uzun süre varsa karameli de buzdolabında saklayabilirsiniz. Karamel’in altına krem şanti eklediğini ve çok güzel olduğunu yazan okurumuz olmuş. İsterseniz bu öneriyi de deneyebilirsiniz.
    ÖNEMLİ NOT; Köpüklü şerbet, kek için ideal ölçü. O yüzden tepsinizin derince olmasına dikkat edin. Kek zaten bütün şerbeti çekecek.
    Karamel sosu sevmeyenler üzerine frambuaz, böğürtlen veya ahududu sosu da hazırlayabilirler. Tadı biraz daha ekşimsi olur.


    1.Kütahyalı 77
    2.recaus
    3.scandaL.
    4.ERIKCI
    5.srkpower
    6.Vikingson
    7.Flight Of Icarus
    8.Sükselim07
    9.Kutbulmus
    10.HeLLsTeR
    11.37debdeb37
    12.PoyrazKarayel59
    13.Apeotheon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 19 Mayıs 2017; 2:22:18 >







  • UP
  • Arkadaşlar aranızda hiç TRİLEÇE'yi seven yok mu ?
  • Trileçe'yi 10 yıl yemesem aramam. Fena bir tatlı değil ama son zamanlarda fazla abartıldı.
  • ne trilece imis her yerde goruyorum ya hep isminden. cok iyi ama tadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet beyler yorumlarınızı alalım
  • Yorumlarınızı bekliyorum
  • Tadı bayağı güzel. Sütlü tatlıları sevdiğimden bunuda sevdim, frambuazlı favorimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exocoetidae

    Tadı bayağı güzel. Sütlü tatlıları sevdiğimden bunuda sevdim, frambuazlı favorimdir.

    Arkadaşlar bir de TRİLEÇE'nin hindistan cevizlisi çıkmış ben de yeni denedim hakikaten harika bir tat ÜSKÜDAR'a yola düşenler için linki veriyorum

    http://mihrimahkahve.com/
  • Üzerindeki tatlıdan ziyade sütlü kek kısmını seviyorum.
  • Arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar yorumlarıızı bekliyorum
  • Beni katabilirsin trileçenin hastasıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recaus

    Beni katabilirsin trileçenin hastasıyım

    Ekledim
  • MOK GİBİ OLDU ABV
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

    MOK GİBİ OLDU ABV

    TRİLEÇE'mi yaptınız MOK gibi oldu ? ABV ne demek ? Ağıza alınmayacak küfürse PM'den yaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sahrayıceditli 77

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

    MOK GİBİ OLDU ABV

    TRİLEÇE'mi yaptınız MOK gibi oldu ? ABV ne demek ? Ağıza alınmayacak küfürse PM'den yaz

    ne yapcam be yenir mi o iğrenç şey şekerli şekerli adamı öldürür o

    açılımı alah belanı versin : abv
  • Yunanistan Türkiye Baklava kapışması gibi Makedonyalılarla(Memleketim) Arnavutlular arasında bu bizim tatlımız kavgası çıktı

    Ama buradan sesleniyorum, ulan soyguncular, benim annem bir tepsisini 10 liraya yapıyor, siz 1 dilimini cafede 8 liraya satıyorsunuz.
    Bir şeyinde mokunu çıkarmayın be, bırakın milletin ağzına tatlı birşeyler girsin, baklava 40 lira o 30 bu 20 lira, millet halka yiyor halka parasızlıktan.
  • Arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum
  • Upper and upper
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.