Şimdi Ara

Deprem yardımlarının teknik incelenmesi. 35binlik konteynır nasıl 77bin oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu İçeriği : Konteynır imalatında kullanılan teknikler ve maaliyet hesapları farklı çözümler

    Kapsamı : Mekanik alanında (forum mekanik bölümünde); Mukavemet, Isı Transferi, DemirDoğrama Kaynak işleri, Teknik Çizim vb... Ek Kapsam : Termodinamik-İçten Yanmalı Motorlar,...


    KONUNUN AÇILIŞ MESAJI OLUP TEKNİK BİLGİDEN BAŞKA MUHTEVASI OLMAYIP, DERİN FİKİRLERE TABİİDİR. Konu içeriğindeçıkabilecek ya da ÇIKARTILABİLECEK sorunlar konunun değil o mesajın muhatabıdır.

    Konteynır prefabrik ısıl yalıtımı ısı transferi konusudur, imalatı demir doğrama ve montaj işçiliğidir ve diğer tüm kapsamın nereye isabet ettiği incelendiğinde bulunabilir. Ayrıca yeni konu açmaya gerek kalmadan afet anındaki büyük acil ihtiyaçlarda ne tip uygulamaların faydalı(nelerin de zaafa sahip olduğunu ele alan jeneratör kullanımı ile elektrikli ısınma da ele alınmıştır.


    Hem şu anki vaziyet hem de ileride tekrar yaşanma ihtimali olan doğal afet-deprem-sel vb sorunlarımız ve başka sebeple de olsa evsiz kalan büyük kitleler için ve ya tek başına evsiz kalan-dışarıda kalması gereken birine fikir vermesi için önemli noktalar ele alındığı gibi herkes kendi bakış açısıyla dahil olabilir konuya.


    Prefabrik ev, konteynır vb küçük arsa alıp vergi ödemeden içinde oturup haftasonu geçirmek isteyenlerin hevesle araştırdığı bir alışveriştir. Bu ürün için piyasada nasıl sahtekarlıklar oluğu ve ya ne tip, müşterinin anlayamayacağı menfilikler yapılabileceği konu olmuştur. Gerek parayı elde etmiş olanlar gerekse de paranın ödeneceği kişiler. Yani iyi niyetli yardımseverlere kötü niyetli esnaf ya da imalatçılar neler yapabilir, kötü niyetli yardım toplayanlar neler yapabilir.

     

    Yeni parayla milyar eski parayla katrilyonluk yardımın, kimilerince konteynır vb ürünler adı altında deprem bölgesine yatırma görüntüsündeki girişimdeki büyük sayılar düşünülürse neler olabilir menfilik yapmak isteyenler için?

     

    Konteynır için hava ve su sızdırmazlığı, sağlamlık, pencere sayısı, içinde tuvalet olması, yalıtım vb (fiyat için) önemlidir. Fiyat hakkında bu ve diğer özellikler için yazabiliriz. Fiyatlar zaten artan fiyatların da 2-3 misli olabilir miydi? Nasıl oldu?

     

    Fiyatlar satıcı ya da alıcı tarafından yükseltilebileceği gibi, hatalı imalat yanlış tercihlerle de fazlasıyla artmış olabilir. Sandwiç panel, hekimboard ya da elde köpükle yapıştırılan arasında taşyünü vb yalıtım olan duvar cinslerinden biri ya da benzeri ile yapılan, iskeleti demirden olan ve pencere-kapıya sahip bir ürünün fiyatı neden yükselir? Lüks isteği mi ? BU anda lüks gerekli mi?

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 24 Şubat 2023; 7:30:44 >







  • Nereden çıktı bu konteynır??? Sadece dernekler değil selçuk bayraktar için de geçerli.... Binlerce konteynır konu oluyor, bayraktar hibe ettiklerini söylese de zaten Katar yolluyorda 2bin tane felan üstüne bin tane vb daha yollayacağını açıklamıştı hal bu iken halen konteynıra yüklenmek ne sebeple??? Geçtiğimiz yıllarda dünya gemi ticaretinde konteynır sorunu konu olmuştu, iş orayla alakalnır mı acaba??? Yani iyi niyetli olunsa dahi?

     

    Kışın sonuna yaklaşmıştık ve zaten önceki senelerdeki aşırı soğuk ve buzlanmalar olmamıştı. Allah a çok şükür başa gelenle baş etme kuvveti nasip etti, elimizden geldiğince çabalarız. Peki evi yıkılmış insanlara yeni ev yapmaktansa akıl almayacak paralar neden konteynıra yatırıldı??? Bakınız; insanların zaten yeri olduğu için yeniden arsa parası ödemediklerinde ve diğer elektrik-su vb bağlantıların genel resmi bedellerini ödemediklerinde diğer resmi bedeller alınmadığında (yani bunları zaten ödemiş olduklarından zaten zamanında) kendileri için yapılacak evler çook daha ucuza gelecek. Birkaç konteynır bir ev demek olacak aslında belki de.

     

    Konteynırı vinç kaldırır yükler tır taşır ve vinç indirir. Yeri değişemez değişmesi için yine vinç gerekir. Peş peşe sıralandığında yer değiştirmek ise başlı başına çoook uzun iştir. Bir tır sadece bir tane konteynır taşıyabilir binlerce konteynır yani tır demek trafiğin defaalarca kilitlenmesi demek. Hem de bu acil yardım zamanında!!!

     

    İnsanlar barınmalı. Camii okul büyük alanlı mekanlar kendilerine tahsis edilemez miydi? Çevre il ilçeler vb? BUralarda ailelere uygun büyüklükteki çadırlar kurulamaz mıydı? BU çadırları herkes kendisi kurabilir ve istediğinde yerini değiştirebilir. Tabandan ısıtma malzemesi eklenip kışı geçirmeleri sağlanabilirdi. Söküldüğünde kumaş gibi dürülebildiğinden kim bilir bir tır kaç bin çadır alabilirdi. Hem ucuz, 1-2bin hem de sayıca herkesi karşılayabilecek miktara ulaşıp toplu parayı kalıcı mekanlara ayırma fırsatı vermekte. Çadırlar sonraki afetler için de stoklanıp bekletilebilir.

     

    Pek tabii konteynır lazım olur. 10-20 çadıra ve ya uygun sayıya göre tuvalet banyo mekanları yapılabilir konteynırda ve yiyecek deposu olarak da kullanılabilir. Ancak sayı çook daha az olur bu halde.

     

    Diğer taraftan birçok jeneratör yollanıyordu deprem bölgesine. Elektrikli soba çalıştımak için küçük mekanlarda kalanlar için olsa gerek. Muhtelif küçük jeneratörler verimsiz kullanacaktır yakıtı. Bunun yerine dev jeneratörler gerekmez miydi? Hatta zaten elektik var olduğundan uzunca bir hat çekilemez miydi?

     

    Büyük de olsa verimli de olsa jeneratör yaktığının %40ını elektrik olarak verip %60ını eksozdan atacak dışarı. BU halde büyük jeneratörlerin eksoz gazlarından ısı kazanımı ve ya yakıtı direk ısıtılacak yerlerde uygun yöntemlerle yakmak daha iyi değil mi? Büyük kazan-sobalarla yakıp uygun yöntemlerle ısıyı kişilere ulaştırmak da düşünülebilirdi.





  • BU KONUYA DEVAMLI SALDIRI YAPILMAKTADIR. KONU FORUMUN VAR OLMA AMACIDIR. HERHANGİ ZARARLI BİR ÖZELLİĞİ YOKTUR AKSİNİ DÜŞÜNMEK TÜRK İNSANI ALEYHİNDE OLMAKTIR. DÜZELTME GEREKİYORSA ÖNCE KONUDAN BİLDİRİLSİN.

    Konu Türk'e ait olan bir paranın teknik yönden nasıl kullanıldığıdır. Gerek hata yapılarak gerekse de kötü niyetle. Kimsenin niyetini bilemeyiz ama evvela teknik yönden inceler sonra da tespit ettiğimiz hatanın kötü niyet olma ihtimalini anlarız. Daha başındayız konunun!!! TESPİT EDİLEN TEKNİK HATALAR GEREK HATAYI YAPAN TARAFINDAN FARK EDİLMESİNİ GEREKSE DE NASIL BİR ANLAYIŞIN OLMASI GEREKTİĞİNİ SAĞLAYABİLİR NİTELİKTEDİR.

    Değerli forumdaşlar; konu çok kolay siyasete kayabilmektedir. Çünkü Türkiye aleyhinde propaganda ile deprem mağdurlarının hakkı olan paralar devletin tekelinin dışına çıkarılmaya kalkışıldı. BU halde konu bölümümüz itibariyle tamamen teknik incelemeye mahsustur. Fevkalade yapılan alışveriş ve hatalı alışverişler için gerekli bilgiler sunulabilir. ANcak rencide edici, gereksiz düşmanlık ve menfi-militan saldırılardan uzak duralım. Sorun çıkartmak isteyebilen bir kitlenin kaynadığını da hatırlatalım.


    Madem memlekette çok sorun var; o halde forum ortamında yapılabilecek en iyi iş olan fikirsel tartışmalarla memlekete olmadı kendimize değer katalım. ÖRTBAS ETMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR!!!!! Dileyen konuya girip yazabilir. Var olamayanların kendi hiçliğidir kötü niyetleri!!! Konunun engellenmeye kalkışılması feci bir örtbas mecburiyeti olduğu zanını oluşturmaktadır ki “şuyu vukuundan beter” kendi aleyhinde ihtimal ortaya atmaktansa savunma yapmak ya da takipte kalmak daha menfaatinedir aleyhinde olduğunu düşünenlerin.





  • Piyasada 35bin diye konuşulan daha ucuzu ve muhtelif farklı fiyatlarda olabilecek olan bir ürün, nasıl olur da 77bin diye bir sayıya ulaşır? İnsanların aşırı soğuktan rahatsızlandığı ve sokakta kaldığı bir anda alınan bir ürün piyasa değerinin nasıl 2 mislinden fazla fiyat tutar???


     

    Deprem bölgesine yardım adı altında, münferit gruplar halkımızın parasını elde ettiler. BUnlardan bir tanesi için 3600 konteynırı 278.831,000 TLye yani tanesini 77,450 Tlye aldığını beyan etmiş. Youtuberler vb hayatlarında hayal edemeyeceği paraları topladıklarını beyan ediyorlardı. İyi de bunlar öncesinde bu parayı toplamaları ihtimal bile değildi ki, Türk insanı yardım için herşeyini ortaya koydu. BU youtuuberlerın topladığı paralar elektronik olarak nasıl aktarıldı, aktarıldığı yerin tercihini kimler yaptı yoksa bu yardımlar direk devlete mi gitti bizlere muamma.....

    Bahsedilen derneklerden biri şu anda sahibi hakkında ortalığın kaynadığı, teyid edilmiş resmi ve tanık anlatımlarıyla tvde ortalığın karıştığı bir dernektir. Yüksek konteynır alımı için bilgi kaynaklarından birisi ahbap derneğidir. BU konuda ayrıntılı bilgilerle deprem bölgesine yapılan alışverişlerin teknik yönden incelenmesi namına bilgi eklenebilir konuya.





  • dert TÜrK ün emek TÜRk ün ama hüküm??

  • Komik olan devletin yardım kuruluşlarının bütçelerini harcamaları şeffaf değilken bunların konu edilmesi.

  • HAŞİM KÖKSALyoutube
    İletişim : hasim_koksal@hotmail.com Yenişehir/Mersin İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER VİDEOLAR DEPREM ÇADIRI HAKKINDA BİLGİLER : https://youtu.be/5jls8frG7nk DEPREM ÇADIRI : https://youtu.be/qS1FnxW5w40 MEKANİK PRES PUL KESME MAKİNESİ : https://youtu.be/IP3QpDMT0Fc AKÜLÜ MATKAP İNCELİYORUZ ! : https://youtu.be/1opWbUVLP8k KOMPRESÖR BUZDOLABI MOTORUMDAN OLUR MU?: https://youtu.be/8CAoCLscMG8 SPİRAL NASIL KULLANILMALI ? :https://youtu.be/3rq0w53yS-Q TABANCA KAYNAK MAKİNESİ: https://youtu.be/fxbVvHz1Qww YANIK YARALARI İÇİN YUMURTA YAĞI YAPIMI : https://youtu.be/d2hzPXgAx40 GAZALATI KAYNAK MAKİNESİ NASIL KULLANILIR ? : https://youtu.be/YzhW7rzBEYg TÜP TANKINDAN KATLANABİLİR MANGAL YAPIMI: https://youtu.be/Wv-E85gj5Cc RAYSIZ BAHÇE KAPISI NASIL YAPILIR ? : https://youtu.be/2Wum7b6RbSU PLAZMA KESİM MAKİNASI İLE NELER YAPILABİLİR? : https://youtu.be/M9BbT2MXPeM DÖKÜM KAYNAĞI NASIL YAPILIR ? : https://youtu.be/cPlm2T-y7e0 PREFABRİK EV NASIL YAPILIR ? TEK VİDEO: https://youtu.be/91nm5AOcxe0 MERDİVEN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR ?: https://youtu.be/v-QPmwEo-T4 KROM KAYNAĞI NASIL YAPILIR? :https://youtu.be/RowqN46s8CU ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN KAZANINDAN BAHÇE ŞÖMİNESİ NASIL YAPILIR? : https://youtu.be/trEbm7LJirI MİKRODALGA FIRINDAN EV ISITICISI NASIL YAPILIR?: https://youtu.be/dprYq9qPtqo İNCE MALZEME NASIL KAYNATILIR : https://youtu.be/3tFPknRWzEw ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEKİ HAZİNE : https://youtu.be/Qlo4RnQQOog KONTEYNER İÇ YALITIM LAMBİRİ DÖŞEMESİ : https://youtu.be/-ScgxC3Fsxw KONTEYNER SAC KAPATMA : https://youtu.be/T1H8359X3ss KONTEYNER ŞASE HAZIRLAMA : https://youtu.be/wGA7m9i2rY4 SAC SANDWİCH PANEL HİLELERİ : https://youtu.be/5Y8gXFjWFNE YENİ TİP PREFABRİK DOLANDIRICILIĞI: https://youtu.be/iew6cMDlrks - - - - - - - #dökümkaynağı #dökümdemir #dökmedemir #mengene #press #prefabrikvilla #prefabrikev #prefabrikevturu #prefabrikyapılar #prefabrikevfiyatları #prefabrik #kumlama #kumlamamakinası #boracivata #konteynerev #konteyner #çelikev #hazırev #inşaat #prefabrikişi #yaşam #yaşamenerjisi #yaşamevleri #yaşamkonteyner #demirci #demirdoğrama #eğlence #komedi #hepberaber #hepberaber #sendegel #sendeyap #haber #çatı #evdeyap #evdekorasyonu #dekorasyonönerileri #dekorasyonfikirleri #dekorasyonönerisi #bungalow #bungalowhouse #bungalovev #mersin #yenişehir #çelik #çelikyapılar #adanaprefabrik #adıyamanprefabrik #ankaraprefabrik #istanbulprefabrik #mersinprefabrik #benzin #gaz #benzingazı #enerji #hesaplama #hesap #oksijen #dogalgaz #safsata #teorik #kw #kilo #elektrik #elektronik #matematik #fizik #kimya #ekonomik #ekonomi #ucuz #ucuzenerji #gazüretme #biogaz #sendegel #elele #hepberaber #komedi #dalgageç #sendeyap #sendeyapsana #sendeyapabilirsin #türkiye #öğreniyorum #öğren #öğrensinler #watt #karpit #asetilen #ethyne #2h2 #c2h2 #karpittaşı #karpitkazanı #asetilentüpü #benzin #gaz #benzingazı #enerji #hesaplama #hesap #oksijen #dogalgaz #safsata #teorik #kw #kilo #elektrik #elektronik #matematik #fizik #kimya #ekonomik #ekonomi #ucuz #ucuzenerji #gazüretme #biogaz #sendegel #elele #hepberaber #komedi #dalgageç #sendeyap #sendeyapsana #sendeyapabilirsin #türkiye #öğreniyorum #öğren #öğrensinler #watt. #renault #fiat #tofaş #ford #citroen #peugeot #mercedes #volvo #landrover #toyota #portbagaj #renaultportbagaj #toyotaportbagaj #fordportbagaj #fiatportbsgaj #volvoportbagaj #tavan #tavanbagajı #araçüstüçadır #araçüstü #araçüstübagaj #kamp #kampbagajı #portbagaj #daewoo #rover #jeep #mitsubishi #mıtsubıshıbagaj #isuzu #saab #wolksvagen #wolksvagenbagaj #sürgülükapı #prefabrik #inşaat #insaat #inşaatmühendisliği #makinemühendisliği #otomasyon #elektronik #otomatikkapisistemleri #otomatikkapı #prefabrikvilla #prefabrikev #prefabrikevturu #prefabrikyapılar #prefabrikevfiyatları #prefabrik #konteynerev #konteyner #çelikev #hazırev #inşaat #prefabrikişi #yaşam #yaşamenerjisi #yaşamevleri #yaşamkonteyner #demirci #demirdoğrama #eğlence #komedi #hepberaber #hepberaber #sendegel #sendeyap #haber #çatı #evdeyap #evdekorasyonu #dekorasyonönerileri #dekorasyonfikirleri #dekorasyonönerisi #bungalow #bungalowhouse #bungalovev #mersin #yenişehir #çelik #çelikyapılar #adanaprefabrik #adıyamanprefabrik #ankaraprefabrik #istanbulprefabrik #mersinprefabrik #gres #gresyağı #yağ #yağlama #gıdagresi #gıda
    https://www.youtube.com/watch?v=Szgh5BU6kDA&feature=youtu.be
  • Çadır istenmemesi olumsuz olması önceki felaketlerde sobayla beraber yangın vakaları yaşanması ve bundan kaynaklı kazalar artı çadır kaybıyla beraber soğuk zamanlarda mağduriyetin sürmesidir. Bu sebepten konteyner bu duruma en hızlı cevap alternatiftir.

    Fiyat artışı sebebi isin içinde olan üretimde çalışanlar cevaplarsa daha doğru olur, yapılmış veya eski kurdan satin alınmış hammadeyle işçilik farkı az arttırarak yeni fiyat olabilir fakat ben de 2 kati veya üzerinde tutmasını beklemem. Zaten doğru değil bunun değil felaket ani normalde ne insaniyete ne de müslümanlıkla bağdaşmaz.

    Siyaset konularına hic girmemek forum ortamı adına dost ortamı adına bence en doğrusudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.