Şimdi Ara

Çin, yeni radar teknolojisi ile F-22 gibi hayalet uçakları tespit edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, yeni radar teknolojisi ile F-22 gibi hayalet uçakları tespit edecek
    ABD ordusu, radar kesitinin (RCS) 1 cm kare -yaklaşık bir tırnak büyüklüğünde- kadar küçük olduğuna inanılan F-22'yi dünyanın en zor tespit edilen savaş uçağı olarak lanse ediyor. Ancak Çin hava kuvvetlerine bağlı araştırmacılar kısa bir süre önce, ABD'nin F-22'si de dahil olmak üzere hayalet uçakları kolayca tespit edebilen yeni bir radar teknolojisi geliştirdiklerini açıkladılar. Yeni radar teknolojisi ile F-22'nin kesin koordinatlarının sadece 0.008 saniyede hesaplanabileceği iddia ediliyor.



    Çin, F-22 gibi hayalet uçakları rahatça tespit edebileceğini söylüyor



    Çin Hava Kuvvetleri Mühendislik Üniversitesi'nin hava ve füze savunma fakültesinden Xie Junwei liderliğindeki Çinli araştırma ekibi yeni radar sisteminin, F-22 ile aynı konfigürasyona sahip bir hayalet uçağın radar ekranında 6 metrekarenin üzerinde RCS'ye sahip sıradan bir savaş uçağıyla karşılaştırılabilir bir sinyal gücüyle görünmesini sağladığını belirtiyor. Bu, F-22'nin radar izinde 60,000 katlık dramatik bir artışa işaret ediyor.



    Çin, yeni radar teknolojisi ile F-22 gibi hayalet uçakları tespit edecek
    Araştırmacılar bulgularını Pekin Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi'nin hakemli dergisinde yayınlarken tespit yöntemlerinin yaklaşık 63.000 km2'lik geniş bir savaş alanını kapsadığını ve F-22'nin manevraları ne olursa olsun Çin'in radar ağının görüş alanı içinde kalmasını sağladığını iddia etti. Bu sonuçlar, havadan havaya füzelerinin yaklaşık 100 km menzile sahip olduğu ve yer hedeflerine yönelik akıllı bomba saldırıları için 20 km'lik bir yarıçap içinde olması gerektiği göz önüne alındığında oldukça etkileyici görünüyor.



    Çin, yeni radar teknolojisi ile F-22 gibi hayalet uçakları tespit edecek
    Araştırmacılar yeni algılama teknolojisinin Çin'in radar sisteminin F-22'nin gerçek zamanlı konumunu olağanüstü bir doğrulukla saptamasını sağladığını ve yaklaşık 20 metrelik minimum hata elde ettiklerini söylüyor. Kaldı ki bu hata payı, dost avcı uçakları veya hava savunma sistemlerini yönlendirmek için yeterli.



    Çin’in iddiaları doğruysa F-22 zorluklarla karşılaşabilir



    Çin, yeni radar teknolojisi ile F-22 gibi hayalet uçakları tespit edecek
    Çin, halihazırda gizli hedefleri tespit etmek için düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar yaymak veya iletim gücünü artırmak gibi çeşitli teknikler kullanan bir dizi anti-gizlilik radarları kullanıyor. Araştırmacıların yeni sistemi ise bunları bir adım daha ileriye taşıyor. Farklı açılardan tarama yapmak için birden fazla radar kullanan yeni sistem aynı zamanda "akıllı kaynak planlaması" olarak belirtilen bir yöntemle birleştiriliyor. Bu zamanlama sistemi, sahadaki radarları hayalet uçağın karakteristiğine ve gerçek zamanlı konum değişikliklerine göre dinamik olarak ayarlıyor. Bu ayarlamalar sayesinde radarlar düşman uçağın en açıkta kalan kısmına yoğunlaşıyor.



    Ayrıca Bkz.Bayraktar AKINCI TİHA’dan 2 adet TEBER Güdüm Kiti ile atış testi



    Ekip, bu sistemin sağlıklı bir şekilde çalışması için sadece üç radara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Bu radarlar karada, adalarda, gemilerde ve hatta hava platformlarında stratejik olarak konumlandırılabilir. Eğer Çin'in iddiaları doğruysa, bu yeni radar teknolojisi F-22'nin savaş etkinliği üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Ancak Çinli araştırmacıların iddiaları ve radarlarını odakladığı F-22 özellikleri doğrulanmaya muhtaç. ABD dışında hiçbir ülkede F-22’nin radar izine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İstihbarat verilerindeki bilgilerle gerçek savaş senaryolarındaki verilerin de farklı olma olasılığı her zaman bir olasılıktır. Bu farklılıklar radar sistemlerinin yetkinliğini zayıflatabilir.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/military/china-radar-stealth-f-22







  • 6. nesil prototipler ABD tarafindan uretildi diye biliyorum. Ama ne tür teknolojiler barındırdığı paylaşılmıyor tabi. Pilot AI olduğundan istedikleri mach hızına cikabilirler ve insanoglu bedeninin uzerindeki G kuvveti sınırlamalar da olmadigindan istedikleri şiddette manevralari yapabilirler. Tabi tum bunlar için muhtemelen hem yeni teknolojiler, hem yeni donanım, daha dayanıklı malzeme ve cok daha gelişmiş yazılımlar lazım. Dolayisiyla tam hazır hale gelmeleri biraz daha zaman alabilir. SR-72 bunlardan birisi. Bir de Hermeus gibi özel şirketler var ki bunlar da çok çılgın hipersonik ucaklar gelistiriyorlar.
  • Hızlı bir şekilde bize de gelir

    Orada beyni hala çalışan bir kaç bürokratlar mühendis olsa yeter :)

    Uygulanışından sonra 1-2 sene demez

  • Bir ara kuantum radar yaptılarını açıklamışlardı bu farklı bir şey mi?

  • quantum felan hikaye

  • Peki ABD'nin elinde F22'den daha iyi savaş uçağı olmadığına inanan varmı? F22'den çok daha teknolojik bir uçakları olduklarına eminim önemli olan onları tespit etmek. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    O uçaklar tasarım asamasinda 51. Bölgede uzaylıların bknda boncuk aramıyorlar ben eminim ki fusyon motorlu hayalet uçaklar ve uzay teknolejisi üzerinde çalışıyor lar bize gosterdikleri ve savaş zamanında ortaya çıkaracakları teknoloji ler çok farklı .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    kuantum radar bu şekilde çalışmıyor. dolanık parçacıklar gönderiliyor ve iki parçadan dağılma açılarına bakarak tespit ediliyor. benim düşünceme göre bu radar teorik. prtikte böyle bir radarları yok. olsa zaten bu iki üç radarı birleştirip tespit etmeye uğraşmazlar. çin algıyla elindeki olmayan teknolojiyi var gösteriyor diğer ülkeler korkup daha temkinli olsun diye. jet uçak filan hepsi yalan çıktı ya lanse ettikleri özelliklerden bir hayli uzak yada hiç ortada olmayan uçakları üretmiş gibi yapıyorlardı.

  • Çin'de algı yapmaya başlamış, bir kuyu göster yaklaştırma levha koy ondan sonra duyar kas algı pompala insanlık sende bir cacık var diye düşünsün.
    51. bölge durumuna benzer bir teori üzerine yoğunlaşmamızı istiyorlar, yaparlarsa yapsınlar zaten tatbikatları onları deşifre eder, vay efendim F22'yi zorlarmış mış ulan F22 nerede savaş kazandırdı sizlere, Çin'in Amerikayı her anlamda taklit yemin etmiş bir kere daha kanıtlanmış oldu.

    Yeni nesil algı haberlerine ülkece alışmamız lazım bizim'de böyle haberlere ihtiyacımız var yediğimiz fasulyeler mercimekler boşa gitmesin. :))

  • amerikan taparların kafalar başka birşey :D uzaylı teçleri varmışta :)))))))))))))))



    L ve S hattınını yüksek hatlarla mix yapmışlardır.

  • Source kullanıcısına yanıt
    6. nesil prototipler ABD tarafindan uretildi diye biliyorum. Ama ne tür teknolojiler barındırdığı paylaşılmıyor tabi. Pilot AI olduğundan istedikleri mach hızına cikabilirler ve insanoglu bedeninin uzerindeki G kuvveti sınırlamalar da olmadigindan istedikleri şiddette manevralari yapabilirler. Tabi tum bunlar için muhtemelen hem yeni teknolojiler, hem yeni donanım, daha dayanıklı malzeme ve cok daha gelişmiş yazılımlar lazım. Dolayisiyla tam hazır hale gelmeleri biraz daha zaman alabilir. SR-72 bunlardan birisi. Bir de Hermeus gibi özel şirketler var ki bunlar da çok çılgın hipersonik ucaklar gelistiriyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt

    Çok büyük ihtimalle kuantum radarların menzil ve tespit sorunlarına çözüm buldular

    Kuantum radarı gerçeğe dönüştüğünde "hayalet uçak" kavramı tamamen işlevsiz/hikaye kalacağı için de normal radardan bahseder gibi açıklama yapıyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 21 Nisan 2024; 12:15:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kanka biz de yaptık da henüz göstermiyoruz, israil abd saldırırsa depodan çıkarıcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt

    Konya'daki gizli uzay üssünde yeraltı deposunda bekliyorlar, çaktırma.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.