Şimdi Ara

Çin nihayet bellek konusunda rakiplerini yakaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin nihayet bellek konusunda rakiplerini yakaladı
    ABD’nin yoğun ambargosuna rağmen elinden geldiğince her türlü yolu deneyen Çin, emeklerinin karşılığını alıyor. Çinli ChangXin Memory Technologies (CXMT) ülkenin ilk LPDDR5 belleğini duyurdu.



    Çinli LPDDR5



    Düşük güç tüketen DDR5 bellek teknolojisi LPDDR5 daha çok mobil cihazlar ve dizüstü modellerinde tercih ediliyor. Henüz DDR5 teknolojisi masa üstünde yaygın bir kullanıma ulaşabilmiş değil ancak LPDDR5 mobil tarafta biraz daha fazla kendisine yer buldu. Ayrıca daha hızlı LPDDR5X teknolojisi de amiral gemilerinde yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Çinli hackerlar, Hollandalı çip üreticisi NXP'nin bilgilerini çaldı



    Çin de artık LPDDR5 teknolojisini benimsemiş durumda. Huawei gibi teknolojiye erişimde sıkıntı yaşayan firmalar için bu, önemli bir adım. LPDDR5 RAM bellekler elbette Çin’de üretilecek. Son olarak Çinli dökümcülerin bir şekilde 7nm sürecine ulaşabildikleri belirtilmişti. LPDDR5 ürünleri firmanın önceki nesillerine göre yüzde 50 daha yüksek hızlar ve yüzde 30 enerji verimliliği sunuyor.



    ChangXin Memory Technologies (CXMT) 2016 yılında faaliyetlerine başladı ve Innotron adıyla biliniyordu. Rambus ile bazı teknoloji ortaklıkları mevcut. Firma belleklerin dökümünü de kendisi yapıyor. 2020 yılında patent ihlali iddiasıyla Micron ile davalık olmuştu. Aylık 40 bin plaka üretebilen firma henüz ABD kara listeleri içerisinde yer almıyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/29/china-south-korea-united-states-chip-making/







  • Allah'ım bizde neden böyle atılımlar yok, neden :(? Hayır bizde ambargo da yok, yönelsene ASML'ye. Zamanla tersine mühendislik ile kendin geliştirirsin!?

  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Zamanında arm ı satın alsaydık şimdi mobil tarafta biz geliştirmeler yapıyorduk ama nasip değilmiş Japonlar satmasa bari amerikalilara yoksa her açıdan tekel olacaklar .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden nihayet?

  • Haber görselinde yıldızlar biraz fazla kaçmış gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuduğunu anlayamadığı gibi bildiğini sandığı şeyleri de yanlış bilmesine rağmen karşılaştırma yapmayı da beceremiyor, boyuna oksijen israfı, dinsiz komünist çin dediğin yönetimi de kominist ve dinsiz yani bu adamlar teknolojiye ve bilim yaratanlara kaynak ayırıyor milyarlarca dolar din işleri bakanlığına kaynak ayırmıyor; senin ülkende hükümetin sözde müslüman faizler yüzde 40 :) dinsiz çinde faizler yüzde 3 :) siz var ya hem cahilsiniz hem de cahilliğinizde ısrarcısınız acıyorum size bi yandan da gülüyorum :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.