Şimdi Ara

Chery alınır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
140
Cevap
6
Favori
44.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aman ha, bu Alman bayraklı vatandaşla muhatap olmayın, otomobil genel konusunu da bir süre baltadı şu an kimse dikkate almıyor. Engelleyin geçin.
  • Arkadaşlar merhaba,


    Chery araçlarda kullanılan çift kavrama şanzıman ıslak tip mi, kuru tip mi? Birde üreticisi kim acaba?

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Hyundai Kia grubunun kullandığı dct var galiba. Büyük ihtimal ıslak tiptir. Kuru tip o cüssedeki araçlar için sıkıntı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 17 Ocak 2024; 11:0:11 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Islak tip hocam. Getrag marka alman malı 7DCT300 diye geçer.


    • 2015 – Getrag 7DCT300 – Benzinli Renault Megane ve diğer üst sınıflar, Yeni BMW 1 Serisi, BMW 2 Serisi Active ve Grand Tourer, BMW X1 ve X2, Mini modelleri




    Chery alınır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 17 Ocak 2024; 11:1:56 >
  • @DburakKoc

    @ALBAY


    Teşekkürler arkadaşlar. Chery 7 düşünüyorum, hakkında inceleme videoları felan izliyorum birkaç gündür ama hiç bir incelemede kavramanın türü ve markasını duymadım. İyi oldu, ıslak tip ve getrag marka olması olumlu.


    OtomobilGünlüklerim kanalı, hissiz bir sürüşü var, motor sesi kötü demiş ama bunlar benim önceliğim değil. Geniş, sorunsuz, büyük bagaj olsun gibi önceliklerim var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 17 Ocak 2024; 11:8:5 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Hocam inanır mısın ben sadece videoları izleyerek aldım aracı ve test sürüşü dahi yapmadım.Chery alınır mı?  Aynı gün parayı ödedim aracı ve plakaları alıp çıktım bayiden. Zaten 2010 civicten geçtiğim için ne kadar kötü olabilir ki deyip risk aldım iyi ki almışım.

  • Arkadaşlar, sıfır araç alma arefesindeyim ve kafamda 3 marka belirledim. 99 model Audi A4 1.8T 'den geçiş yapacağım. Bekarım ve ağırlıklı olarak şehir için evden-işe, işten-eve şeklinde kullanacağım.


    - Chery Omodo 5 Comfort: Motor oldukça torklu ve performanslı. Albay'ın belirttiği gibi şanzımanı ıslak tip Getrag 7DCT300 şanzıman. Sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum. Comfort paket olmasına rağmen oldukça dolu ve bu fiyata C SUV çok ideal görünüyor. Fakat motoru ile ilgili çok net bir bilgi bulamadım. Araştırdığıma göre de yakıt tüketimi şehir içinde biraz fazla gibi. Ayrıca araç uzun vadede sıkıntı çıkartır mı, servis ve parça durumları nedir çok bir bilgim yok. Biraz kapalı kutu.


    - Toyoto Corolla 1.5 Dream: Motor ve şanzıman iyi. Japon üretimi olması güven veriyor. Fakat 123 beygir motor + CVT şanzıman ikilisi ve düşük tork değeri performansı oldukça törpülüyor. Şehir içi kullanımda CVT olması nedeniyle konforlu ve yakıt tüketimi ideal gibi.


    - Renault Megane 1.3 TCe EDC Touch: Araştırdığım kadarıyla motor oldukça performanslı ve şanzımanı iyi. Yol tutuşu ve malzeme kalitesi biraz düşük deniliyor. Yakıt tüketimi ideal gibi. Diğer iki markaya göre fiyatı bir tık pahalı.


    Sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 17 Ocak 2024; 12:6:11 >




  • KovenanT kullanıcısına yanıt

    Yakıt sıkıntı olmayacaksa chery öneririm. 1.6 tgdi motor böyle cüsseli bir araçta biraz cep yakacaktır. Daha kimse uzun vadeli kullanmadığı için orası belli değil. SUV olması açısından diğerlerinden önde. Az yaksın diyorsanız corolla alıp lpg taktıracaksınız, sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.

  • KovenanT kullanıcısına yanıt

    Valla 125hp lik toyotayı o listeden kafadan elerdim ben. Omoda 8-9 aydır satılan bir araç. Daha motor ve şanzıman ile ilgili herhangi bir şikayet duymadım. Ama comfort değilde çıkabiliyorsanız mutlaka luxury pakete çıkın derim. Hele megane toucha o parayı vermektense omoda luxury en mantıklısı duruyor. Karar sizin tabi.

  • Yakıt tüketimi ş.içinde nedir arkadaşlar? Ortalama hız 17-18 km/s olduğu durum lazım bana.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Ortalama hız göstermiyormuş hocam araç :D burada şehir içi diye 30-40km/s ortalama hızlar paylaşılıyor, aldanma

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Tahmini söylüyorum. Dur kalk çok yoksa 10-11 arası yakacaktır. Fakat önemli olan şu. Aynı segmentteki diğer araçlar aynı güzergahta ne yakıyor? Bunu iyi araştırmak lazım. Misal 3008, tucson, tiguan,karoq ve sportage gibi.


    Edit: Benzer araç fiyatları. Kıyaslama yaparken araç fiyatlarına da bakmaz lazım. 1 litre az yaksın diye 600 bin lira fazla vermek mantıklı geliyorsa bir şey diyemem.


    3008 Benzinli Fiyatı : 1.843.500


    Tiguan Başlangıç Fiyatı : 1.963.000


    Sportage 4x2 180hp : 1.925.000


    Tucson 4x2 180hp Comfort BOŞ : 1.610.000


    Tiggo 7 Pro Luxury : 1.353.000


    Karoq Başlangıç Paketi : 1.700.000




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 17 Ocak 2024; 12:55:21 >
  • @ALBAY

    @masterap


    Ortalama seyahat süresi ve ortalama gidilen mesafeyi gösteriyordur en azından, oradan ortalama hız bulunur.


    Şu an Egea Benzin otomatik kullanıyorum, bahsettiğim hızlarda (dur kalk var, yokuş var, kısa mesafe var, kısa mesafede 4-5 kez kapat aç var) 11-12 lt yakıyor. Uzun yolda 5,5-6 lt yakıyor. Bunların üzerine çok çıkmasın yeter bana.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Yok hocam göstermiyor. Sadece anlık tüketim, kalan mesafe ve gidilen mesafe var. Süre olsa hesaplanır ama yok maalesef. Ama dediğin değerler civarında yakacaktır tahminim. Daha üstünü duymadım görmedim.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Tahmini söylüyorum tiggo 7 için. Tiggo 8 tüketimine dikkat ederek test ettim iki kere. Egea da biliyorum.


    Egea 1.6 etorq a göre şehir içinde çok fark olmaz. Egea'nın tam otomatiği şehir içinde çok verimsiz. Yine de 0.5 litre kadar fazla yakabilir.


    Şehir dışındaki tüketim konularınızı biliyorum. Benzer yük ve benzer hızlarda şehir dışında 1.5 litre fazla yakar. Hız arttıkça fark artar.


    Tüketim sizin için önemliyse son bakacağınız modeller chery ler olmalı ama vereceğiniz paraya en iyi donanımı, konforu arıyorsanız o zaman mantıklı oluyor.


    Ötv'siz alsam alternatiflere de bakardım. Ötv düşünce cherylerdeki fiyat avantajı azalıyor.


    Ama ne olursa olsun, 1 yıldır düşünüyorsunuz. Yerinizde olsam elimi çabuk tutarım. 750bine egea yı satıp 800bine sıfır suv araç alacaksınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 17 Ocak 2024; 13:33:19 >
  • KovenanT kullanıcısına yanıt

    Hocam bu yazınızdan hiç uzatmadan Omoda 5 tercih edin , zaten yoruma bile ihtiyaç duymayacaksınız kullanırken de.

  • @DburakKoc

    @ALBAY

    @Jr09


    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konfor&performans olarak Omoda 5 benim de kafama baya yatıyor. Bir ara bayiye uğrayıp yakından inceleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KovenanT -- 17 Ocak 2024; 14:22:6 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim dikkatiniz ve yönlendirmeniz için. Ben olsam kim ne yapmış, neye biniyor, ne tüketmiş unuturum. Hafızama zaten hiç güvenmiyoruım.


    1 Yıl olacak neredeyse haklısınız ama Nisan 2023 döneminde araç bulamadım bayilerde, derken de limit güdük bir rakam kaldı zamanla ve ocak ayını beklemeye karar verdim.


    Geçen hafta bir araç için anlaştım (Grandland) ama bayi raporu vergi dairesine göstermiş ve rapor eski tip rapordu, sonuç kısmında “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”  yamıyordu, onun yerine “Özel tertibatlı araç kullanması uygundur” yazıyordu, bu nedenle vergi dairesi reddetmiş.


    Şimdi yeniden rapor çıkartmak için uğraşıyorum ve rapor en iyi ihtimalle bu ay sonu, kötü ihtimalle şubat başı çıkacak. (Daha kötü ve çok zayıf ihtimalle hastane belki olumlu -isteğim doğrultusunda- bir rapor vermeyecek)


    Bayi aracı bekletemem dedi, bu durumda ben de tekraren başa sarmış olacağım ve yeniden araç arayışına bu yüzden girdim ki T7 pro şu anki fiyatıyla Şubatta zam gelse bile limit içinde kalacak gibi görünüyor. O nedenle chery lere yöneldim, zaten tiplerini de çok beğeniyorum, yolda ne zaman görsem döner döner bakarım. Marka algısı, satış sonrası gibi şeyleri kafamda aşmaya çalışıyorum ve hatta aştım bile diyebilirim.


    Şu raporu bir yenileyeyim sonrası kolay inşallah.





  • Selamlar herkese, aklımda 3 araç var. Bunlardan biri Chery çünkü 150 bin faizsiz kredi imkanıyla ulaşabileceğim üst limite erişim sağlamama yardımcı oluyor. Geçen hafta omoda 5 i inceledim ve çok beğendim ama test sürüşü imkanı yoktu. Buna rağmen aracın genel görünüşü özellikleri vs gayet tatmin ediciydi. Ancak 2. el piyasasını da düşünmek zorundayım çünkü ciddi bir para ödeniyor ve ihtiyacım olduğu zaman hızlı bir şekilde satabileceğim araçları daha dikkate alıyorum. Yani aldığım aracın sorunsuz sıkıntısız olması ve aynı zamanda hızlı satabileceğim bir araç olması da benim için son derece önemli. Bu noktada B SUV olarak değerlendirilen PSA grubundan 2 aracı daha incelemeye aldım. Bunlardan biri Peugeout 2008 diğeri Opel Mokka. Her ikisinin de orta segmentteki paketlerine ulaşabiliyorum ancak 2 el olarak diğer araçlara bakabiliyorum.


    Bu şartlar altında Chery bahsettiğim diğer araçlara tercih edilebilir mi? Yoksa benim önceliklerime göre Mokka ve 2008 daha mı tutarlı bir tercih olur? Sizlerin görüşlerini almak isterim.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.