Şimdi Ara

BOSE QuietComfort Ultra Earbuds - (İnceleme + ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, değerli müzikseverler, ve kaliteli ses deneyimi için kulaklık arayışında olanlar. Ben de 2020 yılında kablosuz kulaklık alıp maksimum seviyyede ses kalitesinden ödün vermeden müzik dinleme hevesine kapıldım şu ana kadar üst segment kulaklıklar kullandım. Bunların ilki Sennheiser MOMENTUM ture wireless'ti ve maalesef 2 yıl sonunda sağ kulaklık çalışmamaya başlamıştı. Muazzam bir ses kalitesi, parlaklığı ve enstrüman ayrımı vardı bu kulaklığın. Bozulunca serinin 3.modeli Momentum ture wireless 3'ü aldım ve o da 1,5 yılın sonunda kendiliğinden çalışmamaya başladı. Bataryası şarj almıyordu sanırım. ( https://forum.donanimhaber.com/sennheiser-momentum-true-wireless-3-inceleme-ana-konu--153497806-4 ) Servise gönderdim yenisi ile değiştirildi fakat artık böyle devam edemeyeceğimi anlayıp başka bir markaya yönelmeye karar verdim. Özellikle türkiyede satılmayan bir ürünü araştırmalarım sonucunda beğenmiştim. O ürün şu an elimde ve incelemesini yazıyorum. Bose QC Ultra Earbuds.

    Ürünü Amerikadan 300 dolara satın aldım.
    BOSE QuietComfort Ultra Earbuds - (İnceleme + ANA KONU)

    Ürün 2023 sonbaharında tanıtılan bir model. Özellikle markanın dünyada lider dediği ANC performansı ile öne çıkan bu kulaklıklarda Immersive Audio adı verilen uzamsal ses deneyimi de sunuluyor. Açıkçası eklenen hiç bir özellik beni ilgelndirmediği gibi ben sadece müzik dinlerken alacağım ses kalitesine bakarım deyip devam edeceğim.


    Kutu açılışı ve ilk izlenim:
    [simage][censored][censored]https://store.donanimhaber.com/8c/f6/d7/8cf6d7a9d1ab9fa3274cdeb84adbaf82.jpeg[/censored][/censored][/simage]


    Kulaklık küçücük, çevre dostu bir kutuda geliyor. Gayet hoş bir kutu yapmışlar. Üzerinde markanın verdiği mesajlar yeralıyor. Ortada siyah bir kutuda üzerinde BOSE yazan kulaklık kutusu, kulaklıklar da içinde. Bunu kaldırınca alt kısımda silikon uçlar ve kulak lastikleri yeralıyor. Bir de üzerinde BOSE logosu bulunan bir adet kısacık type-c kablo. Bu kablo aşırı kaliteli görünüyor onu da söyleyeyim. Kualklıkların şarj kutusu plastik ama çok kaliteli duruyor. Elde hissiyatı premium diye bilirim. Kapağın menteşeleri çok sağlam şak diye açılıyor.

    Ergonomi, Tasarım, BOSE Music uygulaması ve Kullanım kolaylığı ve Şarj
    BOSE QuietComfort Ultra Earbuds - (İnceleme + ANA KONU)


    Şarj kutusu biraz büyük ama cebe kolayca sığıyor. Airpods kadar küçük değil ama çok büyük ve kaba da değil. Şarj kutusundan kulaklıkları alırken zorlanıyorsunuz. Tutup yerinden çıkaracak bir kısım bulunmadığı için kulaklıkları çıkarmak biraz uğraştırıyor. Çıkarıp kulağınıza taktığınızda buna dair bir ses efekti duyuyorsunuz. Kulaklığı oturtup öne doğru hafif çeviriyorsunuz. Kulak lastikleri sayesinde sağlam ve hafif duruyor. Sanki kulağınızda hiç bir şey yokmuş gibi. Saatlerce dursa bile acıtmayacak gibi. Genel olarak tasarımını ve ergonomisini beğendim. Bir tek şarj kutusundan çıkarma olayı biraz uğraştırıyor.

    Uygulama hem android hem de ios tarafında mevcut. Oldukça basit ve kullanımı kolay br uygulama. Sennheiser-ın Smart control uygulaması daha iyiydi bana sorarsanız. Equalizer sadece 3 bantta özelleştirilebilir. Bass, Mid ve Tiz. Bunun dışında ANC Quiet olarak, transparan duyma modu Aware olarak geçiyor. Bir de Immersive audio seçenekleri bulunuyor. Kullanması kolay, biraz alışmak gerekiyor.

    Şarj konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim, 30 saate kadar kutusuyla birlikte bir süre tanıyor sanırım, 1 saat kadar dinledim yüzde 10 düştü. Uygulama her kulaklığın bataryasını ayrı gösteriyor.
    BOSE QuietComfort Ultra Earbuds - (İnceleme + ANA KONU)



    Gürültü engelleme ve mikrofon performansı

    Kulaklıkların Sennheiser Momentum modellerindeki gibi pasif gürültü engelleme özelliği neredeyse yok. Müzik dinlerken azıcık sesli bir ortam olsa bile ANC-yi açmak zorunda kalacaksınız. ANC performansı inanılmaz iyi. %100 gürültüyü %95 azaltıyor. Müziğin sesinde hiç bir bozulma olmuyor.
    Mikrofon performansı Momentum TWS 3 le benzer, bir tık daha iyi.

    Ses kalitesi ve ses şiddeti

    Bu kulaklık AAC, APTX kodeklerini destekliyor. BOSE resmi sitesinde ürünün teknik bilgileri yeralmıyor. Yetkiliye sorduğumda ise BOSE bu bilgileri paylaşmamayı önemsiyor, ama bu kulaklık beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak cevabı aldım. Resmi olmayan kaynaklardan aldığım bilgiye göre sürücü boyutu 9mm. db ve khz konusunda hiç bir bilgi yok maalesef.

    Ürünün ses şiddeti Momentum TWS 3'ten 1 tık düşük. Atıyorum eğer Momentum TWS 3 10 kademeyse bu 9 kademe. En son seste en ufak bozulma olmuyor. Zaten üst segment cihazlarda bunun olmaması gerekir.

    Gelelim en canalıcı noktaya, ses kalitesine. Ses kalitesi çok iyi diye bilirim ama belirli müzik türleri için bunu söyleyebiliirm. Bu kulaklıklarda vokalin çok önde olmadığı daha çok canlı enstrümanların çalındığı kayıtlar dinlerseniz inanılmaz keyif alacak ve bu aşırı geniş sahnede daha önce hiç duymadığınız enstrüman vuruşları arasında kaybolacaksınız. Çok temiz bir ses üretiyor BOSE qc ultra earbuds fakat vokalleri öne taşıyan bir ses, arkaplanda çalan müziğin vokali geçmesine izin vermeyen bir ses. Basslar yumuşak, tizler parlak, midler tadında. Basslar dan-dan diye vurmuyor Momentum 3 teki gibi, kulağınıza yayılıyor ve uzun süreli bir tat bırakıyor. Kabinin ve sürücünün daha büyük olmasıyla olmalı. Dengeli ve kristal niteliğinde berrak bir ses fakat son ses açtığınızda sahnenin önüne taşınan vokal bazen kulağınızı rahatsız edebiliyor. Örneğin siz davulu ya da gitarı daha iyi duymak için sesi sonuna kadar açmış olabilirsiniz ama vokal bunu perdeliyor. Beni dinleyeceksin kardeşim, piyanoyu değil diyor :D . Kısacakı bu kulaklığın ses karakterini Sennheiser-ın ilk kablosuz kulaklığı olan momentum true wireless modeline benzetiyorum ama bariz bir fark Sennheiser-da vokalin önce değil diğer enstrümanların yanında olmasıydı. Momentum true wireless 3'e gelecek olursak, BOSE daha temiz bir ses sunuyor. Momentum 3'te seslerin berrakığı bir-iki tık perdelenmiş gibi ama bassların, vokalin ve tizlerin aynı anda çok vurucu olması ve bunu yaparken dengeyi koruması etkileyiciydi ama bu BOSE QC ultra earbuds'ın ondan daha berrak bir sese sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben tüm bu kulaklıklar içerisinde en ideal sesi Momentum TWS 1 den almıştım. Eğer BOSE vokali bu kadar öne çekmeseydi 10 üzerinden 100 verirdim ses kalitesi olarak. Dinlediğiniz müziğin mix-master aşaması da çok şeyi değiştiriyor bunu belirtmiş olayım. Bazı şarkılarda vokal tam yerinde ve sahnede diğer enstrümanların yanındayken bazı şarkılarda çok öne çıkıp sanki şarkıyı silikon uç olmadan direkt kulağa takıp dinliyormuş gibi kulak tırmalıyordu. Genel olarak akustik şarkılarda müthiş bir dağılım ve ses berraklğı ile gönlümü çalan bir karaktere sahip bu kulaklık. Çok detaylı, enstrüman ayrımını müthiş bir şekilde yapmayı başaran. Her tınıyı ayrı duyacağınız fevkalade bir ses duyuyorsunuz. Momentum True Wireless 3 ten çok daha iyi bu anlamda. Momentum True Wireless 3'ün tek artı yönü vokallerin diğer seslerle aynı hizada kalabilmesi.

    Sonuç

    Sonuç olarak umduğumu neredeyse buldum diyebilirim. Neticede yeni bri ses karakterine kulağın alışması için biraz zaman lazım. Her iki marka ses dünyasının dev isimleri. Her ikisinin ses karakterinin kendi tadı var. BOSE eksisi olarak kablosuz şarj özelliği yok dediler, bence önemli bir özellik değil. Olmasa da olur. Genel olarak üst segment bir kulaklıktan beklenen birinci sınıf bir kaliteye sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 29 Şubat 2024; 19:53:9 >







  • Kulaklığı kulağıma takmadan bilemem ama cihaz çok tarz duruyor harika bir tasarimi varmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncememed01 İ kullanıcısına yanıt

    Evet, kulakta gayet şık ve premium bir görüntü yaratıyor. Kulakta oluşunu hissetmiyorsunuz.

  • Eklemek istediğim bir kaç bilgi daha var. Çok hafif ve çok rahat kulaklıklar. 4-5 saat kulağınız rahatsız olmadan aralıksız müzik dinleyebilirsiniz. Yeni bir güncelleme aldı bu arada kulaklık. 1.78 versiyona yükseltildi ve bazı kopma sorunları giderildi ve bir stabilite geldi. Gayet keyifli bir kulaklık. Bu arada şarj kutusunun çizilmelere çok müsait olduğunu muhakkak bir kılıfla kullanmak gerektiğini de belirteyim. Bunun yanında kutunun menteşesi gayet sağlam ve ağır. Kulaklıklar kutuda sağlam duruyor, çıkarması biraz uğraştırıyor.

  • Bu gün kulaklığı toplu taşımada ve sokakta yürürken, otomobil sesleri eşliğinde denedim. ANC müthiş bir iş çıkarıyor gerçekten de ama pasif gürültü enegelleme olmadığından ANC yi açmak istemezseniz, bütün gürültüleri olduğu gibi duyuyorsunuz. Sonuç olarak dışardaysanız ANC siz müzik dinlenmez, video izlenmez. ANC-yi de açınca dünyayla iletişiminiz kesiliyor. Mikrofon performansını da denedim, whatsappdan ses kaydı yolladım. Gayet anlaşılır gayet kaliteli bir ses aktardı karşı tarafa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 7 Mart 2024; 9:0:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.