Şimdi Ara

Asustor Drivestor2 AS1102T Kaç tb HDD destekliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir tane NAS cihazı aldım. Birkaç tane daha alacağım. Bunlara harddisk lazım olacak. İlk etapta yeni NAS için 2 tane harddisk gerekiyor. Ancak bir sorun var. Bana yardımcı olursanız sevinirim.


    Asus firmasına sordum ama yanıt vermiyorlar. Teknik Destek sıfır.


    Asustro Drivestor2 NAS cihazı kaç tb harddisk destekler? 2 tane harddisk takılabiliyor. Toplam kaç tb'e kadar destekliyor?


    İnternette farklı farklı şeyler yazmışlar. Asus'a soruyorum cevap vermiyorlar. 2x8tb mi yoksa 2x18 tb mi? Böyle gidiyor. 14 tb taktım, tanımadı ya da harddisk bozuktu. Yabancı sitelere yazdım, farklı farklı şeyler yazmışlar. Güvenilir firma diye aldım, daha sattıkları ürünün teknik özelliklerini düzgün yazmamışlar. Aldığım yer de 32 tb (2x16 tb) desteklediğini söylemişti.


    Bir de hangi marka HDD bu cihaz için uygundur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgutex -- 14 Ekim 2023; 18:31:12 >



  • Merhaba.

    Sondan baslayayım. Hdd olarak WD tarafında, Purple,red,gold serisi, Seagate tarafında ise en kotu skyhawk olmak uzere ironwolf yada exos serisine bakabilirsiniz.

    Nas depolama olarak kotu bir baslangıc yapmıssınız gecmiş olsun. Daha alacagınızı soylediginiz icin yazıyorum, bundan sonraki nas cihazlarınızı synology yada qnap olarak almaya gayret ederseniz daha fazla yardımcı kaynak bulabilirsiniz.

    Aasustor cihazınızın hangi modeli oldugunu yazmamıssınız fakat bugun alacagınız en dusuk seviye cihaz bile 18tb destege sahip oldugunu soyluyor. Asustor kullanmadıgım icin ozellikler ve yazılım konusunda yardımcı olamıyorum.

  • Hocam disk desteği tamamen yazılımsal, yani isterlerse güncelleme ile desteklenmeyen diski tanıtabilirler. Ha yapmıyorlar o ayrı konu. Bende Asustorun ilk çıkardığı modellerden birisi olan AS-606T modeli var. Asusun son firmware sürümü milattan kalma linux kernel 3.12.20 kullanıyor.. Artık yeni yazılım desteği de yok. Cihaz taş gibi sağlam ama işte yazılım sıkıntı oluyordu mesela samba versiyon 1 kullanıyordu bu versiyon güvenlik açığına sahip. Asus'a kalsa cihaz çöp olmuştu ama neyseki Openwrt var. Asus farklı yazılım kurulamasın diye bios'ta özel çaba sarf etsede neyseki zorla kurdum. Artık en güncel kernel 6.1 sürümüne ve en güncel samba sürümüne sahibim. Cihaz resmen yeniden dirildi, tanımadığı disk yok. İstediğiniz kapasitede disk takılabilir. Gigabit portlarından gigabit hızında PC'ye aktarım yapabiliyorum. Sizde yapabiliyorsanız bence Openwrt kurup kullanın biraz zahmetli olsada çekilen çileye değiyor.



    Asustor Drivestor2 AS1102T Kaç tb HDD destekliyor?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.