Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
136
Favori
74.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • matmma M kullanıcısına yanıt

    inline olsaydı kolaydı, sök-tak şeklinde, housingler dediğiniz membran housingi ise elle açılmıyor, ben en sonunda membranı da inline olanla değiştirdim hiç açma kapama işim kalmadı on numara oldu.

  • Youtube'de bir çok yerde pompa ile atık suyun azaldığını ve membranın daha fazla su ürettiği çeşitli içerikler izledim. şimdi 75 gpd inline membrana nasıl bir pompa alırsam üretimi yükseltebilirim ve membran basınca dayanır mı! kullandığım membran Filtek Marka FLT 3627 modeli.

    gerçi üzerinde maksimum 9 bar yazıyor ama daha yüksek basınçlara dayanır diye düşünüyorum, çünkü üreticiler genelde düşük yazıyor bu birimleri

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?




  • Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    Su Arıtma Cihazlarında Atık Su Miktarı: Kapsamlı Bir İnceleme Giriş: Bu çalışmada, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak akademik ve bağımsız bir şekilde inceledik. Testler, pompasız ve pompalı sistemler için farklı basınç değerlerinde (4 bar, 10 bar ve 15 bar) gerçekleştirildi. Test Ortamı ve Verileri: Test ortamı: Evsel su arıtma cihazı kullanıcılarının kullandığı ortamı taklit edecek şekilde tasarlandı. Giriş suyu basıncı: 4 bar (pompasız), 10 bar ve 15 bar (pompalı) Flow Atık kısıcı: 420cc Tank: 8 litrelik Pae (Tankpac) marka tank Membran: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi Test Sonuçları: 1. Pompasız Sistem (4 bar): Atık su miktarı: 28 litre Tanka depolanan su miktarı: 6 litre Tank Dolum Süresi: 60 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:4 - 1:5 2. Pompalı Sistem (10 bar): Atık su miktarı: 11 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 15 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:2 3. Pompalı Sistem (15 bar): Atık su miktarı: 9 litre Tanka depolanan su miktarı: 5,5 litre Tank Dolum Süresi: 10 dakika Temiz su/Atık su oranı: 1:1,4 Sonuç ve Öneriler: Membrana giren suyun basıncı arttıkça atık su miktarı azalmaktadır. Pompalı ve selenoidli bir su arıtma cihazında ideal basınç 10 bardır. 15 bar basınç uzun süreli kullanımlarda membrana zarar verebilir. 10 bar basınç ile bile atık sudan önemli ölçüde tasarruf sağlanmaktadır. Test Edilen Şebeke Suyu: TDS değeri: 180ppm pH: 7.8 Basınç: 8 bar (test için 4 bara düşürüldü) Kullanılan Filtreler: Filtre: 5 mikron swun Chyan inline filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: swun chyan inline gac karbon filtre (kullanım kapasitesi 1500 galon) Filtre: Dupont Filmtec 75 GPD USA üretimi membran filtre (kullanım kapasitesi 4-10 yıl arasıdır) Not: Bu çalışma, ev tipi su arıtma cihazlarının atık su miktarını Dupont Filmtec membranı kullanarak incelemiştir. Farklı membranlar ve test koşulları farklı sonuçlar verebilir. Ek Bilgiler: Atık su, bahçe sulama veya tuvalet rezervuarı gibi amaçlarla kullanılabilir. Su arıtma cihazlarının atık su miktarını azaltmak için çeşitli teknolojiler mevcuttur. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. https://galiparduc.com/ Sorularınız veya yorumlarınız varsa lütfen bana bildirin.
    https://www.youtube.com/watch?v=HyF992h9BDY&t=48s


    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Ethic Wateryoutube
    Bu videomuzda Lefoo 100 GPD, 200 GPD ve 300 GPD pompaların 3 amper güç kaynağı ile membrana ne kadar basınç uyguladığını test ettik, aynı zamanda 75 GPD Ethic marka membranın basınca göre ne kadar üretim kapasitesi olduğunu test ettik. Lefoo LFP1100W-P 100GPD Su Arıtma Cihazı Pompa Testi Güç Kaynağı: 24 Volt 3 Amper Şebeke pompa Giriş Basıncı: 4,5bar Max Elde Edilen Basınç: 9bar Su üretim miktarı: 380mililitre Atıksu Miktarı:500mililitre Ürün linki: https://www.ethicwater.com.tr/urun/lefoo-lfp1100w-p-100gpd-su-aritma-cihazi-pompasi/ Lefoo LFP1200W-P 200GPD Su Arıtma Cihazı Pompa Testi Güç Kaynağı: 24 Volt 3 Amper Şebeke pompa Giriş Basıncı: 4,5bar Max Elde Edilen Basınç: 20bar Su üretim miktarı: 450mililitre Atıksu Miktarı:500mililitre Ürün linki: https://www.ethicwater.com.tr/urun/lefoo-lfp1200w-p-200gpd-su-aritma-cihazi-pompasi/ Lefoo LFP1300W-P 300GPD Su Arıtma Cihazı Pompa Testi Güç Kaynağı: 24 Volt 3 Amper Şebeke pompa Giriş Basıncı: 4,5bar Max Elde Edilen Basınç: 25bar Su üretim miktarı: 450mililitre Atıksu Miktarı:500mililitre Ürün linki: https://www.ethicwater.com.tr/urun/lefoo-lfp1300w-p-300gpd-su-aritma-cihazi-pompasi/ Ethic membran ürün linki: https://www.ethicwater.com.tr/urun/ethicwater-bw60-1812-75-membran-filtre/ Membran Testleri: Şebeke suyu TDS değeri 480ppm Membran Çıkış TDS değeri: 12ppm
    https://www.youtube.com/watch?v=NK0m2yOnVJU

    Lefoo pompanın videosu da gelmiş .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 17 Nisan 2024; 9:38:1 >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Peki hocam bu pompaların yüksek kapasiteli olduğu görülüyor videolarda 9-20 bar diyor. Bu pompalardan birini alıp çift membran taksak daha çok tasarruf edebilir miyiz ve hangi boyutta pompa almak gerekiyor, 100-200-300 hangisi uygun olur. son olarak güvenlik olarak kaç barda çalıştırmalı maksimum

  • gerek yok çift membrana , ekstra membran ekstra masraf , üretim hızı artar sadece , yukardaki 200 lük pompa alınıp 3 amper adaptör ile iş görür ama . 200 lük pompa ile filmtec canavar gibi su veriyor , ayarlayacaksınız 10-15 bar arasına filmtec membranı oh mis , hem üretim daha hızlı olacak hem de atık azalacak.


    Maksimum bar için kullandığınız membran kabına bakmak lazım . dandik olursa 8-9 bar basınç ile bile patlama çatlama olabilir ama atıyorum swun membran kabı varsa 15 bara kadar güvenle kullanabilirsiniz.


    swun membran kabı ile 15 barda bir saat test etmiş Galip abi , birşey olmamış mesela. Ki evselde sürekli de böyle çalışmayacak 3dk 5 dk çalışacak ve duracak sonra. İlk tank doldururken belki biraz fazla çalışacak o kadar.

    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    Bu videoda, 15 barda 1 saat kesintisiz çalışma ile Filmtec membranın dayanıklılığını test ettim. Testte, 215 TDS'lik şebeke suyu 15 barda 1 saat boyunca arıtıldı ve membranın performansı ve dayanıklılığı gözlemlendi. (Not* Videoda zaman zaman dış seslerden kaynaklı sesi kapattım bilginiz olsun) Test Koşulları: Membran: 75 GPD Filmtec Membran Giriş Suyu TDS: 215 PPM Basınç: 15 Bar Süre: 1 Saat Test Sonuçları: Membran, 1 saat boyunca 15 barda kesintisiz çalışmaya dayanıklılık gösterdi. Arıtma sonrası suyun TDS değeri 0 ila 5 TDS arasında değişerek, membranın yüksek arıtma performansını kanıtladı. Farklı basınçlarda membranın arıtma hızı da ölçüldü: ilk 10 dakikada 600 mililitreye kadar arıtıyordu sonradan 550 mililitreye kadar düştü sadece ama oldukça başarılı geçti. 10 Bar: 380 ml/dakika 15 Bar: 550 ml/dakika 25 Bar: 750 ml/dakika Sonuç: 15 barda 1 saat kesintisiz çalışma ile Filmtec membran dayanıklılık testi başarılı geçti. Test sonucunda, Filmtec membranın yüksek basınç altında dahi uzun süreli çalışmaya ve yüksek arıtma performansı sunmaya dayanıklı olduğu kanıtlanmış oldu. Videonun Önemi: Bu video, Filmtec membranın dayanıklılık ve performansına dair önemli bilgiler sunmaktadır. Özellikle yüksek basınçlı su arıtma sistemleri kullanan veya membranın uzun süreli çalışmasına ihtiyaç duyan kişiler için bu video oldukça faydalı olacaktır. Videoyu izlediğiniz için teşekkürler. Sorularınız ve yorumlarınız için lütfen bana bildirin. https://galiparduc.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=1RqOrcBlM7Y




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Pompa RO arıtma cihazında önemli bir etken olduğu bu videodan anlaşılıyor. Ro membranları genelde yüksek basınçta evet yüksek performans gösterir. Ortadoğu'da bir tuzdan arıtma tesisinde yaklaşık 80 bar ile çalışan membranlar vardır. Mantık aynı demek ki ne kadar yüksek tds o kadar yüksek basınç. Evler için güvenli seviye 15 bar civarı sanırım anladığım kadarıyla

  • goozool kullanıcısına yanıt
    Membran kabınıza güveniyorsanız evet , yoksa 10 bar üzerine çıkmamak lazım . Bir de membran kalitesi de önemli noname membran belki yırtılır 10-15 barda , dupont grubunda bir sorun yaşanmaz , vontron membranda deneyen forumdan bir arkadaş da var sanırım lefoo almıştı 200 lük , 10 barda kullanıyor , bir sorun yaşarsa haberimiz olur .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pompalı bir sistem kullanıyorsanız ve basıncı yüksek tutuyorsanız sisteminizde muhakkak kaçak su kesici aparatı bağlamanız çok önemli. Fitre bağlantılarından herhangi birinden kaçak olabilir. Basit bir düzenek ihmal ediliyor. Bir kez lazım olur, olmazsa mutfağınız ve eviniz su basma tehlikesi ile karşı karşıya gelir.

  • chemsul kullanıcısına yanıt
    pedini nereye koyacağız o düşündürüyor beni abi , hani kapalı kasada olur ama açık kasada nasıl olacak ? ya açık kasayı bir kap içine sokacağız ? bu aparatı kullanabilmek için yani senin cihaz kapalı kasa mıydı abi fluxtek falan kullanıyordun ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Hausing dibine nereye olacak, yerde ıslanır zaten her türlü, zaten küçük sıkıntılar çok önemli değil, önemli olan büyük patlaklarda iş yapıyor olması ki evi su basmaktan kurtarsın. Yoksa damla damla olanı müşteri zaten fark eder ve önlem alır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Dövseydin be abi 😂 tamam alır takarız sen kızma 😂 , basınç düşürücü kullanıyoruz genelde abi , basınç çok yükselmez , ee pompa da zaten direk membrana veriyor basıncı , membran girişi , membran ve kabı dayanıyorsa , membran sonuna zaten basınç çok düşmüş oluyor , eğer basınç düşürücüyü patlar çatlarsa zaten ciddi bir sorun olacaktır , o kısıcı da suyu kesene kadar olan olur diye düşünüyorum , 1 saatlik sürekli yüksek basınçta belirli standartlarda kaliteli malzeme kullanımda birşey olmadığını gördük pek ihtiyaç olur mu bilemedim , he olsa tabi ki iyi olur en iyisi 500 tl yi geçmez . Öyle bir aparat takacak olsaydım da housingleri plastik bir kutu içine koyar , pedi de ortadaki Housing dibine bi yere koyardım . Hortum ya da bir kaçak olduğunda umarım pedin olduğu yere doğru da su gider diye dua ederdim 🙈

    Senin tecrüben çok abi , kaç kere karşılaştın kaçak su kesicilerin devreye girmesini gerektirecek kadar sorun oluştu ? Sayı verebilir misin ortalama ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Su eğer evde havuz kurmaya karar verdiyse ne takarsan tak çözüm yok. Basınç düşürücünün patlayıp bastığını 5 defa gördüm, basınç kesici olup bastığınıda gördük çok çok, cihaza ilk giriş fittings hortum yırtınıyor ya da fittings patlıyor, bir şekilde oluyor ama öyle çok yüksek bir oran değil, %0.1 gibi bir oranlarda, vakaların %98'i de İstanbul, çünkü burada basınclar bazen 12'yi görüyor. Sabit devamlı 8 şuan misal basınclar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hat almadaki ilk giriş fitting derken abi ? Plastik olanlardan mı bahsediyorsun hat almada kullanılan ? Eğer öyle ise kaçak kesici direk devre dışı kalmaz mı oradan patlama çatlama olursa?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Kapalı kaslarda bulunan ilk giriş noktası, perde geçiş nipelinin olduğu yer, hepsini geçtim yeri geldiğinde hortum bile zarar görür su basabiliyor. Hat alma metal küresel vananın ise 2 defa patladığını gördüm. Sıkarken vana zarar mı görüyor artık ne oluyorsa oluyor yani, kısaca su akar yolunu bulur 🫡

    Bir videom vardı swun housingler 10-11 barda diş atıp yerinden çıkıyordu, özellikle asılıysa, hatta cihaz üzerinde test etmiştim videoyu bulursam atarım. 2017 den falandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 22 Nisan 2024; 20:31:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Bu crs lerden mi bahsediyorsun abi metallerden ? Vay arkadaş , video bulursan gönder gelsin abi , severiz fotolu videolu postları .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Yok ithal olanlardan denk geldim. Patlatma test videosunu size pm attım hocam. İleride yine aynı housinglere denk gelirsem yeni video düzgün çekerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 23 Nisan 2024; 11:48:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim gördüm abi devamını beklerim .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende kapalı kasa var ama ben kesiciyi dışarda dolabın içine yerleştirdim, bir sıkıntı olduğunda eğimden dolayı oraya gelir diye, yani senin açık sistemin gibi kullandım. Galip hocanın dediği gibi bir şey olursa tabi yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    Size ayrıntılı, net ve doğru açıklayıcı bilgiler içeren mesajlarınızdan tanıdım, o yüzden ilgili olduğunuzu gördüğüm su arıtma sistemleri ile ilgili sorum olacak. Önce özel mesaj yazayım dedim ama, diğer kullanıcılar da faydalanır diye utaya yazmaya karar verdim.

    Siz Murica 75 açık sistem almışsınız, kesin uzun araştırmalar sonucu o noktaya varmışsınızdır, sorgulamıyorum, güle güle kullanın :)

    Sorum RO teknolojisi kullanmayan cihazlar hakkında. Kayınbiraderim de matematikçi ve teknik konulara meraklı ve kabiliyetli. O BWT Slim 4 Tezgah Altı Atık Susuz Su Arıtma (ht*ps://www.bwttermotek.com/tezgah-alti-su-aritma/slim-4-tezgah-alti-su-aritma-2) almış. Tabii RO teknolojisi değil ve cihazda RO membran yok. Ultrafiltrasyon kullanıyor. Ama özelliklerini okuyunca sitesinde yumuşatıcı kartuş ile 5 mikron, aktif karbon kartuş ile 0,5 mikron, ultrafl-ultrasyon filtre ile ise 0.01 mikron ile filtre ettiği yazılı. Filtrelerin hepsi NSF onaylı. Atık su üretmediğinden ve ayrıca deposu olmadığından küçük mutfağımız için bana uygun geldi. Tabii ultrafiltrasyon olduğu için pompa-elektrik de kullanmayacak. En üst katta oturduğumuzdan dolayı RO sistem alacak olsam pompasız almam. Ama araştırdığım kadarıyla asıl su tasarrufunu sağlayan permeate pompalı sistem Türkiye'de bulunmuyor. Beni düşündüren RO yapmaması dolayısıyla arı suya yakın, ağır metallerden tamamen ayrıştırma yapıp yapamayacağı.. Ne dersiniz? Vakit ayırbilirseniz sevinirim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 27 Nisan 2024; 18:31:59 >




  • oan kullanıcısına yanıt
    Şebeke suyunun Tds değeri nedir takılacak olan evin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.