Şimdi Ara

Arch Linux - Firefox (Namoroka) ilginç yavaşlık ve donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Merhabalar

    Öncelikle konuyla ilgili daha önce açılan başlık varsa kusura bakmayın.

    ArchLinux kullanıyorum. Firefox un 3.6.x versiyonlu sürümü olan namoroka'da ilk yüklediğimden beri ağır çalışma problemi vardı. ancak son zamanlarda yavaşlığın dışında, tabakadan tabakaya geçişlerde kasma problemi de çıktı. aynı problemi işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşım da yaşıyo. zaten internette arattığınızda da bu sürümde bi problem olduğu ortada ancak archlinux için bi çözüm bulamadım. chromiun u kullandığımda yavaşlık namına bişey yok ancak bende firefox a çok alıştım

    bende firefox 4 beta sürümüne geçeyim dedim ve yükledim. yavaşlık problemi şimdilik tarih olmuşa benziyo. şuanda tarayıcı en az chromium kadar hızlı. ancak bukez de beta sürümü olmasından kaynaklansa gerek, firefox u kapatıp tekrar açtığımda eski sürüme geçiyo tekrar bende kendimce şöyle bi çözüm yaptım; firefox kısayoluna komut olarak "firefox" yerine firefox4 beta kurulum scriptinin uzantısını verdim: "...../firefox-4.0BETAINSTALL/firefox" böylece ben firefox simgesine her tıkladığımda firefox 4.0 sürümünü yükleyip başlıyo. bu kalıcı bi çözüm değil tabiki ama tam sürüme kadar böyle idare edecem gibi görünüyo.

    acaba benzer bir yavaşlık problemi yaşayan varmı, yada 4.0 beta sürümünü sorunsuzca kullanabilen varmı diye soracaktım. şimdiden teşekkürler.







  • Ekran kartınız nedir? Sürücüleri yüklü mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 29 Kasım 2010; 18:46:00 >
  • Sebepleri,
    Openjdk iddia edildiği gibi Sun JVM'ye göre biraz daha ağır olması,
    Flash animasyonların Linux'ta CPU'ya yük bindirmesi,

    Paket haline getirilmiş firefox'u kurmak yerine, aur depolarındaki firefox-pgo veya firefox-pgo-beta'yı kullanabilirsin. Yalnız derleme kısmı 1-3 saat arasında değişebilir. PGOhttp://en.wikipedia.org/wiki/Profile-guided_optimization buradan okuyabilirsin. Bir nevi, derliyor, test ediyor elde ettiği verilere göre optimize ederek terkar derliyor.

  • aslında problem bilgisayarın yavaşlığıyla alakalı değil. chronium ve epiphany kullandığımda çok hızlı surf yapabilirken, firefox 3.6.6 da inanılmaz bi yavaşlık ve donmalar vardı. daha önce de söylediğim gibi arkadaşım da aynı problemi yaşıyodu. ve firefox 4.0 BETA ya geçince bütün sorun ortadan kalktı. yani sorunun asıl nedeni firefox 3.6.x versiyonuyla alakalı.

    önceki mesajımda firefox u kapatıp açtığımda yeniden 3.6 ile başladığını ve buyüzden 4.0 ı kullanabilmek için her başlatışımda 4.0 scriptini kullanmak zorunda kaldığımı yazmıştım. ancak firefox dökümanlarını tekrar okuduğumda zaten bu sürümbeta olduğu için 4.0 ın ancak bu şekilde başlatılabileceği yazılmış, yani kullandığım yöntem doğru gibi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hoobastank
    Paket haline getirilmiş firefox'u kurmak yerine, aur depolarındaki firefox-pgo veya firefox-pgo-beta'yı kullanabilirsin. Yalnız derleme kısmı 1-3 saat arasında değişebilir. PGOhttp://en.wikipedia.org/wiki/Profile-guided_optimization buradan okuyabilirsin. Bir nevi, derliyor, test ediyor elde ettiği verilere göre optimize ederek terkar derliyor.

    verdiğin bilgi için sağol hocam. zaten en sağlıklı kullanım herzaman kaynak koddan derlemedir
    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf_263

    Ekran kartınız nedir? Sürücüleri yüklü mü?

    sürücüler yüklü, ekran kartı çok iyi bişey olmasa gerek. paylaşımlı hafıza kullanıyo. acer timeline x 4820T kullanıyorum, ekran kartı intel GMA4500 olmalı.




  • Ekran kartından yapıyor. Ben de benim Nvidia harici kartı almadan önce anakart üzerindeki Inter ekran kartını kullanıyordum. En az kasan Opera bile burası(DH) gibi sitelerde çok donma yapıyordu. Fazla uğraşmayın yapabileceğiniz bir şey yok. Ekstra Nvidia ekran kartı almadan bu sorun çözülmez.
  • Nasıl bir problem yaşadın bilemiyorum ama genel olarak problemin sebebi ekran kartı değil, java ve flash oluyor. Biraz araştırma yaparsan nasıl donanıma sahip olursa olsun çoğu insanın bu konuda şikayetçi olduğunu görürsün. wine ile kurulan firefoxun bile mevcut firefoxtan daha hızlı olduğunu söyleyenler var. Bir çok yerde firefox için nasıl iyileştirmeler yapılabileceği anlatılıyor. Hatta Swiftfox gibi Firefox tabanlı tarayıcılar bile mevcut.
    http://www.getswiftfox.com

    Benim önerim firefox-pgo derleyerek kurmak,
    Flashblock kullanarak flash animasyonları kapamak,
    Openjdk6 yerine sun jvm denenebilir,
    Son olarak önerilen bazı optimizasyonlar yapılabilir
    http://www.ubuntugeek.com/speed-up-firefox-web-browser.html





  • @Wolf_263
    daha önceki mesajımda da yazdığım gibi 4.0 beta sürümüne geçince kasma yada tabaka atlarken donma gibi problemlerin hepsi ortadan kalktı. şu anda çok sağlıklı bi şekilde kullanabiliyorum firefox u. ha başka ekran kartıyla daha da yüksek performans elde edilir belki de ama şuanki hali gayet iyi.

    @Hoobastank
    Firefox 3.6 varken değil flash yada java, her tabakaya google açsam, inadı tuttumu yine kasardı. 5 tane google aç, tabakadan tabakaya geçerken donardı. şimdi ise hepsi ortadan kalktı. benim düşüncem 3.6 da var bi gariplik.

    cevaplarınız için sağolun. şu an için 4.0 beta sı gayet iyi çalışıyo ama tam sürüm çıkınca 3.6 gibi olmaz umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.