Şimdi Ara

Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
5
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi aklıma geldi, ilk iki paket zaten Temmuz'da teslim edildi. Bu 4 paket Ağustos'ta gelecek.

    Ağustos'ta 4 paket olacağı için gümrükte kalmaz diye düşünüyorum..

    Haydi bakalım göreceğiz 😊😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 27 Temmuz 2023; 23:2:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Aylık paket sınırı pratikte yok hocam. Hepsi aynı güne denk gelmediği sürece yani dikkat çekici bir şekilde gelmediği sürece sıkıntı yaşamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khiron K kullanıcısına yanıt

    O zaman iyi, hepsi aynı gün gelse bile 4 paket oluyor. Teşekkürler bilgi için. Biraz rahatladım. Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama 

  • Bu alet şimdi elime geçti, görüntü güzel, yapılan malzeme de güzel de öndeki siyah plastik bölge de biraz hata var, fotolarda da belirgin gözüküyor. Henüz iki hafta var Türkiye'ye gitmeye, bizim hastanedeki elektrikçilere vereceğim, test etsinler, çalışıyor mu diye. Calışıyorsa sorun yok.






    Böyle güzel gözüküyor da,


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama



    Ekranın üzerindeki plastikte dalgalanmalar var. Gelirken değil de sanki yapım aşamasında olmuş gibi. Göreceğiz bir problem olmuş mu?



    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama




  • Bizim hastanedeki elektrikçileri beklemedim artık, yakındaki elektriçiye gidip kablo sistemi yaptırdım, evde kendim denedim. Alet güzel çalışıyor.



    Sırayla her 3 fazı tek tek gösteriyor, her fazı gösterirken de residuel akımı ve sıcaklığı da sıra ile gösteriyor.


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama



    Bunlar da aplikasyon screen shot'ları.



    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama




    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama




  • Aslında benim ev gibi çok sigorta ve çok alet olan evlerde tek kaçak akım rölesinin sorun çıkarmadan çalışması zaten pek mümkün değil. Aynı anda bir sürü makina çalışıyor, hepsinde zaten 3-5mA kaçak oluyor deniyor, bunlar birleşince de 30mA'i geçiyor ve sigorta atıyor.


    Bu sebeple her sigortayı kaçak akım koruma özellikli sigorta ile değiştirmem iyi olacak. Ondan sonra da bu yeni gelen trifaze aleti veya çıkarttığım diğer trifaze RCBO'yu takarmıyım emin olamıyorum.


    Belki yeni geleni takarım herhalde, kaçak akımını 99mA'a ayarlarım, atsa bile sonra kendiliğinden açılıyor nasıl olsa.


    Diğer trifaze RCBO'yu da ısı pompasının smart sigortası ile değiştiririm artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 28 Temmuz 2023; 18:18:26 >
  • @asukrumercan


    Hocam, sen o panoyu beğenmiyorsun. Ben bununla ne yapayım? İstediğim bir şey koyacak olsam duvarı kırmam lazım. :D Ya da yanına bir ekstra plastik harici kutulardan koymam lazım.


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Ben de bu akıllı sigorta işine girmek istiyorum. Zaten evdeki tüm prizlerim akıllı priz ve aç kapa uzaktan yönetebiliyorum. Ama geçen kaçak akım attı, sıkıntı oldu mesela. Evden de uzaktaydım, günlerce elektrik yoktu evde. Buz dolabı çalışmadı, içi hikaye oldu vs.


    Ama ben de bu tür ürünlerin kalitesinden emin değilim. Garip markalı normal bir kaçak akım alsan kafasına göre atıp duruyor, ya da orasından burasından sıkıntı çıkıyor. Siemens, Schneider vs. tercih ediyorum. Evdeki her şey Tuya tabanlı ve onu da biliyorum ki Tuya yazılım ve bağlantı modülünü sağlıyor. Geri kalan kalite kontrol üreticinin kendine kalmış. Şimdiye kadar S-Link'ten Vestel'e çinli ürünlere kadar kullanımımda arızalanan olmadı şükür. Bir Aubess prizimde voltaj 30 volt düşük ölçülüyor tek. Ama yine de ciddi bir kısmı tamamen bunlara devredeceğimden emin değilim. Bu yüzden deneyimlerinizi takip edeceğim.


    Bir de bu akıllı sigortalarınızla ilgili ayarlar bulut bağlantısı olmadan çalışıyor mu? Mesela sigortaya atma sınırı ayarladınız. Bu sınıra ulaşıldığında kendisi mi atıyor, Tuya sunucularından kontrol yapıp öyle mi atıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 29 Temmuz 2023; 14:24:23 >




  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hemen sorunuza cevap vereyim, benim anladığım, parametreleri ayarladığınızda cihaz üzerinde ayarlanmış oluyor, ayrıca buluta tekrar bakmıyor. Üzerlerinde manual ayarlardan da ayarlayabiliyorsunuz.


    Ürün kalitelerine gelince, pek birşey diyemem. Ele alınca yapılan malzeme gerçekten kaliteli. Bunu hissediyorsunuz. Calışmalarında hiç sorun yok, hepsi hiç sorun çıkarmadan çalışıyorlar. Zaten düzgün çalışıp çalışmadıklarını aplikasyondan görüyorsunuz. Örnek olarak taktığım trifaze RCBO'da ne kadar kaçak akım olduğunu anında görüyordum. Zaten bu veri sonucunda tüm sigortaları RCBO sigortalar ile değiştirmeye karar verdim. Benimki gibi 40-50 sigortanın olduğu evlerde tek kaçak akımın tutması mümkün değil, böyle sistemlerde tek kaçak akım rölesi kullanılması da bence ciddi planlama hatası.


    Sizin sigorta kutusu, trifaze galiba ama çok küçük. Bence onu içine alacak şekilde duvar üzerine daha büyük bir dolap alın. Böylece tek elektrik panosu olur. İçine önce trifaze sigorta, sonra parafudr, sonra da kendiliğinden açılan bana son gelen cihaz gibi bir cihaz alın, kaçak akım atarsa elektriği keser, kaçak akım olayı bittikten bir müddet sonra da kendisi elektriği açar. Diğer seçenek de her bir sigortayı RCBO ile değiştirin.

    Evde trifaze cihazınız varsa bir de daha komplike voltaj koruma rölesi alın. Bir fazda sorun çıkarsa elektriği kesen ve daha sonra açan tarzda.


    Ben iki hafta sonrası için kara kara düşünüyorum, gelen ustaların düzen anlayışı ile benim düzen anlayışım arasında dağlar kadar fark var. Ben herşey cetvelle çizilmiş gibi bir sistem istiyorum, gelen ustalar da Arap saçı gibi bir sistem de ısrar ediyorlar.


    * Arap saçı diyerek Araplara da haksızlık etmeyelim ama halk arasında böyle bir tabir olduğu için kullandım.


    Ek not olarak da son zamanlarda bu marka ürünlerin hiçbirine güvenmiyorum, verilen paraları hakettiklerini de düşünmüyorum. Benim sigortaların hepsinin vidaları ve şalterleri gevşek. Kimisi Siemens kimisi Schneider.


    Uzakdoğu'da yine çok kalitesiz ürünler de üretilmeye devam ediliyor ama buna rağmen birçok üründe standartları da yakalamış durumdalar.


    Tim Cook bir toplantıda şöyle söylemişti. 'Biz çin'e sadece ucuz üretim için gitmiyoruz, bir mainboard mühendisi aradığımız zaman Amerika'da mainboard mühendisi sayısı ancak bir odayı doldurur ama çin'de bir stadyumu dolduracak kadar mainboard mühendisi var' demişti.


    Ben bu sebeple dikkatli seçimlerde sorun çıkacağını düşünmüyorum.





  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Bir parafudur ihtiyacım var zaten. Diğer sigorta ve kaçak akımı akıllı sigortalar ile değiştirebilirim. Yoksa akıllı kaçak akım atacakken akılsızı atarsa gene bir işe yaramaz. :D


    Marka ürünler öyle olsa da yine bir yerlere bağlı olduklarından belli kaliteyi sağlamak zorundalar. Çin'den alma ürün bozuldu yandı diyelim, kimi bulacaksın...

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Aliexpress'den gelen ürünler 15 gün garantili, sonrasında artık bir hak iddia edemiyoruz bildiğim kadarıyla.


    Öyle bir sokak lambası almıştım, çok kalitesiz ve kırık geldi. Değiştiririz, hemen yenisini yolluyoruz, bu sefer ki çok kaliteli diyerek beni kandırdılar. Sonuçta 15 gün geçti ve bana 260 dolara maloldu. Neyse oluyor böyle şeyler. Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama 

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt

    Madur etmemeye çalışıyorlar ama ürün iyi değilse bir maduriyet oluşabiliyor yine.


    Biz de bir on sene kadar önce video aktarım cihazı aldık. Siparişi Şubat ya da Mart'ta verdik. Mayıs'ta ürün yok daha. Düğün sezonu başlıyor diye tekrar sipariş verdik ve bir aya ürün geldi. Diğerinden ümit kesilmişti ki o da geldi. Kargo Brezilya'yı falan dolaşırken baya zaman kaybetmiş sanırım. :D

  • RCBO'ları sipariş ettim ama bakalım her elektrikçi biliyor mu bağlamayı??


    Normal bağlantılarda sigortalar üzerinde faz giriş ve faz çıkış var, nötr de bar'dan dağılıyor.



    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama




    Herbir sigorta RBCO ile değiştirince bağlantı nasıl olacak acaba? Nötr bar'a ihtiyaç olmayacak, doğrudan rcbo üzerinden gidecek tüm nötr bağlantıları o zaman.




    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama




    Böyle olunca belki pano da daha düzenli ve anlaşılır olur gibi geliyor bana ama acaba atladığım birşey var mı?


    Şeytan diyor, ustaların kaprislerini, yeteneksizliklerini hiç çekme git kendin yap ama yine de iyi bir usta bulmakta fayda var sanırım.





  • Benim şimdi kafamı kurcalayan şey, her bir sigortayı RCBO ile değiştireceğim ama evin kablolaması nasıl yapıldı bilmiyorum, büyük ihtimalle kurallara uygun yapılmamış olabilir.


    Odalara, lambalara ve prizlere giden bir nötr kablo birden fazla faza bağlanmış olabilir mi, teorik olarak yapılmış olabilir mi? Yapıldıysa benim bir odaya giden faz ve nötr kablosuna bağlayacağım RCBO, aynı nötr başka bir odaya başka bir faz ile bağlandıysa hemen atmaz mı?


    Öyle olursa tüm elektrik tesisatını komple yeniden değiştirmek gerekir, onu da yapabilirler mi acaba??

  • RCBO'larin ilk partisi biraz önce eve ulaştı.


    15 tane B25 RCBO



    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama



    Bu arada evin kablolama sistemi hakkında biraz bilgi sahibi oldum. Her odaya giden borunun içinde tek nötr kablo kullanılmış ve bu kablo o odaya giden faz kabloları ile ortak nötr olarak kullanılmış. Böyle olunca ben her sigortayı tek tek RCBO ile değiştiremem, ortak nötr işi bozdu.


    Artık o odaya giden tüm fazları ve nötr kabloyu tek bir RCBO'ya bağlarım diye düşündüm. Konuştuğum elektrikçi bunun bir zararının olmadığını söyledi. Büyük ihtimal böyle yaparım. Pano da ferah olur.


    Aklıma gelen bir başka seçenek de aynı odadan gelen tüm sigortaları olduğu gibi bırakıp onları tek bır RCBO'ya bağlamak. Böylece her odanın sigortalarının yanında bir de RCBO'su olur. Bu aslında daha güzel ama panoda o kadar yer bulamam. Zaten iki pano oldu.


    Tüm paketler gelsin de elektrikçi ile pano başında karar verelim artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 7 Ağustos 2023; 11:28:29 >




  • Ikinci paket 167 dolar tutuyordu, aliexpress'e ödediğim vergi ile. Bu sabah bir mesaj geldi, gümrüğe takıldı, almak istiyorsanız bu mail ile iletişime geçin diye.


    Ben zaten ilk paket nasıl gelmişti şaşırmıştım. Herhalde bundan sonraki üç paket de gümrüğe takılacak. Çok masraf çıkartırlarsa bırakırım hepsini, Suudi Arabistan'a tekrar sipariş veririm. Buradan bir dahaki seferde yanımda getiririm.


    Arabistan'da vergi yok böyle şeylere, kısıtlama da yok. Türkiye'ye göre oldukça serbest bir ülke.


    Neyse bakalım mail attım, ne diyecekler ona göre karar veririm.

  • Gümrük müşaviri ile konuştum, bilgi almak için. Forumdan da bu tip ürünleri sipariş etmek isteyen olursa faydası olur.


    Zaten bildiğimiz her paket maksimum 150 euro olabiliyor, ve ayda 5 paket sipariş edebiliyoruz.


    Ek olarak benim paketteki RCBO'lar için eğer gümrükte kalırsa TSE onayı istiyorlar. Bu onay yoksa zaten işlemleri oldukça fazla, pratik anlamda bu ürünler gümrükte kalıyorlar.


    Ben de aliexpress'den refund seçeneği aktif olunca geri ödeme isteyeceğim. Ama işin doğrusu geri ödeme yapılacağını sanmıyorum, çok da önemsemiyorum aslında. Diğer iki paket de gümrükte kalırsa artık yapacak birşey yok.


    Ülkede yine de bazı kuralların işlediğini görmek iyi oldu. Ben bundan sonraki siparişleri yine yaşadığım ülke Arabistan'a isterim ama. Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama 

    Diğer iki paketin de akıbeti belli olsun, ona göre sipariş vereceğim ama panoyu toparlama işlemi oldukça gecikecek. Ne zaman bir daha Türkiye'ye gelebilirim henüz belli değil.


    Buradakilerin dediği gibi hayır inşallah diyelim. Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama 





  • İlginç, üçüncü paketin gümrük işlemleri bitmiş, birkaç gün içinde elimde olur. Demek ki 150 euro asıl mesele. Benim ikinci paket 152 euro tutmuş, euro/usd parite farkının o gün euro lehine değişmesinden dolayı, bu yüzden gümrükte kalmış. Siparişlerde bunu da göz önüne almak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üçüncü paket elime ulaştı. C40 RCBO'lar. Sekiz tane.

    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama

    Bu gelenler onceki gelenlerden farkli üreticiden ama boyutları bire bir ayni. Ya Çin de böyle bir standart var, veya bir fabrika hepsini üretip degisik markalar adı altında pazarliyorlar.



    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama


    Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama



    **** iyi ki fotoları buraya yüklemişim, fotolara bakarken baktım ki gelenler tip A değil, tip AC. Bir mesaj attım, bana tip A'ları yollamazlarsa para iadesi alırım artık. Başka yerden sipariş veririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 14 Ağustos 2023; 11:41:51 >




  • Bir güncelleme yapayım. Dördüncü paket 122 usd olmasina rağmen gümrüğü gecemedi. Ticari alım tesbit etmişler 😊

    Böylece siparişlerimi yaşadığım Suudi adresine vereceğim kesinleşti. Zaten öyle yapıyordum da, bu seferlik gecikme olmasin diye Turkiye'ye sipariş etmiştim.

    Türkiye biraz zor bu işlerde onu da anlamış oldum.

    Herneyse can sıkmaya değmez sadece planlar biraz sarkacak. Artik ne zaman Turkiye'ye gelirsem o zaman islere devam ederiz.

    Yeni bir elektrikçi ile anlaşmıştım, o belki bu arada kablo altyapısını hazirlar, malzemeler gelince de takma işlerini yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de tek faz RCBO alabileceğim bir yer yok galiba. Amazon'a baktım orada aliexpress ürünleri satılıyor ve o kadar da çeşit yok. Bilinen markaların RCBO'ları da Türkiye de satılmıyor gibi, ben netten aradım ama bulamadım.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.