Şimdi Ara

Adaptörle PCI slottan takılmış M2 ssdye Windows kırmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adaptörle PCI slottan takılmış M2 ssdye Windows kurmak mümkün mü?

    Denedim biostan göremiyorum m2 yi fakat kurulum ekranında görüyorum m2 yi kuruyorum ama kurulum ekranı yükleme bittiğinde yeniden başlatıp başa dönüyor.Aynı durumda olup işletim sistemi kuran arkadaşlar varmıdır yardımcı olsun ?? teşekkürler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Anakart üzerinde M.2 slotu yok, siz de PCIe çevirici ile NVMe SSD taktınız ama BIOS görmediği için Windows'u bu SSD'ye kurup kullanamıyorsunuz. Ancak ikinci cihaz olarak (mesela D: veya E: sürücüsü olarak) kullanabilirsiniz. Çünkü BIOS bu sürücüyü görmüyor ki bu sürücüden başlatsın.


    Bu durumda bazı kişiler bu sebeple BIOS'u modluyorlar. Yani BIOS'un yazılımını değiştiriyorlar. NVMe desteği olan anakartınıza uygun bir BIOS bulursanız siz de yapabilirsiniz ama bu ise riskli bir işlemdir!!! İcabında anakartın patates olma ihtimali var. Uyarmadı demeyin! Ben böyle şeylerde tecrübeliyim, yetenekliyim, macerayı da seviyorum diyorsanız isterseniz yapın. Risk size ait!!!


    Ben şahsen anakart üzerinde M.2 slotu yoksa çevirici ile NVMe SSD kullanmazdım. Normal SATA SSD alıp kullanırdım. Teorik olarak hız farkı çok fazla ama günlük kullanımda arada bir kaç saniye hız farkı var. YouTube'dan hız karşılaştırma videolarına bakabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.