Şimdi Ara

Acemi usta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 kia rio hatcback var ben de stop lambasinin ampulu patlamisti. bildigim halde birkaç gun oyle gezdim. arkadaslar surekli degistir sunu deyince sabah ise giderken açık gordugum bir oto elektikciye ugradim. normalde surekli gittigim cok bilgili bir ustam var ama alt tarafı bir ampul degisecekti. sabah erken oldugu icin ustasi yokmus kalfa degistirelim abi dedi. vidalari soktu, gecmeli yeri bir turlu çikaramiyor. bak zorlama kirilir derken çat diye bir ses geldi. kalfa çatlayan yere elini koydu bisey olmamis gibi hala ugrasiyor. kan beynime sicradi. lan stopu kirdin nolacak bu dedim. abi yapistiririz demez mi. ne yapistirmasi ödeyeceksiniz bunu dedim. daha oncede bu tur olay basima gelmisti levyeyle motorun sagini solunu kanirtan kalfa takoza benzer birseyi gozumun onunde kirmisti onemli bir parca degil abi demisti:) neyse kalfa ustasini aradi telden eli titreyerek. ustasi geldi degistirdi ampulu ayni seyi ona da soyledim. biraz mirin kirin etti ama odeyelim dedi. benim parcacim var getirteyim ben dedi. yan sanayi olmaz dedim aradaki farki ben vereyim servisinden alayim dedim. servis 185 dedi, yan sanayi 160, cikmaci 200:) gecen gün parcayi servisten aldim goturdum ustaya eski stopu aldi yeniyi takti ton farki da olmadi iki stop arasinda. kalfaya da acidim ama napiyim. siz siz olun tamir sırasinda aracin basinda durun. gözümun onunde olmasa belkide zaten kırıktı diyeceklerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffate -- 3 Eylül 2012; 8:24:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kesinlikle haklısın. Her tamiratta arabanın başında durmak lazım. Bazı ustalar çakallık edip maliyeti düşüreceğim diye abidik gubidik işler yapabiliyor
  • Lamba zor bir yerde olsa neyse derdim de, stop lambası iki üç somunu sökünce lap diye ele gelir, kalfa harbi kazmaymış..

    Başında durmak şart..
    Bizim de renonun şanzımanında bir vidanın yuvasını yalama etmişler, vidayı az yamultup yuvaya "çakmış" şerefsizler.. Babam görmüş te tekrar yuva açılıp içine helicoil salınmıştı..

    Helicoil:
     Acemi usta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.