Şimdi Ara

Accent Era Benzinli Mi Dizel Mi Tavsiye Edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende daha önce Fiat Albea dizel vardı ve motoru özellikle uzun yolda çok gürültülü çalışıyordu, uzun yolda gürültü insanı yoruyordu.

    Acaba accent era benzinli mi almak daha doğru olur yoksa dizel mi almak daha doğru olur. Çok km yapan biri değilim ama era'nın 1.5 dizel motoru yokuş yukarı kalkma anında stop etmemesi, bayılmadan yokuş çıkması vs. dizel almaya teşvik ediyor. Acaba accent era, Albea gibi gürültülü müdür? Albea'da triger zinciri vardı, belki zincir nedeniyle yüksek devirde gürültülü çalışıyordu.


    Accent Era'nın konforu nasıldır? Uzun yolda Albea'da hem motor gürültüsü hemde koltuğunda bel desteği olmaması rahatsızlık veriyordu. Accent Era'nın fiyatı neredeyse Linea ile aynı, Linea'larda 1.3 dizel motor olduğu için yüksek devirde, uzun yolda gürültülü çalışacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 4 Mart 2023; 21:48:14 >







  • 1.5 dizel Accent Era performans anlamında sizi epey tatmin edecektir fakat tüketim ve konfor olarak Albea ile aralarında uçurum bir fark yok. İkisine de binmiş biri olarak söyleyebilirim ki Albea sizi konfor anlamında ya da gürültü anlamında rahatsız ettiyse, Accent'de edecektir.

  • 7 yıldır 1.5 dizel accent era kullanıyorum. Performans olarak 1.3 multijetten daha iyi. Uzun yolda 5. vites 2000 devirde 110 ile gidiyorsun. Motor sesi çok gelmiyor fakat yol kötüyse yol sesi alır güzel asfaltta rahatsız etmiyor. Dizelin gürültüsü her zaman olur çok km yapmıyorsanız fiyatlar kafa kafaya şuan lpg daha mantıklı. Alacağınız dizel bakımsız yüksek kmli ise dahada uğraştırır. Accentlerde makyajlı kasada hararet göstergesi yok soğutma sistemine iyi bakmanız lazım. 2 yılda 1 hyundai servisten orijinal antifriz alıp değiştiriyorum ben. Soğutma suyu kabında tortulaşmış uzun zamandır değişmeyen antifrizi olan araçlardan uzak durun.


    Çevremde 1.4 benzinli erası olan bir arkadaşım vardı memnun kalmadı performansından sattı 1.6ları performans açısından daha iyi diyorlar fb gruplarında fakat benzinlileri hakkında bir bilgim yok.

  • Ses konusu rahatsız ediyorsa kaput altına ve kapı içlerine ses yalıtımı yapmanızı öneririm. Öyle çok para vermeye gerekte yok youtubedan videolar izleyerek kendinizde yapabilirsiniz

  • çok farklı araçlarım oldu, içlerinde yol tutuş olarak en kötüsü Era idi. uzun yola sık çıkıyorsanız en iyi lastiği takıp virajlara yavaş girin. Ayrıca yol sesi çok alıyor, uzun yol baya zorlu geçiyor.

  • Dizelinde turbo ve zincir sorunu var. 150.000 km den sonra masraf kapısı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.