Şimdi Ara

3x4mm kablolama ile 32A hat ve Sigorta

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Elektrikli araç şarjı için 220V 32 amperlik bir şarj ünitem var. Bunu kullanabilmek için sigorta kutusundan ayrılmış bir sigorta ile kablo kanalı içinden bağımsız 4x3lük hat çektirip şarj ünitesini duvara sabitlemeyi planlıyorum. Sigortadan duvar ünitesine mesafe 17 metre.


    Bunun için sigorta paneline kaç amperlik sigorta ile bağlantı yapmamız gerekir? Dairenin tek ana sigortası 40A ama yükseltebilirim.


    Sağlıklı bir sistem için başkaca tavsiyeleriniz olur mu?


    Not: Sistemin ani kalkış yükü yok. Yavaş yavaş kalkıyor.


    Ekte örnek uygulama görseli mevcut.

    3x4mm kablolama ile 32A hat ve Sigorta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunmayan -- 16 Aralık 2021; 12:46:49 >







  • 3 mm2 kablo yok, sanırım 3x4mm2 demek istediniz. Kablo tanımınızı anlayamadım.


    2.5 mm2'den sonra 4mm2'ye geçiliyor.


    Elektrikli aracım olmadığı için şarjda kaç amper çeker vs. bilmiyorum. Aracın teknik dökümanında hangi tip kablo ve sigorta yazıyor olmalı. Yada mail atıp sorun.

  • 32Amper demişsiniz, muhtemelen 220Volttur.

    3x4mm kablolama ile 32A hat ve Sigorta
    3x4mm kablolama ile 32A hat ve Sigorta

    Evlerdeki priz hatlarında kullanılan 2.5mm^2 kesitli kablolara bu yük biniyor esasında. Yani kullanımda biniyor. Ama aklınızda 4mm^2 varsa uygulayabilirsiniz. herşeyin fiyatı uçtuğu için ve de 17 metre kablodan bahsettiğiniz için, fikir vermek de düşündürüyor..... Gerilim düşümü, çalışırken ısınma ve kısadevre-aşırı zorlanmadaki ısınma için kesit düşünülür.


    Yalnız daha önemli bir konu. Resimde yanda başka şarz cihazları görünüyor??? Herkes sıfırdan tekrar aynı kablo ile hat mı çekiyor??? Elektrik saatlerinden ayrı ayrı çekildiğinden böyleyse sözüm yok. Ama saat yoksa, ana hat çekilir, kalınca sonra bu hattan alt kısımlara ince hatlarla ayrılır. Mesela sanayideki duvarlara takılı prizzlere 4*4 antikron ile anahat döner, alt kısımlara da 4*2.5 ile 380Voltluk prizler bağlanır. Belki daha kalın olmalı yerine göre ama uygulama bu şekilde yapılabiliyor. Toplam yük arttığında, 100amper-200amper her ne ise, ona göre anahat kalınlığı seçilir ve her kullanıcıya bu anahattan ayrım yapılır.





  • Merhaba, Yanıtlar için teşekkür ederim. Fotoğraf gerçek uygulama alanından değil. Sadece örnek teşkil etmesi açısından eklemiştim.


    Ev içi sigortadan tek cihaz için bağımsız hat çekilecek ve max 32A yük binecek cihaz 32 amperlik bir cihaz. Araç şarja başlamadan önce cihazla konuşup kaç amper alabileceğini öğreniyor ve ona göre yük çekiyor. Cihaz 8-32 amper olarak ayarlanabiliyor ve araca ben 8'e ayarlandım 8 al derse araç da 8A çekiyor. 32A çek derse 32 çekiyor.


    Kabloyu tek fazlı 220V ve 32A için güvenli olması için 4mm kare olarak seçmeyi düşündüm.


    Emin olmadığım konu eğer 32A sigorta takarsak ve anlık olarak bu amper biraz yükselirse sigorta atar mı? yoksa 40A lik bir sigorta takmak mı gerekir. Bu durumda da eğer 40A takarsak emniyet açısından bir zafiyet oluşur mu

  • tutunmayan T kullanıcısına yanıt
    Sigortalarda zamana bağlı trip curve oluyor genelde. Kapasitenin ne kadar üstüne çıkılırsa o kadar hızlı atıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tutunmayan T kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Aynı sistemi ben de kurdum. Uzun süreli kullanımda bir sorun yaşadınız mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.