Şimdi Ara

2023 model Philips OLED908 MLA OLED panel ile 2100 nit parlaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Bir süredir OLED TV arayısında oldugum icin LED/QLED panel tv parlaklık degerini yakalayabilen yeni OLED panelleri araştırmaktaydım ve Philips OLED908 serisi dikkatimi çekti.


    Philips Oled908 serisinde MLA-WOLED panel kullanılmakta MLA (Micro Lens Array) sayesinde her bir led piksele 5000 adet lens (toplamda 42 milyar lens) karsılık getirilerek kaynaktan çıkan ışığın kullanıcıya çok daha fazla ulaşması sağlanmış. Önceki seri 907’de kullanılan OLED-EX panele göre max parlaklık %70 arttırılarak 2100 nit değerine ulaşmakta. Bu sayede çok iyi aydınlatılmış bir odada dahi oled tv sönük kalmammış oluyor, hatta LED/QLED panellerin max parlaklık degerlerini bile aşıyor. 908 serisinde heat sink kullanılarak bu parlaklık değerlerinde soğutma yapılıyor. MLA-WOLED panel sadece LG G3, Panasonic ve Philips OLED908 serilerinde mevcut. Samsung S95C ve Sony A95L de ise QD-OLED ile maksimum parlaklık sunuluyor. Aynı panele sahip LG G3’e kıyasla OLED908 serisinde Google TV, Ambilight, HDR10+, IMAX, DTS, Bower&Wilkins entegre soundbar, Bluetooth v5.2, usb-c şarjlı yeni nesil metal kasa uzaktan kumanda özellikleri ile daha ön plana çıkmakta. LG G3’e göre eksi yönleri ise Airplay desteginin olmaması (3.cü parti uygulama yüklenerek çözülebiliyor). Önceki philips modellerinde sunulan Ambilight+Hue destegi bu modelde artık sunulmuyor yani Hue uyumlu ortam ambiyansı sunan lambalar tvdeki sahne renklerine göre renk degistirmiyor. Bunu saglamak icin diger tv kullanıcıları gibi ya hdmi sync box almak gerekecek yada sync app yuklemek. Bu durumda tv de yerlesik netflik gibi korumalı dijital içeriklerle ortam ısıgı degismeyecektir. Sadece tv'nin arkasında bulunan 3 taraflı ambilight ısıklar tv sahnesine göre her uygulamada calısabilecek. Bu philips ile tpvision arasındaki anlasmazlıgın bir sonucu olsa gerek.



    OLED908 panele ait bazı video inceleme linkleri:



    AVForumsyoutube
    Philips have launched their OLED+908 TV for 2023 that features META technology with Micro Lens Array and the latest P5 7th Generation video processor. We attended the launch event in Barcelona, Spain where the company demonstrated the new TV against its rivals. Join the discussion at AVForums - https://www.avforums.com/threads/news-philips-confirms-oled-908-ambilight-tv-launch-details-comments.2470149/ 🌐 Visit us at https://www.avforums.com 🌐 About us: https://www.avforums.com/pages/about-us/ 🌐 Contact us: https://www.avforums.com/pages/contact/ 🌐 Contributor biographies: https://www.avforums.com/writers/ Follow us! 🌐 Twitter - https://twitter.com/avforums 🌐 Facebook - https://www.facebook.com/avforums/ 🌐 Instagram - https://www.instagram.com/avforums 🎵 Music - Licensed by Epidemic Sound #Philips #oled #ambilight
    https://www.youtube.com/watch?v=sIH30XkPlW8


    paulhammeryoutube
    Philips 55 Oled + 908 Ambilight TV & Hue & Philips wireless Speakers 🔊
    https://www.youtube.com/watch?v=-JUPqYU7w7s


    https://www.youtube.com/watch?v=sIH30XkPlW8


    https://www.youtube.com/watch?v=-JUPqYU7w7s


    İNCELEME : PHILIPS OLED 908 AMBILIGHT (BONUS: Mesures Philips OLED 808) - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sloveny -- 22 Kasım 2023; 9:42:29 >







  • Kardeş bunu alacaksın.


    yarın öbür gün en ufak bir hatada TP-VISION denen firma ile uğraşacaksın.


    Kafayı yersin yani hayatımda gördüğüm en saçma firma yapısına sahip.


    Bu yüzden dünyanın en iyi televizyonu seçilse dönüp bakmayacağım bakılmasınıda tavsiye etmediğim bir firma.


    Philips televizyonlar onu teknik servise götürene kadar güzel görünür sonra lanet edersin.

  • TV de nit yarışı ne ara başladı? 1000 nit parlaklıkta bile gece film izlenmiyor gözler yanıyor odada güneş var gibi oluyor. Kaldı ki 2100 nit parlaklık TV için fazlasıyla gereksiz bir şey. Çok fazla ekran yanma sorunu vs olur ileride. Ama oled tv de minimum 1000 nit civarı parlaklık gerekiyor. Onun dışında fazlası ev kullanımı için gerçekten gereksiz..

  • Bende sony a80k var,bırakın filmi,tv yayınında bile parlaklığa tahammül edemiyorum…bende 1000 civarı dolby vision yada hdr film var,hepsinde dolby karanlık mod izliyorum….1000nit bile fazla…..Arkadaşlar film izliyoruz oyun oynuyoruz …….. bu parlaklırlar sizce normalmi…….47 yaşındayım,1997 yılında ilk dvd film alarak başladım bu işe,97 yılında tüplü ama geniş ekran tv vardı,5.1 surround dd-dts sistem vardı …bildiğimiz 5.1…..yıl 97-98…yapmayın saçma sapan parlak görüntüler lütfen…………



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrbrn -- 13 Kasım 2023; 0:6:9 >
  • Bu tvyi dün gece indirimde yakalayıp satın aldım. Geldiğinde görüşlerimi yazarım. Kağıt üstünde tvde yok yok. Yabancı incelemelerde de çok beğenilmiş.
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    Vatan 55 inç 56 bine veriyor . Çık kararsız kaldım . 65 istiyorum ama 65 olunca çok artıyor fiyatlar .
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, kağıt üstünde çok iyi duruyor gerçekten. 78.000'e mi aldınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hicks

    Hayırlı olsun, kağıt üstünde çok iyi duruyor gerçekten. 78.000'e mi aldınız?

    76ya mediamarkttan aldım hocam. tv çok güzel valla ancak ideal görüntü ayarlarını paylaşan bir site var mı acaba bulamıyorum.


    kristal netlik özelliği bu arada inanılmaz parlak. ben hiçbir tvde bu kadar parlaklık görmedim gözüm ağrıdı

  • Garantisi devam eden üretici kaynaklı sorunu olan 65 inç OLED936 cihazım için değişim kararı çıkınca bugün ben de 65 inç OLED908'e geçmiş bulundum uzun uğraşlar sonucu.

    Türkiye'de OLED936 kalmadığı ve OLED938'de henüz çıkmadığı için dengi olarak bu modeli verdiler.

    Eski cihazıma kıyasla: OLED908'de 4 taraflı Ambilight yok sadece 3 taraflı var, ve ses sistemi daha az gelişmiş. Keşke 4 taraflı Ambilight kaldırılmasaydı çok saçma olmuş.

    Ama artı olarak yenilenen panelden dolayı daha da iyi bir görüntü sunması gerekiyor, bakalım.

    Sanırım daha çok kullanan yok forumda, 936'yı aldığımda baya kullanan vardı. Deneyimlerimi paylaşırım kullandıkça. Hayırlı olsun herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 30 Aralık 2023; 10:49:13 >




  • wholelottared W kullanıcısına yanıt

    Hocam inanılmaz bir parlaklık var 908de. Eski tvden sonra bu neymiş ya diyeceksin.. ben çok memnunum.

  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın hocam siz de. OLED936 950 nit parlaklık sunuyordu (LG G1 ile aynı paneldi) OLED908 2100 nit parlaklık sunuyor (LG G3 ile aynı panel).


    Anladığım kadarıyla bu ekstra parlaklığı ledlerin kendi parlaklığının arttırılmasıyla değil de ekrana eklenen yeni bi lens kaplamasıyla elde etmişler. Bu kaplama ile ekran kapalıyken oluşan yansımalar azalmış baya. Üstüne ısıyı emen heat sink'de var. Dolayısıyla artan parlaklığa rağmen mantıken ekran yanması ihtimalinin artmaması gerekiyor. Birkaç kişi gereksiz parlak ekran yanar falan demiş ondan söyleyeyim dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 30 Aralık 2023; 18:37:25 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt

    evet hocam oled teknolojisi gün geçtikçe gelişiyor, bu model de heatsink olan birkaç modelden biri piyasada çok fazla heatsinkli oled televizyon yok. o yüzden yanma vs olacağını kolay kolay sanmıyorum. bir de şöyle bir şey var ki geçenlerde yabancı bir sitede led tvlerin oledlerden daha fazla arıza verdiğine dair bir istatistik gördüm. insanlar oled yanar diyor ama oysa farklı sebeplerle led tvler daha çok arıza veriyormuş. yani oled yanar almayım demek bence saçmalık.


    tv'ye gelirsek philips bu televizyonun kristal netlik modunda en yüksek performansa göre optimize ettiğini söylüyor. kristal netlik modu en parlak mod. ben yine de bu modu tercih etmiyorum zaten gece kullanıyorum ve bu kadar parlaklık gözümü yoruyor. deneye deneye en iyi modun filmmaker modu oldugunu keşfettim. hem sdr hem youtube da bu modu kullanıyorum.


    dolby vision filmlerde ise zaten geliştirmeleri kapattıktan sonra renk ayarı yapmaya gerek yok. netflix ve disneyde inanılmaz bir görüntü sunuyor televizyon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 31 Aralık 2023; 15:56:23 >




  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    Kristal Netliğe aldıktan sonra parlaklığı manüel olarak kendimiz kısarsak ikisinin arasını bulabiliriz belki. Televizyon henüz teslim edilmediğinden deneyemiyorum ben ama 936'da canlı moduna alıp (kristal netliğin eski adı) sonra parlaklığı biraz kısıyordum. Gelişmiş ayarlarda parlaklık arttırma denen bir seçenek vardı mesela o baya etkiliyordu. Anladığım kadarıyla 908'in parlaklığı kısılmış halı 936'nın maksimum parlaklığına falan denk geliyor, çok büyük bi fark.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 31 Aralık 2023; 16:11:26 >
  • Burn-in hatsı devam ediyormu arkadaşlar oled tv lerde
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    Burn-in yani ekranda logo izi kalma sorunu aşılmışmı bu tv lerde
  • alalı 1 ay anca olcak logo gözüküyor ve kendini kapatıp açıyor devamlı. bootloop şeklinde şikayetler var yabancı sitelerde. servis kaydı açtık bakalım

  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, umarım yazılımsal bir sıkıntıdır. Philips servisi ile ilgili çok olumsuz yorum var, gelişmeleri aktarırsanız herkes faydalanır tecrübelerinizden...

  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    2 veya 3 gün önce yazılım güncellemesi gelmişti sizin arızanın yaşandığı günle uyuşuyor, otomatik güncellemeler varsayılan olarak açık olduğundan güncellenirken elektrik gidip gelmiş vs olabilir mi? ben sırf o yüzden otomatik güncellemeleri kapamıştım kendim yapıyorum. sorun buysa arkadaki tuşa basılı tutarak vs bi sıfırlama yöntemi vardı ve öyle düzelebiliyordu ama nasıl yapılıyordu hatırlamıyorum, araştırmak lazım yabancı forumlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 18 Ocak 2024; 19:1:42 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt

    onu denedim erasing yazısı geldi ekrana ama sorun devam ediyor.

  • ocean-x O kullanıcısına yanıt

    arkadaşlar servis geldi. sorun yazılımsalmış, usbden format atıp yeni yazılımı yüklediler sorun çözüldü.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.