Şimdi Ara

2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Adadaki interneti kökten kapattırdım ben bakın Eylül 2023te. Bu sene gittiğimde tekrar açtırmak muhtemelen 1 ay sürecektir, bu sürede tatilim bitebilir. 150.000 nüfusu koskoca adada 1 tane ekip olduğu için kurulumlar genelde aylarca sürüyor.

    2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Fiber altyapının yayılım hızı ayrı fiber abeoneliklerinin yayılma hızı farklı konular. Altyapının yayılma hızı bence hiç de fena değil. Ancak abone tabanı yavaş genişliyor. Tabi ki tüketicilerin daha yüksek hızlı yani daha pahalı tarifeleri tercih etmesi atlyapının gelişim hızına olumlu yansıyacaktır.


    Tarifelere gelince bence DSL, FTTH dahil artık 50 Mbps altındaki hızlar satılmamalı. Altyapısı yetmeyen de yettiği kadarını alır.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    "Tabi ki tüketicilerin daha yüksek hızlı yani daha pahalı tarifeleri tercih etmesi atlyapının gelişim hızına olumlu yansıyacaktır." Benim demek istediğimde buydu.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam Avşa Adası'nı merak ediyorum deyince; ben interneti kapattım demen olmadı yani. Vallahi pes; bize de mi lolo.2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz 

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Merak edecek bir şey yok ki :D karadenizdeki köy evlerinin denize yakın versiyonu, 50 senelik tek katlı 40 metrekare köy evi

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Hocam sizce de DSL'de 50 Mbps altındaki hızların satılmaması haksızlık olmaz mı? Sayıları az da olsa hala ADSL'e mahkum insanlar varken en düşük hız 50 Mbps fiyatı da 269 TL buyrun demek bana haksızlık gibi geliyor. Elinin altında fiber imkanı varken düşük hızlarda kalanlar için yapılabilir ama ADSL'e mahkum insanları en düşük 50 Mbps demek haksızlık olur.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Atı eşek diye gizle sen 2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz 

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Bu işler biraz iteklemeyle ilerleyecek. Yoksa her haneye 10Gbps aktif altyapı döşense dahi mevcut tarifeler devam ettiği müddetçe yüksek hızlar yeteri kadar tercih edilemeyecek. Tabi bu durumda sadece ADSL altyapıya mahkum kalanlar için istisna uygulanabilri dediğiniz gibi.


    Kabul edelim, benim şahsi fikrimdir. Bizim toplumuz imkanı olsun veya olmasın genellikle hemen her şeyin ucuzunu arayan bir toplum. Telco'lar fiyatlama işini doğru yönetmeyerek 4-5 senedir sürünür hale geldiler.

  • Bu devirde ADSL alanlara 100 liradan vermeleri lazım artık.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Çünkü halkımız teknoloji cahili. Sağlık ocağına bile kameralar ve internet için 10 Gbps Switch takıp 16 Mbps internet bağlatmışlar. 6 doktor, 6 hemşire birde sekreter bilgisayarı var yani 13 bilgisayar 16 Mbps interneti bölüşmeye çalışıyorlar.


    Edit: Türk Telekom'un Tip7 saha dolabı binanın dibinde. Turkcell'in de FTTH şebekesi var hatta kurulumu bile yapılmış ama Sağlık Bakanlığı'nın VPN ağıyla sorun yaşadıkları için iptal etmişler. Şu anda Türknet kullanılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifb -- 27 Nisan 2024; 13:30:28 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Söylemesi kolay ama 100 TL'den verilen ADSL hizmetiyle bu zamanda o santralin elektrik faturası bile karşılanamaz.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom büyük kısmı devlete ait olan bir firma, iletişim hakkımızı sağlamakla sorumlular, ya Fiber getirsinler ya da ADSL'i çok ucuza versinler.

    Metrolar Trenler Otobüsler de kâr etmeden kamu hizmeti olarak çalışır, internet ve iletişim de kamu hizmetidir, E-Devlet'e girmeye hakkımız var değil mi ?

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'un hisselerinin sadece %30'luk kısmı kamuya ait geri kalanı TVF'ye ait, haliyle TVF her ne kadar devlete ait olsa da şirket, kamu iştiraki niteliği taşımıyor.

    Eğer devlet haberleşmeyi temel hak olarak görüyor ve herkese nitelikli servis sunmayı bir kamu sorumluluğu olarak görüyorsa telco'lara parasını verir, telco'lsr da servisi sağlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    2.8 EUR yani?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Evet, 2024 yılında müşterilerime 0,65 Mbit Upload veren bir şirket olsam utancımdan kızarırdım, ama Telekom çok mutlu sanırım, 0 yatırım 0 hizmet ama ayda 500 lira almasını biliyorlar

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    TVF'nin sahibi Cumhurbaşkanlığı yani devlet'tir, özel kuruluş gibi değil.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Valla Telekom'un yerine ben olsam hiç yatırım yapmam senede 800 milyon Euro'yu ortaklarıma kar olarak dağıtırım. Neticede müşteriler istiyor ki her yere bir sene içinde fiber gelsin, madem benden gerçek olmayan bir şey istiyorlar ben de olanı da yatırıma ayıracağıma hissedarlarımla beraber yerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    TVF'nin sahibinin kamu olması TVF'nin hissedar olduğu şirketleri kamu iştiraki yapmaz.

    Mesela TEİAŞ kamu iştirakidir ama Telekom, Turkcell, THY kamu iştiraki değildir, sadece kamunun hissedar olduğu şirketlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Nisan 2024; 22:22:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    800M Euro mu? nasıl miskin adam bana 0 yatırım yapıldığını söylemişti 😳😳

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Türk Telekom devlete ait diyorsunuz, aynı zamanda yatırım yapmıyor diyorsunuz bu durumda yatırım yapmadığı iddia edilen şirket Türk Telekom değil kamunun kendisi. Ayrıca kamu herşeyi zararına işletirse birkaç yıl sonra maaşların bile ödenemeyeceği duruma gelinir.


    Devletin görevi herşeyi zararına işletmek değildir adil bir düzende işlemesini sağlamaktır. Bu imkanı sağlayınca zaten telekom şirketleri daha fazla yatırım yapar ve daha uyguna hizmet verme imkanı doğar. Bu ülkede vergi rekortmeni 2 sektör var bir bilişim sektörü diğeri de alkollü içkiler sektörü. Örneğin bir müteahhit gidip istediği bir yere kaçak bina dikebilir mahkeme kararıyla yıkılana kadar adam binanın parasını çıkarır. Aynısını bir operatör yapsa mahkeme olmadan gelip o saha dolabını kaldırırlar üstüne para cezası verirler.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.