Şimdi Ara

2020 C3 1.2 110 BG MOTOR İKAZ LAMBASI HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2020 model 1.2 110 beygir c3 sahibiyim. Aracı ikinci el aldım yaklaşık 42000 km de. Aracı alırken ekspertiz yaptırdım ve bir problem çıkmadı. Geçenlerde aracın deposunu fulledikten sonra araçı kullanıp park ettim. Bir kaç saat sonra çalıştırdığımda araç sarı motor ikaz lambası yakıp fan devreye girdi. Tekrar kontağı açıp kapadığımda arıza silindi ve eve döndüm. Ertesi gün araç tekrar aynı problemi yaptı bu nedenle servise götürdüm ve bujiler değişti. Fakat problem giderilmedi. Araç ikaz verdiğinde motor sarsıntı yaparak çalışıyor ve açık kapattığımda arıza ışığı sönüyor normal çalışmaya devam ediyor. Sanayi de bir kaç ustaya gittim kurum birikmesi kaynaklı olabileceğini söylediler. Araçı 15-20 dakika 4000 devir 90 km hız ve 3 vitesde kullanıp park ettim. Bir saat sonra geldiğimde aynı hatayı yaptı fakat fan açmadı ve motor titremesi kesildi. Sadece ikaz lambası yaktı. Kontak açıp kapattığımda araç normale döndü. Çekişinde bir problem yok. Yakıt tüketimi normal. Motor yağı bakımdan çıktığı gibi seviye düşmesi yok. Su seviyesi 2 ay önceki bakımla aynı seviyede fakat bu durum çok kafamı karıştırıyor. Ayrıca araç ikaz lambası sürekli yanmıyor. Kontak açıp kapadığımda gidiyor. Ve her araç çalıştırmamda yapmıyor.


    Sorunu yaşayan ya da bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum









  • arıza ışığı yakıyorsa bilgisayara bağlatıp arıza koduna baktırın ve ona göre hareket edin hocam. arıza ışığı yandığında arıza neyden kaynakliysa araç beynine bu işlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, serviste arıza koduna baktıktan sonra bujileri değiştirdiler. Şuan tam hatırlamıyorum ama sanırım 3 piston ateşleme hatası azıyordu. Bu nedenle bujiler değiştirildi. Sanayide bir usta bobinlerin yerini değiştirdi. Hatanın yeri değişirse 3 piston yerine birşnci piston yazarsa bobşnden dedi. Aynı adama götürdüm hata kodu aynı dedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.