Şimdi Ara

1.6 milyon TL civarında araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    İlk arabam olacağı için danışmak isterim bilgili arkadaşlara. Genel olarak Mercedes, BMW veya Audi modellerine bakıyorum. Sizlerin tavsiyelerini alabilir miyim?


    - Araç çok uzun yollarda, sürekli olarak binilmeyecek. genelde garajda duracak, keyif amaçlı binilecek. İşten izin aldığım dönemlerde ancak Ege bölgesine uzun yolculuk yapacağım.

    - Konforunun güzel olması, yalıtım vs. çok hoş olur. SÜrüş keyfi de önemli.

    - Bekarım, bu nedenle aile arabası bakmıyorum. ancak genelde 4 kapılı modeller ilgimi çekiyor.

    - Yakıt tüketimi sorun değil. 100 km'de 20 Lt'ye kadar herhangi bir sorun olmaz. Yakıt alımı için maddi gücüm bulunuyor. Az yakması, ekonomik olması ana tercihim değil.

    - Aşırı hızlı olmasına gerek yok. Kurallara %100 uyan bir sürücüyüm. Hız sınırlarını/takip mesafesini vs. katiyen aşmam. Bunların bir nedenle konulduğunu düşünüyorum.

    - Sıfır araba takıntım kesinlikle yok. hatta eski arabaları daha çok seviyorum. 2010'dan sonra herhangi bir model olabilir.

    - Bpoya takıntım kesinlikle yok. değişeni olmayan, sağlam ancak her yeri boyalı araç bile alabilirim. 10 yıla yakın kullanılmış modellerin boyasız olmasını zaten beklemiyorum.

    - KM'si düşük modeller cezbediyor. alacağım arabayı oldukça uzun süre kullanmak istiyorum.


    Bütçem genel olarak 50 bin dolar + 300 bin TL diyebilirim. şu anki kurla 1.65 milyon TL yapıyor. TCMB sürekli piyasaya döviz sattığı için, dolar kurlarının artmaması nedeniyle birikimimde artış gerçekleşmiyor. Seçimlerden sonra USD kurunun 35 TL'de stabilize olacağını düşünüyordum, tam o dönemde artan faizler ve krediye ulaşımın zorlaşması ile araç alımı yapacaktım ancak TCMB'nin hala piyasaya bu şekilde müdahale etmeye devam edeceğini tahmin etmemiştim. Yine de USD maliyetim 19.50 olduğu için beklediğimden düşük de olsa artış gerçekleşti.

    Baktığım modeller BMW için 4.18i, 4.20d, 4.28i Gran Coupe'leri, Mercedes için CLA180, C200, Audi için A5 Sportback 2.0 TFSI idi. bu kasaları çok beğendimi belirtmek isterim.


    Bunlar dışında şu arabanın şu yıldaki şu modelini alabilirsin, sorunsuz olur, seni üzmez dediğiniz bir model varsa, veya yukarıdaki modellerden şunu kesinlikle alabilirsiniz dediğiniz varsa duymak isterim.


    Tekrardan tüm yardımlarınız ve önerileriniz için sizlere çok teşekkür ederim.


    Saygılarımla,








  • 4 Kapı şart değilse örneğin:

    Kazasız Gülsoy Bakımlı 82000KM En Dolusu İlan No: 1108666908https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-kazasiz-gulsoy-bakimli-82000km-en-dolusu-1108666908/detay

    (İlanla alakam yok farazi attım)

    Motor ve şanzımanına kefilim, aynı kombinasyon aracımda da var memnunum motor biraz overbuilt zaten bakımını yaptıkça sıkıntı çıkartmıyor. 204 kasanın da yalıtımı iyidir, sürüşü keyiflidir bence tasarımı efsane zaten, düşünülebilir. Teknoloji istiyorsanız ama biraz sıkıntı multimedya ekranı fosilden hallicedir kendisinin :)

    Bu aracın sedanını sıfır almış, ve bir termostat ve su pompası değişimi dışında bakım harici masraf yapmamış bir tanıdığım var. Araç şu an 240 bin kilometrede. Kesinlikle beğeniyorsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba BMW ilginiz varsa 1.5 civarına temiz 40.YIL 320i ED alabilirsiniz 2016 model 40.yıl aracımı 3 ay önce sattım, şuan 2022 model 320i var bu da gayet başarılı ama inanın 2016 model 40.yılı aratıyor bana keyif,sürüş,tasarım,doluluk ve rahatlık açısından çok beğendiğim bir araçtı. Alırken turbosuna ve kronik sorunu olan hararetine dikkat edin.


    418i kronik sorunlu 3 silindirli verimsiz sayılabilecek bir motora sahip ona dikkat edin derim, 420d ise biraz masraflı olabilir. Şimdiden hayırlı olsun.

    A5 , 40th 320i , 420d bu saydığınız araçlar CLA ve C serisinden (özellikle CLA) 3 gömlek iyi olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

  • Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim tekrardan. Belirttiklerinizi kesinlikle kaale alacağım.


    Sevgi ve Saygılarımla,

  • Renault Austral alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecikmeli olarak belirtmek istedim. Kendime de not düşmek adına. Bütçemi biraz daha azaltıp (1.15 milyon TL) 90 bin KM'de kazasız değişensiz bir 2012 model C250 coupe aldım Kasım ayında. Çok memnunum.


    Herkese tekrardan teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.