Şimdi Ara

YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.443
Cevap
79
Favori
142.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • satene evet boya lokal olmaz tüm parça boyanır ancak boyacı iyi değilse lokal boyaların çoğunda zaten ton farkı olur. hatta 1 kapı tamamen boyalıyken diğer kapı ile ton farkı da olabilir. güneşli havada çok dikkatli bakılmadığı sürece böyle şeyler anlaşılmaz daha almadan bence boya işine takılmayın. benim aracım mineral gri yani gri ama metalik. ben çok memnunum. benim aldığım dönem kırmızı beyaz vs zaten yoktu. hatta araç yoktu. benim dikkatimi çeken sıfır ile 2.el arasında hala böyle az fark var olması. bence sıfırı bekleyin bu dönemde araç rahat bulunur. ilave olarak cam tavan olmadan bu araç alınmaz çünkü tavanı siyah içerisi çok karanlık oluyor kapadığımda. arkada oturanlar için sıkıntılı. bizimki güneş altında beklemediği sürece hep açık.


    koltuk ayarını hiç yapmıyorum desem yeridir. en fazla ileri geri alıyorumdur onun da elektrikli hafızalı olmasına gerek yok. tercih ve zevklerle alakalı bir durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vierna -- 26 Nisan 2024; 14:17:46 >




  • Vierna V kullanıcısına yanıt

    ayni dusunuyoruz bence de cam tavam cok onemli ama konfor pakedi elzem degil.


    Valla ileriyi dusunup almak lazim ekonomimiz kotu oldugu icin bunlari da dusunuyoruz:) bence en cok yakisan mat gri ama dedigin gbi mayis basini beklicez sifir araci bayiden almak icin

  • Cam tavan bir furya aldı başını gidiyor. Tercih meselesi tabi. Aracın tavan döşemesi koyu renk fakat içi yeterince ferah. Cam tavan alırsanız sanırım baş mesafesi kayar perdeden ötürü 2-3 cm kadar azalıyor.

    Konfor paketi ile elektrikli ısıtmalı ön koltuklar, masaj özelliği, kayar arka koltuklar ve ısıtmalı ön cam geliyor. Soğuk bir yerde yaşıyorsanız ve kapalı garaj imkanınız yoksa ısıtmalı ön cam çok kullanışlı bir özellik.

    Bayi yeni sipariş için fiyat sabitlemesi yapıyor mu? Yapıyorsa bekleyin cam tavan opsiyonu ile geleni alın. Yapmıyorsa bayide bulduğunuz lansman rengi saten gri araç 1760'a uygun, alın. (Yalnızca cam tavan eksik olduğunu varsayıyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, ekim ayında saten gri Austral araç aldım ve kullanıyorum. Araç beklentilerimizin çok üzerinde konfor, rahatlık, donanım zenginliği sağlayarak memnun bıraktı. Araba konusunda titiz biri olarak, mat renk olması nedeniyle ilk yaptığım iş komple PPF yaptırmak oldu. Eski aracımda da kaplama kullandım 4 yıl sonunda sökerek sattım ve boyası tertemizdi. Herkese söylendiği gibi bana da bu boya özel bilemiyoruz önermiyoruz vs dendi bayi tarafından. Ancak hem araca böyle korunması gereken özel bir renk yaparak hem de koruma için yapılacak işlem için bilemiyoruz demek çok amatörceydi. Eski tecrübelerime ve kaplama yaptırdığım yerin işçiliğinin güvenilirliğine dayanarak aracı teslim aldığımın ertesi günü kaplama yaptırdım. Maalesef şubat ayı sonunda aracıma dengesiz bir sürücü sol arka kapıdan vurdu. Aslında ışıklardan kalkarken orta şeritten sağ caddeye ani dönüş yaparken çarpması nedeniyle hız yavaştı ama arka kapı ve çamurluk dodiğinde hasar meydana geldi. Görüntüsü göçük düzeltmeyle gider gibi gelmişti ancak tam tasarım çizgisinden içeri kastırdığı için onarım olamayacağını öğrenince yetkili servise değişim için başvurdum. Bu arada kaplamayı söktüğümde boya kusursuzdu hem kaza alanı hem de diğer alanlar. Yani iyi bildiğiniz yerde içiniz rahat bir şekilde bu renge kaplama yaptırabilirsiniz. Beklendiği üzere aracın hiçbir parçası yoktu ve yurtdışından sipariş edildi. Buradaki en büyük şansım aracımın yürür halde olması ve bu sayede araçsız kalmamamdı. Yaklaşık 1.5 ay sonra parçalar geldi ve aracımı servise bıraktım. Hasar tespiti sırasında tarafıma bu aracın renginden dolayı sol tarafı komple boyayacağız gibi saçma sapan bir bilgi verildi. Tabiki böyle bir saçmalığı kabul etmedim. Hangi markada görülmüş sol arka kapı değişecek, biz bu rengi tutturamayız uğraşmayalım ön kapı çamurluklar hepsini boyayalım şeklinde bir olay. Onarılamayacak renk neden üretilir ve lansman rengi yapılır. Satın alırken bunu müşterilere bildirseydiniz bu aracı satma şansınız olur muydu dediğimde cevap alamadım. Neyse son olarak tamam biz kapıyı boyayıp bakacağız duruma göre dendi. 5-6 aylık bir aracınız var, markanın en üst modeli, talihsiz bir kaza yaşıyorsunuz, değer kaybı vs düşünürken acaba arabamı onarabilecekler mi aşamasına geliyorsunuz. Herhangi bir araçta serviste onarım sırasında inşallah yapılabilir, inşallah boyası tutar gibi bir düşünce oluşması bile saçmalık. Şu an 15 gün oldu ve son görüşmemizde boya yapıldığı ancak çok alakasız bir renk ortaya çıktığı için hala uğraştıkları tarafıma bildirildi. Ufak farklılık olursa da önemli değil gibi düşünüyorlar ancak tabiki de kabul etmeyeceğim, bu şekilde birşey olursa stressli davalı günler bizi bekliyor maalesef. Hadi onarılsa da ileride hep bu boya tedirginliği ile kullanacak olmam çok can sıkıcı.


    Özetle Austral sınıfı içinde mükemmel bir araç çok memnunum yine olsa alırım ama Renault markası maalesef biraz hayal kırıklığı oldu. Fırsat bulsam E-tech olana yükseltmeyi düşünürken başıma bunlar geldi. Satin gri renk aracı olanların tadını kaçırdıysam özür dilerim ancak Allah kaza bela vermesin. Yeni almayı düşünenlerin de güzelliğine aldanmayıp başka renk tercih etmesini öneririm. Mat boya nedir nasıl korunur, ppf nedir seramik nedir gibi konularda çoğu bayi ve servis çalışanından daha bilgili biri olarak bu konuda yazmak istedim.


    Hayırlı akşamlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreye -- 29 Nisan 2024; 0:49:57 >




  • Dreye D kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun. yaşadığımız ülkeyi düşününce neden bu rengi almayarak doğru karar verdiğimi tekrar anladım

  • Dreye D kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun, yeni bir boya türü fakat bunu üretim esnasında bu boya yapılabiliyorsa sonradan nasıl alakasız bir renk oluşur onu anlayamadım. Bu boyanın kodu ve nasıl işlem yapılacağı konusunda bilgi yok mu? Aradan zaman geçer yüzey yıpranır tutmaz anlarım, yeni bir araç nihayetinde. Servisin acemiliği bence…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sbsezgin S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler arkadaşlar. Dediğim gibi paylaşma önceliğim düşünen arada kalan arkadaşların renk seçimine yardımcı olmak. Öyle bir hal aldım ki trafikte gördüklerime durup söyleyesim geliyor. Bence de servislerin işi bilmemesi ile alakalı. Koskoca marka onarım boya yapamayacağı rengi mi üretecek lansman rengi olarak. Şu an başka markalarda da var fabrika çıkışı mat renk, bizzat görüşerek sorduklarım da oldu hiçbir sorun olmadan yapmışlar. Boya kodu da işçiliği de ona göre belli birşey sonuçta. Bir de komik tarafı daha tek bir kazalı parçanın boyasını halledemezken, ona uydurcaz diye tüm o yan parçaları sağlamken boyamayı düşünmeleri. Bir taraf farklı ton diğer taraf farklı ton yapacaklar iyice içinden çıkılmayacak :)

  • Merhaba,


    Yeni fiyat alan var mı hiç. Fiyat ve model bilgisi paylaşır mısınız?

  • Aldığınız arabanın yarısı vergi ona göre düşünün ne kadar pahalı araba o kadar çok vergi demek. Mantığınızı her zaman kullanın kaportaya kanmayın..

  • Sahibinden 140 ilan var neden bu kadar çok austral satışta?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Axenrot43 A kullanıcısına yanıt

    1400,1500 den alanlar kar amacli satiyor iste..ben 1.75 den aldim satmiyorum ,kar amaclida almadim binmelik aldik onlar satmalik 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az Çok göreceli bir kavram neye göre kime göre, amaç ne?

    *Ucuz almıştır kar satışı,

    *Daha iyi bir fırsat geçmiştir,

    *Beklentilerini karşılamamıştır vs vs

    Yeni çıkan bir ürün ikinci ele düşünce sizi endişe edecek bir durum yok, varsa bizle paylaşın…

    Önemli olan sizin ne düşündüğünüz 😉


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aracım 1.3 mild hybrid ve konfor paketi hariç tüm opsiyonlar var. aracı ilk Türkiye’ye geldiğinde lansman fiyatından almıştım. alırken sorduğum da aracın kendi kendine fren yapmadığını özellikle belirttiler. bende kullanım esnasında hiç kendi kendine fren yapmasına şahit olmadım. bugün ise renault’ un web sitesinde aktif acil durum freninin olduğu yazıyor, ayrıca güvenli çıkış asistanı da olduğu yazıyor sitede ama bu özelliği de araçta hiç anlayamadım. bu konularda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

  • omrdmrr O kullanıcısına yanıt

    araç kendisi fren yapıyor ancak belirli koşulların oluşması gerek. ben denemek için uyarı beklentisini ayarlardan erkene almıştım. önümdeki araç yavaşlıyordu ben de frene hafif dokunurken öndeki araç birden ani fren yapınca araç fren basıncını arttırdı, pedal daha da aşağı düştü ve araç durdu.


    güvenli çıkış uyarısını birden çok defa aldım. aracı stop edip kapıyı açarken ekranda görüntülü, sesli uyarı oluyor. ayrıca ilgili kapı taradındaki ambians aydınlatmalar hızlı şekilde yanıp sönüyor.

  • Dreye D kullanıcısına yanıt

    Güncelleme yapmak istedim.

    3 hafta oldu hala aracın boyası yapılamadı tutturamadılar. Geçen hafta son birkaç günlük iş kaldı dendi ama hala ses yok. Süre dahi belirsiz. Kaza süresini de katarsam 2.5 ay oldu. Maalesef büyük pişmanlık yaşıyoruz. Yeni almayı düşünenler lütfen dikkat etsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur, baz kat tonu tutsa bile mat boyaya polisaj/pasta uygulaması yaplarak vernik uyumlaştırmasi yapılamadığından lokal boya uygulaması yapılamıyor. Tüm panel boyandığında da yan panellere fade out, geçiş yapılamayacağı için yine ton farkı olur. Ton tutsa bile farklı açılardan farklı ışıklar altında yine tam uyum sağlamayabilir. Metalik boyalarda bile bu durum geçerli. Sedefli boyada da metaligin aksine sedef efekti için seramik tozu içeren kat atılır, tabancayi tuttuğunuz yön bile görüntüye etki eder, tutturmak zordur.


    Lakin sizin durumda bir uygulama hatası var. Servis Mais mi yoksa farklı firma mı? Baz kat orijinal kullanılıp mat clear coat farklı bir marka bile kullanilsa ton tutmaz. Sizde bir uygulama ya da malzeme seçimi hatası var. Müşteri hizmetlerine dosya açtırmayı ve farklı serviste işleme devam edilmesini istediniz mi?


    Bir de şuna dikkat etmeleri gerek. Base coat boya yapıldıktan sonra, yani baz renk spreylendikten sonra üzerine mat vernik atılıyor. Mat vernik tüm panele atılacak. Burada hassas bir nokta var; mat verniğin parlaklık/yansıtma oranı ikinci bir clear coat ile gereken oranda karıştırılarak ayarlanıyor. Ikinci verniğin matın içine ne kadar çok koyarsanız yansıtma seviyesi o kadar artıyor. Bu oranı doğru ayarlayamazlarsa da o boyanın tonu, parlaklığı tutmayacaktır. Muhtemelen hatayı burada yapıyorlar. Çünkü normal metalik boyada son kat vernik sertleştirici ile karıştırılıp atılır. Mat boyada ise vernik katmanında 3 bileşen oluyor, mat baz vernik, yansıtmayı seviyesini belirleyen 2. vernik ve normal sertleştiricisi.

    Basf Glasurit Mat Clear sistem dokümanında benzer bilgiler mevcut; Standox vs. için de benzer durum...

    https://techinfo.glasurit.com/en_UK/PKW/Chapter_D/D12_print.pdf


    Bana özelden aracın boyanmış son halini iletebilirseniz daha net bir yorum yapabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 8 Mayıs 2024; 0:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cempro C kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkürler. ben güvenli çıkışı park ile ilgili bir önlem zannetmiştim. önceki aracım superb park yerinden çıkarken kendi kendine fren yapıyordu o özellik bunda da var sanıyordum. ben aracı araba kıtlığında aldığım için sağolsunlar hiçbir şey anlatmadan teslim ettiler arabayı. hatta ön park uyarısı için servise götürdüğümde ya birisi gelsin anlatsın dediğimde bilen bir servis personeli olduğunu onunla izinde olduğunu söylediler. fren konusunu bir deneyeceğim ama.

  • omrdmrr O kullanıcısına yanıt

    Bizim paket araçlar park esnasında fren yapmıyor, TR'ye gelmeyen icon paketi araçlarda bu özellik mevcut. Diğer yandan araçta otomatik acil fren mevcut, ben birkaç kez uyarı aldım ama araca gerek kalmadan uyarıdan sonra kendim fren yaptım.

  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.