Şimdi Ara

volvo s40 elektrik arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese mrb,
    yaklaşık 5 ay önce çok isteyerek ve beğenerek 2005 s40 aldım. Aldıktan yaklaşık 20 gün sonra biranda sağ kapıların camları kendiliğinden açıldı ve sürücü kapısında bulunan kontrol paneli devre dışı kaldı. bununla beraber merkezi kilit, çocuk kilidi, aynalar ve sol kapı camları çalışmıyor. servise götürdüm; 6-7 saat inceleme sonucunda kablo kopmuş dediler ve sağlam bir şekilde teslim ettiler. Ancak daha 1 ay olmadan aynı arıza tekrarladı ve tekrar servise götürdüm (yani tekrar 400-450 km yol) yine yaptılar ama 20-25 gün sonra aynı arıza tekrarladı.Halbuki servis tekrarlamaz demişti:( bu olanlar yüzünden arabaya bakışım değişti, yıkatmak dahi istemiyorum. sırf bu sebepten de böyle bir arabayı satmak istmiyorum ama kumandayla yolcu kapısını açıp oradan uzanarak sürücü kapısı açmak volvo da olacak iş değil hani. BU ARIZA NEDEN OLUR NE YAPMAK / YAPTIRMAK GEREKİR LÜTFEN YARDIM







  • Bizde radyo ve sıcaklık gösterleri sapıtıyordu. Kapı iç tesisatları komple değişti, arada sapıtıyor gene ama olsun diyoruz...
  • yine aynı servise ısrarla gitmenizi öneririm. (yapılan parça ve işçilikler bildiğim kadarıyla 1 yıl garantili. yasa gereği.) servis fişini size imzalatıyorlardır. imzalatırken dikkat et, arıza sizin belirttiniz şekliyle ifade edilmiş ve servis fişine yazılmış olsun. servisler çok uyanık. aynı hatayı veya arızayı yazmıyorlarki sıkıntı çıkmasın diye)

    4077 sayılı kanunu hemen okumanızı haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim ayrıca. arızanız çözülmez ise ve yetkili birini bulmak istersenizde görüşelim, pmden mesaj atın Türkiye geneli yetkilisinin size telefonunu verebilirim.

    şimdilik kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 9 Temmuz 2012; 10:00:31 >
  • arabayı 18 temmuzda izmir volcara bıraktım, cumartesi biter biz sizi arayacağız dediler, cumartesi saat 14 civarı, ne arayan ne soran var, servis 200 km mesafede:) neyse daha fazla dayanamadımben aradım, izlemeye devam ediyorlarmış da pazartesi bitermiş haber vereceklermiş, eeeeeeeeee hadi diyelim ben cumartesi yola çıtım gittim ve bu cevabı servisteyken aldım, ne olcak şimdi?
  • buyuk geçmiş olsun, volvoda azda olsa boyle arızalar oluyor ne yazık ki :S
  • sorun çözülecek gibi ama bir connectör için 15 gün da ha beklicez artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GaMu

    sorun çözülecek gibi ama bir connectör için 15 gün da ha beklicez artık

    Eski aracımın jeep compassta sizin soruna benzer sorun oluyordu.Birden bire hiçbir cam açılmaz oluyordu.Kitleniyordu yani.Neler neler yapadık ki...ön cam kontrol panelini söktük güzelce temizledik belki oksitlenmiştir diye.Taktık yine aynı sorun.Ön kontrol cam kontrol paneline gelen kablolara baktık sorun yok.Aracı bilgisayara bağlıyoruz ama hiçbirşey çıkmıyor.Uğraştık durduk.Sonra tek tek kapılardaki cam tuşlarını söktük.Usta sol arkayı söküyordu ben sağ arkayı.Tam sökerken kapının içinde bir mavi ışık gördüm elektrik atlaması gibi.Meğersem kapının döşemesi cam motorunun bir kablosunu sıkıştırmışş ve sıyırmış resmen.O yerde aracın kaportasına değince kesiyor otomatik olarak camlara giden elektriği.Ne sigorta attırıyor nede bilgisayarda arıza gösteriyor.Beyinden kesiyor akımı.E be canım arabam ne güzel kısa devre yaptırmıyorsun kesiyorsun birde bunu bilgisayarında gösterden ne güzeldi:) Araç tamamen orjinaldi yani kapı döşemelerini ilk biz söktük.Başka bir usta ellemiş olsa geçmişte şüpheler artar başka ihtimallerde düşünülür.Arka cam motorunu değişmişler dersin ustaya arka cama yönelir bakar soketinde temassızlıkm ı var diye..Fabrikasyon hata işte.3 sene sonra ortaya çıkmıştı :) geçmişte hiç öyle bir sorun yoktu.

    O anda atlama yapmasa belki hala uğraşıyordu yeni sahibi :D Bulmamız tamamen şans işi.Kabloyu bantladık döşemenin sıkıştırmayacağı bir yerden geçirdik oldu bitti.Usta para almadı o kadar uğraşmasına rağmen.Gönlüm razı gelmedi öğle yemeği ısmarladım :)

    Niye anlattım bunu.Belki sizin araçtada buna benzer bir olay var.hiç oynanmamış bir yerde bir hata var benimki gibi.Bulmak şans işi dediğim gibi.Sabırlı olun bence.Elbet bulunacaktır.Eski araçlarda karbüratör arıza yapınca araç çalışmayınca benzin hortumunu motora direk verirdik.Öyle böylede olsa çalışırdı ustaya kadar götürürdü.Teknoloji arttıkça,araçtaki elektrikli,elektronik donanım arttıkça sıkıntılarda çoğalıyor.

    Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür rahat rahat binersiniz aracınıza sorunsuz.İnsanın sinirini moralini yıpratıyor böyle ufacık şeyler.Bilmiyorum bende yıpratıyor valla konuşasım gelmiyor o zamanlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 24 Temmuz 2012; 4:26:21 >




  • bazen sorunlar arkadaşın dediği gibi basit bir mekanik hatadan kaynaklanıyor olabiliyor.
    umarım çözersiniz.
  • Aynı sorunu şuan bende Volvo S40 aracımda yaşıyorum şoför kısmındaki kontrol düğmeleri çalışmıyor ve çözüm bulamadım acil yardımcı olur musunuz .sorunun kaynağı nedir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omerdnz -- 8 Ekim 2023; 17:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.