Şimdi Ara

Turknet internetimde Upload Latency yüksekliği sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir süredir online oyunlarda pingim olmamasına rağmen sanki yüksek bir pingim varmış gibi takılma, voice chatte sesin geç gitmesi vs sorunlar çekmeye başladım. İlk başta anlamamıştım fakat speedtest yaptığımda (eke bırakıyorum sonuçları) ''Upload Latency'' değerinin çok yüksek olduğunu gördüm ve yaşadığım problemin ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Turknet internetimde Upload Latency yüksekliği sorunu


    Turknet internetimde Upload Latency yüksekliği sorunu

    Birçok forum gezindim ve genelde insanlar sorunlarını modem arayüzündeki QOS ayarlarını değiştirerek çözmüşler fakat benim modemimin (Tenda V300) arayüzünde QOS ayarlayabilecek herhangi bir kısım yok. Türknet'i arayıp yardım sormak istiyorum fakat müşteri temsilicisi ariyoruz karşımızda herhangi bir muhattap yok bir robot konuşuyor sorunu söylüyosun talep oluşturuldu diyip kapanıyor ve bir daha aranmıyorum. Uzun zamandır gerçekten problem çekiyorum yardımcı olabilecek biri varsa yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.









  • Buraya baktınız mı?

    Turknet internetimde Upload Latency yüksekliği sorunutechnopat sosyal
    Tenda V300 QoS ayarları nasıl yapılır?
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/tenda-v300-qos-ayarlari-nasil-yapilir.530391/
  • Hocam tenda ile yeteri kadar qos yapilmaz zaten. Qos yapabilen bir cihaza intiyaciniz yok, qos yeteneği yüksek olan cihaza ihtiyacınız var. İkisi farklı seyler. Keenetic veya Asus gibi modemlerden birini alıp, qos ile 12mbit'e çekerseniz latency fırlamaz. Diğer bir durum kullanilan kablo ile ilgili olabilir. VDSL kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla kablonun lehimsiz kalması, anksatreden bağlanan ve modeme giden kablonun oksitlenmesi, dandik ip havuzuna düşmeniz gibi bir çok durum latency'i etkilemekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Hocam arayüzümüz aynı değil malesef.

    Turknet internetimde Upload Latency yüksekliği sorunu
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    evet vdsl kullaniyorum kablolama ise çok yeni ve temiz yapılmıştı, modemi ise alalı 2 ay civarı oldu bu problem ise 3 haftadır var gerçekten başa bela oldu, çözemezsem eğer dediğiniz gibi farklı bir modeme geçeceğiz gibi duruyor teşekkürler

  • Enshima E kullanıcısına yanıt

    Version farkı olabilir; Tenda'dan destek almayı deneyin.

  • İlk modem ile deneyin, olmazsa daha sonrasında kabloları tekrar yenileyin. Ankastre den bağlanan kablo Cat6 olsun, temiz bağlantı yapın. İstanbul şişli,Beyoğlu tarafindaysaniz gelip Cat6 kabloyu temiz şekilde rj45'e çakarim hocam. 90 metrelik reçber kablo var (çok kaliteli kablo) anksatreden daire içine modeme kadar yeterde artar. Artık hiç bir sekilde çözülmezse sorun sağlayicidadır, değiştirirsiniz.

    + Olarak tekrar edeyim; tenda ile çozemezsiniz hocam. Tendanın sizdeki modelinde qos smooth değil. Keenetic veya Asus ile denemelisiniz, qos konusunda yeteneklidirler. Özellikle Asus, aklınızda bulunsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 17 Nisan 2024; 19:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden gönderir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.