Şimdi Ara

Turkcell Superonline fiber altyapı izmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar İzmir Bornova'da Atatürk mahallesinde oturuyorum. Caddede yeni binalarda hiçbir internet altyapısı yok. Bu durum yaklaşık 2.5 yıldır böyle zaten telekom elini bile kaldırmıyor. Neyseki 3 hafta önce Turkcell'in fiber hat çekip sokak kapaklarını koyduğunu gördüm. Şuan tam olarak evin önünden kapakları geçiyor. Ancak evlere bağlanması 2-3 ay sürer gibi bir şey söyledi saha çalışanı. Sizce bu süreci hızlandırmak için bir şey yapılabilir mi? Veya bu süreç daha uzar mı? Evin 5 metre önündeki kapaktan hat çekmek çok da zor olmamalı diye düşünüyordum Turkcell Superonline fiber altyapı izmir 




  • Turkcell Super Online İzmir'de VDSL'den daha kötü fiber internet veriyor. Onun için çok acele etmeyin.Şu anda çoğu abone taahhüt bitiminde TurkNet veya KabloNet'e geçmeyi planlıyor. Hevesinizi kırmak istemem ancak maalesef verilen mal kötü.

  • bende aynı bölgedeyim, uzaktanda olsa kablo çekildiğini gördüm, anlamadığım konu önceden sitelere vs fiber çekiyorlardı, malum bizim buralardaki evler genelde müstakil, müstakil evlerede mi fiber verecekler, fazla maliyetli geldi bana

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    En azından altyapı gelmesini sağlasak başka iss ye geçeriz de bu altyapıyı nasıl hızlandırabiliriz acaba??

  • Artık Superonline siteden cok apartmanlara ozen gösteriyor. Bu arada süreci hizlandirmaniz imkansız. Altyapi caddeye geldikten sonra 1 ay sonra apartmana gelir 1-2 ayda aktif olmasi sürüyor. Yoğunluktan cok bildiğim kadarıyla satış izni binaya cekme izni vs uzun sürüyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzmir'de superonline'a sakın bulaşmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya bende 3-4 ay önce başvurmuştum. Evimde hiç bir alt yapı bulunmuyor. Bugün aradılar keşif için geleceğiz dediler, buyurun gelin dedim. Gelmişler aramadan gittiler.


    Ben aradım az önce dediler ki evinin önünde menhol ve branşman olmadığı için alt yapı veremiyoruz malesef. Abi nedir bu menhol, branşman. Doğal kaynak mı bu diğer apartmanların önünde evrenin varoluşundan beri mi var neden koymuyorsunuz diyemedim. Bir hikaye daha yalan oldu sanırım. Gidip merkeze durumla ilgili bilgi alıcam bi ara.


    Bilgisi olan varsa anlatırsa çok sevinirim.

  • "Abi nedir bu menhol, branşman. Doğal kaynak mı bu diğer apartmanların önünde evrenin varoluşundan beri mi var neden koymuyorsunuz diyemedim."


    Şu kısmı okurken beynimde canlanan:

    Turkcell Superonline fiber altyapı izmirDoriitostvyoutube
    https://www.facebook.com/doriitostvtvoffical
    https://www.youtube.com/watch?v=uwmeH6Rnj2E&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell Superonline fiber altyapı izmir

    Güncelleme: Bugün sokaktan binaya altyapıyı çektiler. 2 hafta sonra da bina içi hat döşemesi olacakmış. Koydukları kutu bu şekilde kutuların özelliklerini çok bilmiyorum bilen arkadaş varsa bilgilendirirse sevinirim 100 mbps alırız heralde değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haken61 -- 5 Mart 2022; 14:51:21 >
  • haken61 kullanıcısına yanıt

    Eve kadar fiber yani FTTH altyapı bu. 100-200-500-1000Mbps hepsi alınabilir bu altyapı ile.

  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

    Bilgi için çok teşekkür ederim Turkcell Superonline fiber altyapı izmir 

  • Ancak ve ancak, İzmir'de SoL'dan internet hizmeti almayın bu aralar. Düzelince haber veririz size. Biz yandık, siz yanmayın. Sizin gibi binaya kutuyu koydular, bende bir heyecan bir heyecan. Yıllardır herkesin dilinden düşürmediği SoL internetim olacaktı ve hemi de FTTH. Bizi uyaran olmadı ya da o zamanlar İzmir'de bu kadar kötü değillerdi. Aboneliğimin 9. ayından sonra ADSL dadında fiber kullanıyorum.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam bunu biraz daha açabilir misiniz? 100 mbps aldınız da 16 mbps mi çekebiliyorsunuz? Zaten superboxum vardı her halükarda geçmem gerekecek gibi ama çok rezil diyorsanız cayma bedeli ödeyip farklı bir tanesine çektirelim diyeceğim de Turkcell altyapısını sadece SoL,vodafone ve milenyum kullanıyor diye biliyorum. Millenium zaten çöp diyor herkes bir tek Vodafone kalıyor. Vodafone mu bağlatmalı bu durumda ne diyorsunuz?


    Bir de ek olarak SoL'un kötülüğü tam olarak ne şuan? Ping yüksekliği mi hız düşüklüğü mü? Ne gibi dezavantajları var acaba?

  • haken61 kullanıcısına yanıt

    Sorun hız düşüklüğü değil. İzmir'de garip altyapı sorunları nedeniyle yüksek ve zaman zaman dalgaı ping, internet bant genişliği ortalaması tarife hızınız civarında çıksa da sürekli dalgalanan internet sinyali. Bunun sonucunda nasıl birşey hissedeceğinizi basirt bir örnekle açıklamak isterim; oyun oynarken ileriye doğru koşmak istersiniz ancak görünmze bir güç sizi tutmaya çalışır ve istediğiniz gibi koşamazsınız. İşte öyle birşey... :).

    Bir ara bir arkadaş yazmıştı; SoL durumun farkında ve çeşitli çözüm önerilerini sunmuşlar ancak düzeltmek ciddi bir maliyet tuttuğundan yönetim kurulu bu yatırımı kabul etmemiş demişti. Fiber kullanıyorsunuz ancak ADSL kullanıyormuş hissini yaşıyorsunuz. İnternette hız herşey değil. Önemli olan aldığınız internetin kalitesi. Vodafone bölgenizde kullanan varsa bir görüşün. Çoğu zaman SoL'dan daha kaliteli internet verdiği iddia ediliyor. Ben henüz denemedim.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    hocam beni gene aradılar Sol müşteri hizmetleri nasıl internetiniz memnun musunuz diye, düzenli olarak yapar ya sol bunu. Durumu anlattım ama bana şöyle dedi "Ben ve arkadaşlarım da superonline fiber kullanıyoruz, bizde bir sıkıntı yok. Eğer sizin dediğiniz kadar büyük çapta bir sıkıntı olsa bizde hissederdik dedi, yani bir şeyler yapardı superonline". Ben de dedim ki 176 ip bloğu biraz daha iyi ondamısın acaba dedim oda "en son 6 ay önce bakmıştım 176 daydım en son belki de o yüzden hissetmedim ben" diye konuştu müşteri hizmetleri temsilcisi. Sonra sorun büyük çapta değil deyince direk sizin dediğiniz şu cümleyi söyledim bende.


    "Bir ara bir arkadaş yazmıştı; SoL durumun farkında ve çeşitli çözüm önerilerini sunmuşlar ancak düzeltmek ciddi bir maliyet tuttuğundan yönetim kurulu bu yatırımı kabul etmemiş demişti. Fiber kullanıyorsunuz ancak ADSL kullanıyormuş hissini yaşıyorsunuz."


    ve ekledim "Mail gönderdik biz topluca forumlardaki arkadaşlarla yönetime, murat erkana" diye. Bende superonline fiber 12 yıldır kullanıyorum, son 2-3 yıldır yıldım vallahi sorunlardan. 8 ay sonra taahhütüm bitiyor, Türk Telekom fiber'e uğraşıyorum şuan, dilekçe 13 ocak ve proje çizilip 17 ocakta verildi ama işte o zamandan beri proje onayı verilmiyor bir türlü bütçe kısmından 3 aydır bekliyorum, proje çizilip verileli ankara müdürlüğüne.





  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    176 lı ip bloğu daha mı sorunsuz hocam?

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    Sanırım öyle gibi, ama indirme hızı yönünde daha iyi gibi ama hala sayfalar yüklenirken sorun var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt

    Turkcell Superonline fiber altyapı izmir 

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam şuan mahallede sol fiber döşüyor, sokağıma ve binama da geleceğini hem müşteri hizmetlerinden hem de yöneticimizle yaptıkları protokol anlaşmasından biliyorum. Kazan abilerde teyit etti zaten sokaklarda kırmızı boyayla boruların geçeceği yerleri boyadılar.


    Turknet 40 Mbps VDSL kullanıyorum şuan, fiber geldiğinde 200 Mbps'e geçmeyi düşünüyordum. Zam gelmeden hemen geçeyim diye. Bu kadar kötü mü durum gerçekten?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhalith -- 16 Mart 2022; 1:46:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.