Şimdi Ara

Toyota onayladı: Elektrikli Hilux 2025'te geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toyota onayladı: Elektrikli Hilux 2025'te geliyor
    Toyota, elektrikli araç denince ilk akla gelen markalardan biri olmayabilir ancak bu konudaki yatırımlarını sürdürüyor. Japon üreticinin bu kapsamda karşımıza çıkaracağı modellerden birisi de %100 elektrikli Toyota Hilux olacak.



    Yapılan açıklamaya göre, 2022'nin sonlarında bir prototip tanıtan Toyota, önümüzdeki yıl seri üretime geçmeyi planlıyor. Elektrikli Hilux'ın seri üretimi Tayland'da yapılacak. Tayland'da araç satışlarının yarısından fazlası pickup modellerden oluştuğu için bu konuda tercih edilen bir lokasyon. Isuzu D-Max'in elektrikli versiyonu da burada üretilecek.



    Toyota'nın açıklamalarına göre elektrikli Hilux öncelikli olarak Tayland pazarına yönelik olacak fakat başka ülkelerde satışının da düşünüldüğü ifade ediliyor. Teknik detaylar belli değil ancak Toyota daha önce elektrikli pickup'ın 200 kilometre civarında menzil sunacağını belirtmişti. Bu değer günümüz ortalamasına göre epey düşük.



    Ayrıca Bkz.Bakan Kacır: BYD ve Chery ile yapılan görüşmeler ileri aşamada



    Toyota Motor Asya'nın başkan yardımcısı Pras Ganesh, elektrikli Hilux'ı farklı yol ve sıcaklık koşullarında birden fazla kullanım durumu için test ettiklerini belirterek şunları söyledi:



    "Menzili ne kadar artırırsak o kadar büyük batarya kullanmamız gerekiyor. Bu da aracın ağırlığının önemli ölçüde artması, yük taşıma kapasitesinin ise azalması demek. Peki bu durum müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak mı? Bu bizim en büyük problemimiz. İkisi arasındaki dengeyi kurmaya çalışıyoruz"




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/toyota-tests-new-ev-pickup-truck-ahead-mass-production-thailand-2024-05-16/







  • Toyota elektrikli araçlara mesafeli diyen bir üyemiz vardı,kendisini alsak mi buraya
  • Malum olaylara sponsorluktan vazgeçecekler herhal :) :) :) :)

    Şakası bir yana

    Elektrikli Hilux'tan Hilux olmaz, gaylux falan yapsın adını :)
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    evet mesafeli?

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
  • Hidrojenli hilux bekliyorduk oysa ki.
  • Çok geç kaldı. Hybrid markası hibrid bir Hilux yapana kadar. BYD 1500cc jenaratör motoru olan Plug-in Şarjlı Hibrit yaptı bile.
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Valla toyota şu anda bu topa girmedi ,1 tane tam elektrikli satılan toyota var mi Türkiye de ?

    Dünyada kaç tane var ?


    Kaldı ki ben şehir dışında, 140 150 km. değilde 100 le 110 la gideceksem, habere gözüm sarj Oranında olacaksa, yiyeyim öyle teknolojiyi.


    Bana batarya değişim maliyeti 400 500 bin TL ler telaffuz edilecekse yerim o teknojiyi. O para benim ,belki 15 - 20 yıllık akaryakıt masrafım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 17 Mayıs 2024; 22:15:23 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Toyota bu işe göbeğinden giriyor,bu anlattıklarını mail at da elektrikli Hilux Kaliforniya da devasa fabrika falan mal mal işler yapmasınlar uyar onları yemişim böyle teknolociyi de

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.