Şimdi Ara

Tıpta ikinci defa sınıfta kaldığımı aileme nasıl söylerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler uzatmadan konuya giriyorum. Bu sene çeşitli psikolojik bunalımlar, ailevi durumlar ve kendi hatalarım yüzünden çok boş vakit geçirdim ve çok büyük olasılıkla ikinci sınıfta sınıfta kalıyorum. En büyük sorun bunun 1. Sınıfta da yaşanmış olması. Aileme bunu nasıl anlatırım bilmiyorum. Babam çok aksi bir adam annemse çok duygusal. Üstüne aile evinde kalıyorum. Gerçektem bu noktada artık ne yapacağımı bilmiyorum. Ölüm dahil her şeyi düşünüyorum. Ölüp kurtulmak istiyorum. Aileme bu durumu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Eninde sonunda öğrenecekler tabi ama öğrendiklerinde nasıl tıp okumaya devam edecem bilmiyorum. Arkadaşım yok, sosyal hayatım yok, sevgilim,hobim vs hiçbir şeyim yok. Tek var oluş amacım tıptı şimdi tıpta ikinci defa sınıfta kalacak olmak içimi daraltıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Aileme mevzuyu nasıl açarım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanguard32 -- 25 Nisan 2024; 21:47:40 >



  • Ben de bunu düşünüyorum... İnandığın tanrı yardımcın olsun.

  • Geçmiş Olsun
  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    Sen de mi tıp okuyorsun?

  • Vanguard32 V kullanıcısına yanıt

    Yok ama 2. sene de kaldım uzadı ve sanırım bırakıcam okulu. Babam varikosel ameliyatı yapıcak bana.

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    Evden atılacam ben de muhtemelen. Gerçekten ölmek istiyorum. Sadece ölmek.

  • Vanguard32 V kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Çevremdeki çoğu arkadaşım tıp okuyor bunların yanında ablam da tıp okuyor ve üniversitede bir zamanlar oda arkadaşım olan kişi de tıp okuyordu. Yaşadığın durumu tabi ki tam olarak anlayamam ama biraz yardımcı olabileceğimi anlatmak için yazdım.

    Oda arkadaşım lise hayatı tamamıyla başarılar ile geçti ve okulu birincilikle bitirdi hepsine yakından tanık oldum. Tıp kazandığı zaman ilk senesinde yani geçen sene depremden sonra online olmuş ve bu sayede bir şekilde kendini toparlayabilmişti. Eğer kalsaydı babası ona ne yapardı bilmiyorum çünkü telefonu çaldığı zaman kendini düzeltip öyle cevap verirdi babasına. Öte yandan ablam da bu sene staj görüyor ve bir stajdan kaldı. Böyle örnekler çok ama dikkat et etrafındaki arkadaşların da muhtemelen böyledir. Tıp okuyan kişiler zaten belli bir süreci atlatıp geliyorlar dolayısıyla bu bölümü okumak için yeterli becerilere sahip oluyorlar. Sen de eğer tıp kazanmış isen içinde bu var demektir.

    Keşke en baştan soyleseymissin ama yapacak bir şey yok. En doğru yol her zaman en basit yoldur. Bu yüzden yapman gereken şey ne olacaksa olsun dürüstçe bir şekilde itiraf etmendir. Neye inanıyorsun bilmiyorum ama ölüm hiçbir şeyin çaresi değil.

    Her şeye en baştan başlayacaksın ve merak etme seni öldürmeyen şey seni daha güçlü yapar. Daha tecrübeli ve daha dayanıklı olacaksın. Her şeyi düzeltebileceğine inanıyorum. Senin de inanman gerekiyor.

    Allah yardımcın olsun.

    Irade Terbiyesi - Jules Payot
    Bilinçaltının gücü - Joseph Murphy
    Var mısın? - Doğan Cüceloğlu
    Bu kitapları da öneriyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.