Şimdi Ara

TikTok, yapay zekayla oluşturulan içerikleri etiketlemeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok, yapay zekayla oluşturulan içerikleri etiketlemeye başladı
    TikTok, yapay zekanın kötü kullanılmasıyla mücadele ediyor. Platformda yapay zekayla oluşturulan içerikler bir yıldan uzun süredir etiketleniyor ancak artık OpenAI ve diğer platformlar aracılığıyla oluşturulan yapay zeka görselleri de etiketlenecek.



    Ayrıca Bkz.TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı: Twitter ve TikTok'a yasak gündemde



    OpenAI ve diğer platformlardan içerikler etiketlenecek



    TikTok’un aracı Adobe, Microsoft ve başka şirketlerin birlikte kurduğu bir grup olan C2PA’nın (Coalition for Content Provenance and Authenticity) bir teknolojisi olan içerik kimlik bilgilerini okuyacak. İçerik kimlik bilgileri yapay zeka etiketlemeyi kolaylaştıracak şekilde yapay zeka içeriklerine meta veriler eklemek için tasarlanmış. Yapay zeka etiketlemesi görsel ve videolarda kullanılmaya başlandı, yakında ses içeriklerinde de kullanılacak. Yapay zekayla oluşturulan içerikte TikTok kullanıcı adının altında “Yapay zeka tarafından oluşturuldu” yazan bir etiket çıkacak.



    İçeriğin tanımlanması ve etiketlenmesi için İçerik Kimlik Bilgilerinin dahil edilmesi gerektiğinden, etiketleme kademeli olarak kullanıma sunulabilir. Sistemin çalışması için hem içerik oluşturmak için kullanılan üretken yapay zeka aracının üreticisinin hem de içeriği dağıtmak için kullanılan platformun sektör standardını kullanmayı kabul etmesi gerekiyor. Alphabet'e ait Google'ın sahibi olduğu YouTube ile Instagram ve Facebook'un sahibi olan Meta Platformları da İçerik Kimlik Bilgilerini kullanmayı planladıklarını açıkladı.




    Kaynak:https://newsroom.tiktok.com/en-us/partnering-with-our-industry-to-advance-ai-transparency-and-literacy







  • Önümüzdeki süreçte Pkk/ypg havai fişek yapılırken içimizdeki liboş ve bölücüler AI videolar ile internette yalan yaygara yapamadan anında tepki verecek bir sistem vardır inşallah



    Diyanete verilen paranın kısılıp yapay zekayla ilgili birimlere de aktarılması lazım.

    Dinimizce imamın parasını cemaat olarak biz veririz zaten de bu iş Allah için yapan imam buluruz, cemaatten çıkarırız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 11 Mayıs 2024; 16:15:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.