Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.561
Cevap
58
Favori
235.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Rızkı elbette Allah verir buna şüphe yoktur.ancak son sordugun soru gayet mantikli,katiliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ÖSO: "Esed rejiminin İdlib'e harekatı yaklaştı. Önlemlerimizi alıyoruz."


    -Esad rejimi ülkenin güneyindeki dera'daki Kuvvetleri idlib'e doğru kaydırıyor.


    -Rakka kuzeyindeki 17.Alayda ABD Koalisyonu ile PKK-YPG ortak tatbikat yaptı.


    -Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov : "İki liderin her zaman konuşacağı çok şey var.Öncelik Suriye ve elbette Afganistan gündemde olacak.Libya ve diğer uluslararası meseleler konusunda geleneksel şekilde görüş alışverişinde bulunulacak."


    -Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birlikleri, El Bab doğusu, Azez güneyi ve Münbiç Kuzeyi Sacur Nehri hattında yuvalanan terör örgütü YPG/PKK mevzilerini yoğun şekilde vuruyor.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]

    -Elektrik yokluğu ve aşırı maliyet artışı nedeniyle Suriyeli sanayiciler ülkeyi terk ediyor..Suriye Sanayi odaları birliği üyesi ve Halep Sanayi odası meclis üyesi Macid Şişman son iki haftada sadece Şam ve Halep’ten 47 bin sanayicinin ülkeyi terk ettiğini duyurdu,bu kesimin 28 bini Şam’dan gidenler oldu.





  • -Milli Savunma Bakanı Akar: "Suriye'nin kuzeyinde artan hava taarruzları mutabakata uygun değil.Biz anlaşma gereği esaslara uyuyoruz.Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz.Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz."


    -TSK yeni büyük bir Askeri Konvoy Kuzey idlib Kefer-Lusin üzerinden idlib bölgesine giriş yapıyor.TSK dün itibariyle İdib'in en yüksek tepesine yaklaşık 70 araç ile tank, obüs ve zırhlı araç intikali yapmıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 27 Eylül 2021; 16:43:33 >
  • İdlib'deki 33 askerimizin şehit olması gibi bir durum yaşanmaz umarım.

    Gelen tacizlere sert cevaplar verilmeli. Rusya ve Amerika caydırıcı olmamalı TSK için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Washington'da bir konferansta konuşan PKK/YPG'li İlham Ahmed: "Tüm ihtilaflarımızı çözmek için Türkiye ile geniş kapsamlı bir diyaloğa hazırız."

  • Suriye'de gözetleme kulelerinin çok yakınına düşen bombalardan sonra gerek Türk topçuları,gerek Öso gerekse muhalif birlikler(HTş) tarafından ciddi ve sert anlamda karşılık verilmekte.


    Hem suriye'de hemde Libya'da Rus askerlerinde harketlenmeler ve bölgesel anlamda yer kaydırmalar yapılmakta.


    Hatta söylentiler bu yönde:Türkiye,hava savunma sistemini aktif edince bir helikopter son anda ısı balonlarıyla kurtulmuş.


    Yapılan / yapılacak herşey hem Suriye hemde Libya'nın ve Rusya ile ilişkileri etkiyeceği için yine de temkinli olmakta fayda var.Hiç olmazsa Sayın Erdoğan ile putin görüşünceye kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 27 Eylül 2021; 20:53:23 >
  • En çokta kendilerinin bir söz hakkı varmış gibi konuşmalarına bayılıyorum.Kaderleri İsrail ve Amerikanın iki dudağı arasında.Kalkıp diyaloğa hazırız diyorlar üstüne Türkiyenin bir terör örgütüyle masada konuşması ülkenin imajını zedeler.Terör örgütü terör örgütüdür.

  • -Rus savaş uçakları Fırat Kalkanı-Azez semalarında uçuş gerçekleştiriyor.


    -Rusya'nın Suriye Uzlaşma Merkezi, Lazkiyedeki Himeymim üssüne yaklaşan bir İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.Düşürülen aracın kime ait olduğu söylenmedi.Rus Genelkurmay Başkanlığıda olayı doğruladı.(sabahki olay)


    -Kimliği belirsiz bir insansız hava aracı,Deyrizor'un doğusundaki El-Mayadin şehrinin güneyindeki çiftlikler bölgesinde iran şia milislerinin karargahını üç füzeyle bombaladı.


    -Rejim güçleri,idlib güney kırsalındaki Sfuhun kasabası çevresini havan toplarıyla hedef alıyor.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni güncellemeleri hangi zaman diliminde okuyabiliriz?

  • Bizimkiler Rus helikopterine uyarı amaçlı manpads atışı yapmış diye haberler vardı. Kesinliği yok tabi.

  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]

    Suriye'nin kuzey batısındaki mülteci kamplarının yerlerini gösteren bir harita. Yaklaşık 1.7 milyon kişi yaşanan savaşdan ötürü çadır kamplarında yaşamak zorunda kalıyor.


    Konuyla alakalı Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonunun 1 Temmuz 2020 - 30 Temmuz 2021 döneminde Suriye'deki insan hakları durumuna ilişkin hazırladığı 46 sayfalık rapor açıklandı.Raporda, ülkenin kuzeyinde ve güneyinde çatışmaların ve şiddetin arttığına dikkat çekildi.


    Rapor Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'nin Türkiye ziyareti sonrası netleştirildi.Grandi eylül ayı başında Urfa ve Gaziantep illerinin valileri ve belediye başkanlarını ziyaret ederek Suriye'li mültecilerin durumunu ve Suriye'deki kamplar hakkında görevlendirdiği yetkililer ilede görüşmeler yaptı.Bu görüşmeler sonrası hazırlanan raporda BM Mülteciler yüksek komserliği Suriye'de devam eden savaş şartlarından ötürü göç ederek kaçan Suriye'lilerin geri dönmesinin şuan için çok tehlikeli olduğunu ve bölgede istikrar sağlanmadan mültecilerin geri gönderilmemesi gerektiği vurgulandı. (Bu her ülke için geçerli).


    Sunulan raporda Suriye'de "kesin olmamakla birlikte,minimum olarak" hesaplanan sivil kayıplar 350 bin kişi.Göç eden sayısı ise en az 13.4 milyon kişi olarak tespit edildi.Raporda, Esed'in yönetimde dördüncü dönemine girerken ülke topraklarının yaklaşık yüzde 70'ini, savaş öncesi nüfusun da yüzde 40'ını kontrol ettiği belirtilerek, Esed'in ülkeyi birleştirme veya bir uzlaşı sağlanması için girişimde bulunmadığının altı çizildi.Esed rejiminin keyfi gözaltı uygulamalarının hız kesmeden devam ettiği aktarılan raporda, "Komisyon, sadece gözaltı süreçlerindeki işkence ve cinsel şiddeti değil, aynı zamanda gözaltındaki ölümleri ve zorla kaybetmeleri de belgelemeye devam etti." ifadesi yer aldı.


    Raporda, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki bölgelerde durumun her geçen gün daha da kötüleştiği uyarısında bulunuldu.

    Komisyon raporunda, İdlib'de sivil unsurlara yönelik saldırılar da geniş şekilde yer aldı.


    Suriye'deki mülteci kamplarından gelen raporlarında değerlendirildiği ve ülkedeki şartların geri dönüşler için kesinlikle yeterli olmadığı açıklandı.



    Tansiyonun arttığı ve yeni bir savaşın çıkmasının an meselesi olduğu İdlib ve Afrin'e yapılacak saldırılar sonrası yeni bir göç dalgasını tetikleyeceği endişesini yabancı basında dile getirmeye başladı.

    Soçi'de çarşamba günü yapılacak Erdoğan-Putin zirvesinde net sonuçlar alınmassa İdlib ve Afrin'e yığılan her tarafdaki birliklerin çatışması artık kaçınılmaz.şimdiden her mevzi birbirini sınama amaçlı son ayların en şiddetli çatışmalara girdi ve güçlerini göstermeye başladı,bunun bir adım ötesi mevzi çatışmalarından çıkıp topyekün birlik saldırılarıların olduğu geniş çaplı bir savaş ortamıdır.





  • demekki öso vs gibi akp'nin istedigi yapılanmalar o bölgede çoğaldı bundan'da esad rahatsız oldu durum bunu gösteriyor...


    akp dedim çünki gerçekte tsk'nın öso gibi yapılanmalarla işi olmaz


    esad zaten rusya ile anlaşmış adamlara izin vermişde biz halen ne yapıyoruz orada.


    devamlı pkk pyd'yi vurup çıkarsın.ama orada asker tutmak bana pek mantıklı gelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 28 Eylül 2021; 0:38:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethal gun

    Hocam yeni güncellemeleri hangi zaman diliminde okuyabiliriz?

    Son mesajlarım günceldir.


    Çarşamba günü yapılacak soçi zirvesi artık dananın kuyruğunun kopacağı bir görüşme olacak.Bu görüşmeden sonuç alınamassa savaş artık kaçınılmaz.


    İdlib'in güneyindeki M4 karayolundan suriye rejim güçleri ve onlara destek olan iranlı şia milisleri ile pyd-ypg güçlerinin TSK üslerine saldırması bekleniyor.2-3 gündür bölgeye sevk edilen birlik ve zırhlı araçlar son ayların bölgedeki görülmemiş şekilde arttığını gösteriyor.Suriye rejim ordusu ülkenin güneyindeki zırhlı birliklerini dahi kuzey idlib hattına kaydırmış durumda.Son 24 saat içinde bazı ypg mevzileride rus bayrakları çekerek geçmişte yaptığı koruma kalkanı düşüncesinde mevzilerini güçlendiriyor.


    şuan sahada her taraf için olası savaş şartları hazır.Son barış pınarı harekatı sonrası 2 yıllık süreçte özellikle ABD nin silaha boğduğu pyd-ypg güçleri kuduz bir köpek misali tasmasının salıverilmesini bekliyor şuan.TSK tarafında ise bölgeye hala yeni lojistik destek gönderiliyor.Bugün İdlib'e 2 ayrı zırhlı birlik daha gönderildi ve bazı mevzilere tahkimatlar yapıldı.TB2 SİHA'lar ise 24 saat uçuyor sınır boylamında.


    Esasen ruslarında isteği TSK varlığının Suriye'den çıkması yönünde ve bunu hard power gücüyle artık zorluyor.Soçi zirvesi sonrası gerilen iplerin gevşemesi pek olası değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Bizimkiler Rus helikopterine uyarı amaçlı manpads atışı yapmış diye haberler vardı. Kesinliği yok tabi.

    o olay doğru,önceki mesajlarımda yazmıştım ancak bu karşı ateşi açan TSK birliği değil,ÖSO tarafından TOW füzesi atılmış,Helikopter son anda kurtulup üssüne dönmüş.


    ÖSO nezlinde geçmiş zamanda ypg mevzilerinde savaşıp el konulan ABD silahları var ve bu silahlarıda kullanıyorlar.


    ÖSO'ya bağlı birliklerin el-bab'da ypg mevzilerinden ele geçridiği bazı silah ve mühimmatlar.Çoğu ABD den hibe edilmiş olanlar.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 28 Eylül 2021; 0:59:3 >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    ÖSo nun içinde hazırda bekleyen ABD ajanı çıkarsa şaşırmam bizi ruslarla kapıştırmak için bir fırıldak çeviren gurup çıkabilir aralarında

  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları Gelişmeleri💥(MSB: Aklımızla Dalga Geçmesinler..)-[ANA KONU]


    ‘SAVAŞ POZİSYONU ALINDI’


    Türkiye ordusu ile birlikte haraket eden birlik komutanları Türkiye’nin son iki haftada bölgeye çok sayıda asker sevkettiğini ve onlarca üssü güçlendirerek bölgeye yapılabilecek bir saldırının önüne geçme konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

    Hamoud, “Türk ordusu tüm askeri üsleri güçlendirdi ve bölgeye zırhlı araç, asker ve teçhizat sevk edilerek savaş pozisyonu alındı” dedi. Askeri kaynaklar Türkiye’ye ait roketatar ve tankların da yer aldığı bir askeri konvoyun Cumartesi gecesi Suriye’ye geçtiğini ve Türk üslerinin bulunduğu Jabal al Zawya’ya doğru ilerlediklerinin görüldüğünü söyledi.


    Yabancı kaynaklar,sanki savaşın patlamasını ister yönde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel


    ‘SAVAŞ POZİSYONU ALINDI’


    Türkiye ordusu ile birlikte haraket eden birlik komutanları Türkiye’nin son iki haftada bölgeye çok sayıda asker sevkettiğini ve onlarca üssü güçlendirerek bölgeye yapılabilecek bir saldırının önüne geçme konusundaki kararlılığını gösterdiğini söyledi.

    Hamoud, “Türk ordusu tüm askeri üsleri güçlendirdi ve bölgeye zırhlı araç, asker ve teçhizat sevk edilerek savaş pozisyonu alındı” dedi. Askeri kaynaklar Türkiye’ye ait roketatar ve tankların da yer aldığı bir askeri konvoyun Cumartesi gecesi Suriye’ye geçtiğini ve Türk üslerinin bulunduğu Jabal al Zawya’ya doğru ilerlediklerinin görüldüğünü söyledi.


    Yabancı kaynaklar,sanki savaşın patlamasını ister yönde.

    Gün içinde paylaşmıştım bende - https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150670423


    Yabancı kaynaklar çok meraklı şuan Suriye gündemine.Onlarda görüyor hareketliliği.


    Soçi görüşmesi öncesi önümüzdeki son 24 saatte bölgede daha fazla hareketlilik ve çatışmalar yaşanabilir.Putin masaya oturmadan önce klasik hard power tarafını tam göstermeden görüşmeye girmez benim görüşüm ama o hamlesi ne olur göreceğiz hep beraber.Suskun ABD tarafındanda son dakika hamleside gelebilir görüşme öncesi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    ÖSo nun içinde hazırda bekleyen ABD ajanı çıkarsa şaşırmam bizi ruslarla kapıştırmak için bir fırıldak çeviren gurup çıkabilir aralarında

    ajanlar her yerde var,ÖSO içinde çıkarsada şaşırmam ruslar tarafındada :)

  • Bir devriye daha mı çıkar acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar bomba atıp 36 askerimizi şehit etmediler mi? Rusya bu şaka olmaz yine yapar yine yapar.. biz çok kötü tufaya geldik çok.. bu ülke ruyaya dikilse bu kadar zararda olmazdık..

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.