Şimdi Ara

Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde bugün sorun yoktu nasıl oluyor bu ya :/

  • Bir süredir Statik IP hizmeti kullanıyordum ve sorun yaşamıyordum. Az önce Statik IP hizmetini iptal ettirdim ve sorunlar yine başladı. Bu da demek oluyor ki Superonline bilerek bu durumu yapıyor, bilerek kısıtlıyor. Sorun olmadığını ısrarla dile getiriyor. Kabul edilebilir bir durum kesinlikle değil!

  • Blackjaz B kullanıcısına yanıt

    Cgnat'ın temel sıkıntısı, oradan oraya atlatılan veriler hocam. Statikte bu yok.


    Havuzdaysanız, A noktasından B noktasına 15 tane gereksiz yere uğrayarak gidiyorsunuz, haliyle sorun yaşanıyor. Statikte ise kısa bir route var.


    Açıkçası ben faceit ile oyun oynarken, coaksiyel kablonet ile oyun oynuyorum. SOL ise ıvır zıvıra yönelik, asla oyun oynamam SOL ile. Oyun oynuyorsam da abone olmam.

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    hocam bende statik ıp kullanıyorum ama bende paket kaybı mevcut.

  • Turknet'ten Superonline'a geçiş yaptıktan sonra aynı sorunu yaşamaya başladım. Faceit'te her girdiğimde mutlaka 1-2 maçta oluyor. Modem resleyince düzeliyor. Aynı sorun arkadaşımda var o modem resleyince düzelmiyor. Sorunu çözen, bilen varsa yazabilirse harika olur.

  • snakecharmer kullanıcısına yanıt

    Allah kurtarsın

    geçmiş olsun

    superonline nın laneti ve sadece bu sorunla sınırlı değil

  • Bende exitlag kullanıyorum
  • Şu durumu 6 aydır yaşıyorum, ilk önce internet de araştırdım superonline statik ıp satmak için uydurduğu "yurt dışı ıplerine müdahale edemiyoruz" dediği saçma bir problem. Sorunu şuan sanki çözdüm gibi 1080p bir sürü yayın açtım kick - twitch 2-3 saatir bir sorunla karşılaşmadım kesintisiz devam ediyor. değiştirdiğim 2 şey var ;


    1) 192.168.1.1 bağlanıp İnternet>Güvenlik>Güvenlik Durumu>Orta (önerilen) olarak değiştirdim. Önceden "Yüksek" konumdaydı.



    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu


    2) DNS ayarlarını değiştirdim. Başlat>Ayarlar>Ethernet>Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir>Ethernet sağ tık>Özellikler>IPv4


    192.168.1.23

    255.255.255.0

    192.168.1.1


    8.8.8.8

    8.8.4.4



    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu



    Olarak DNS değiştirdim. Şuanlık herhangi bir sorun yok takır takır çalışıyor 1080p izliyorum. Sizde bir deneyin sorun çözülürse bilgilendirirseniz sevinirim.





  • WeveBigGun kullanıcısına yanıt

    Süperonline kullanıyorsanız ve CGNAT havuzundaysanız, DNS değiştirdim kısmı sadece bir illüzyon.



    Güvenlik duvarını orta yapmayı geçin zamanında OCZ Firmware atıp, kapattık bile. Yine de değişen bir şey olmadı hocam.


    Sizin ip blok değişmiştir, öyle kurtulmuşsunuzdur anlık.


    Bir hafta sonra tekrar nükseder Süperonlayn Kanseri, rahat olun.

  • Hocam yukarıda @Blackjaz arkadaşın bahsettiği problemleri birebir yaşamaya başladım son bir haftadır. Discordda, bağlı olduğu servera göre 60-250 arası gidip gelen ms, online oyunlarda lobiye göre bazen 150-250 ms arası alması ya da 40-50 ms arası oyuna girse ve packet loss %0 gösterse de oyun içerisinde "Packet Burst" hatası ile beraber neredeyse oynanamaz hale getirmesi cabası. Müşteri hizmetlerini 3 kere aradım, tabii ki de çözülen bir şey yok. Modem resetlemek, güncellemek dışında zerre olaya hakim değiller ya da hakim olmak istemiyorlar. Son çarem müşteri abone merkezine gidip orada derdimi anlatmak.


    Ancak benim kafamı karıştıran tek nokta, 2 yılı aşkındır statik IP hizmetini almam. Arada yaşadığım Instagram başta olmak üzere sosyal medya ve youtube özelindeki bağlantı sorunları için almıştım ve bu zamana kadar da sorunsuz kullandım. Yukarıda bahsettiğim sorunlara genelde çözüm statik IP olması ancak benim hali hazırda zaten sahip olmam işleri bozuyor. Değiştirilmesini talep ettim ancak şu ankini iptal edip 3 gün sonra yeni talep yapın demekten başka bir çözüm sunamıyorlar. Statik IP olmasına rağmen CGNAT havuzuna dahil olma ihtimali var mıdır sizce? Soru çok alakasız olabilir ancak konu SOL olunca her şeyi düşünmek gerekiyor.





  • Tsipura kullanıcısına yanıt

    Statik ip varsa CGNAT olması ihtimali "yok" denecek kadar az. Öyle bir dolandırma yöntemine bulaşmamışlar diye tahmin ediyorum.


    Ben genel olarak statik aldığım zamanlarda, ip bloğu işime yaramazsa aynı gün iptal edip, ertesi gün tekrar alıyordum. 3 gün işi kafamı karıştırdı, garanti olsun diye önerilmiş olabilir.


    Statik ip yerine bir kaç farklı yöntem önerebilirim.


    Oyun için kullanıyorsak, exitlag.

    Her türlü işim çözülsün deniliyorsa, TR069 bağlantısını kesebileceğiniz farklı bir modem firmware'i.

    O da olmuyorsa, Keneetic gibi bir modem kullanarak, kendi DNS'lerinizle yola çıkmak.


    Ancak tüm bu çözümler sorunları kısmi çözebiliyor. Sonuçta kablonun ucu SOL'de olduğu sürece, yaşamazsınız diyemem.


    CGNAT'çılar için uzun süreli modem bağlantısı kesip, sürekli uygun bir blok aramak -ki- bu da SOL'ün son zamanlarda CGNAT'ları bile sabitlemeye çalışması nedeniyle kısa sürede başarı sağlayamıyor. Yani eskiden 10 dakikalık modem kesintisi blok değiştirmeye yarıyordu, adamlar ne yaptıysalar CGNAT'ı bile sabitlemeyi başardılar :)


    Blok değişikliği için modemin saatlerce kapalı kalması gerektiğini gözlemledim son dönemde.


    Gerçi SOL'ü oyun amaçlı kullanmayı bıraktım 2-3 ay önce. Son gelişmelerden habersizim.





  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Ben bu arkadaşları düzenli şekilde BTK'ya şikayet ediyorum, siteye GPON getirmedikleri için acaba o yüzden kıllık olarak mı yaptılar diye düşünmüyor değilim:) 15 sene önce fiberi kurup bir daha uğramamışlar, her şey eski sistem, 200 mbit bile alınamıyor. İşin kötüsü Istanbul'un göbeğinde ve çevrede yeni sistemler olmasına rağmen bizim mahallemize hiç bir ISS geliştirme yapmıyor. Turknet max 50 mbit verebiliyor mesela. O yüzden çok değiştirme şansım da yok gibi.


    3 gün demelerinin sebebini işi sağlama almak olarak açıkladılar. Daha erken statik IP'ye geri dönülürse aynısını verebiliyormuş.


    Exitlag'i daha önceki mesajlarınızda gördüm, denemeyi düşünüyorum ancak benim ilk tercihim değil. Bu tip durumlar, sorunu çözmek yerine yama yapmak gibi geliyor ve yeni problemler yaratabilir. Misal, ağ akışını ve pingleri görebilmek için Wireshark ile Pingspotter açık şekilde Call Of Duty MW3 oynamaya çalıştım. Oyunu açmadı bile. Oyunu açıp, programları sonra çalıştırdım, bu sefer de lobi bulmadı :) Ancak yine de deneyeceğim.


    Son çarem yukarıda da bahsettiğim gibi Statik IP iptali ve yeniden bağlanması olacak. Bir ihtimal müşteri abone merkezine de gidip düzgün bir şekilde oradaki arkadaşlara da durumu anlatmak. Bazen işe yarayabiliyor. Hiç biri olmazsa el mahkum ISS değişikliği...


    Bakın mesela güncel Discord pingleri, böyle bi dalgalanma yok:)



    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu




  • Söyleyecek çok şey ama pek bir işe yaramıyor sadece be olursa olsun bedavada olsa Superonline asla almayın resmen çöp BAKIN ABARTMIYORUM SUPERONLİNE ÇÖP
    Mesela Bugün bana ben memnunum diyebilirsiniz yarının garantisi yok
    Müşteri hizmetleri aramak düşüncesi bile çok saçma asla bir işe yaramıyorlar sadece kullanıcının cebinden para çıkacaksa işe yarıyor mesela statik ip almak vb gibi

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158635604

    https://forum.donanimhaber.com/sol-sansur-ve-band-daratlma-hakkinda-bilgi-verebilecek-olan-var-mi--157431734


    EDİT :

    1 saat sonra


    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu
    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 10 Mayıs 2024; 2:18:6 >




  • Sahilli S kullanıcısına yanıt

    Cezalandırıldın yani  

  • Tsipura kullanıcısına yanıt

    " İşin kötüsü Istanbul'un göbeğinde ve çevrede yeni sistemler olmasına rağmen bizim mahallemize hiç bir ISS geliştirme yapmıyor."


    Bunun nedenini araştırdım ancak yazılı bir metine ulaşamadım. Benim düşüncem, Ulaştırma Bak. tarafından "alt yapı tekeli" uygulatılıyor.


    Her yerde fiber olsun ancak her yerde iki fiber olmasın düşüncesiyle, alt yapı maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla, belirli bölgeler, belirli ISS'ler arasında paylaştırılıyor gibi geliyor bana.


    Aynı sorunu ben de yaşadığım bölgede yaşıyorum. Sadece Fiber olarak SOL alt yapısı var ki, oturduğum yer Ankaranın en önemli, merkez kabul edilen yeri.


    Statik IP almaktansa, Exitlag'a para kazandırmayı tercih ediyorum açıkçası. Statik ip'nin stabilitesi malum.



    *ağ akışını ve pingleri görebilmek için Wireshark ile Pingspotter açık şekilde Call Of Duty MW3 oynamaya çalıştım*


    Oyun sağlayıcısının bunları nasıl engellediğini anlayamadım. Acaba Wireshark üzerinden doğru internet alıcısını mı seçmediniz? Warzone döneminde VDF abonesiyken Pingplotter'ı denemiştim aslında ve çalışıyordu.


    Tarkov, CS ve sair bir çok oyunda WS ve PP 'yi çalıştırarak, sunuculara, iplere ve ping değerleriyle routelara ulaştım. Bu çok ilginç geldi bana, böyle bir engellemeyi anti-cheat üzerinden mi yaptılar acaba? Bu da aşılabilir sanal makine vb. üzerinden diye düşünüyorum. Ya da keenetic arayüzü üzerinden de görüntülenebilir. Bunu bir araştıracağım, sonuçları yazarım.


    *Son çarem yukarıda da bahsettiğim gibi Statik IP iptali ve yeniden bağlanması olacak. Bir ihtimal müşteri abone merkezine de gidip düzgün bir şekilde oradaki arkadaşlara da durumu anlatmak. Bazen işe yarayabiliyor. Hiç biri olmazsa el mahkum ISS değişikliği...*


    SOL nezdinde kiminle görüşürseniz görüşün, ne yaparsanız yapın değiştirebileceğiniz tek şey, "sinirlerinizin" gerginlik seviyesi olur hocam.


    Statik alırsınız, belki iyi bir blok gelir, işinizi görür devam edersiniz.


    Ancak yetkili görünen yetkisizlere dert anlatmak, çözüm talep etmek falan işin hikayesi.


    Bazen kafam atıyor, SOL'ün apartmandaki kutusuna kendim de bir asma kilit vurayım diyorum :)))





  • Kerros kullanıcısına yanıt

    bir süre sonra düzeldi Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu  ama superonline nın çöp olduğu gerçeğini değiştirmez şikayetler ortada

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Daha önce defalarca kez denedim yani statip ip ve güvenli interneti kapatmak çözüm değil

    statip ip ile testlerimde ping sonuçları daha yüksek çıkıyordu tek artısı cgnat dan çıkması bunun için değmez

    kullandığım 20 tane iptv var cgnat ile yaşadığım sorunları statip ip ile de yaşadım çözüm olarak vps sunucu alıp wireguard vpn kurarak çözüm

    iptv zaten yasak vs diyebilirsiniz örnek olarak dedim yani başka konularda da sıkıntılar var ama dandik superonline ile iptv de yaşadığım sorunları mobile veri veya başka iss de yaşamadım :)

    müşteri hizmetleri konusuna hiç girmeyin sakın ha çözüm beklentisine girmeyin sürekli arasanız bile başka başka birileriyle konuşsanız bile aynı şeyleri tekrarlıyorlar en son dalga geçiyorlar speedtest yapıp sorun yok diyorlar yani kısır döngü

    müşteri hizmetleri sadece kullanıcının cebinden para çıkacaksa işe yarıyor statik ip almak gibi :)

    en son dediğinizi ben şahsen yapıyorum artık kimseye aldırmıyorum önermiyorum kapı kapı gelenleri gönderiyorum

    forumlarda savaşıyorum belki işe yarar belki yaramaz zaman.....

    benim bu savaşımla bu dandik superonline bir şey kaybetmez ama zaten kendi ayağına sıkıyor sürekli yeni müşteri kazanıyor ama kısa vadede yani sorunlar ortada sorunları fark eden kullanıcılar forumlara akın akın geliyorlar yani dandik superonline en fazla günü kurtarır yarın acısını çekmeye başlar


    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu 

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158635604



    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu


    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu


    Superonline faceit, twitch yüksek ping sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 10 Mayıs 2024; 13:55:29 >




  • Kerros kullanıcısına yanıt

    "Bunun nedenini araştırdım ancak yazılı bir metine ulaşamadım. Benim düşüncem, Ulaştırma Bak. tarafından "alt yapı tekeli" uygulatılıyor."


    Kesinlikle katılıyorum. Buna ek olarak mahalle potansiyeline göre de içeride oradaki altyapıyı arttırmak için "eksta çaba" sarfetmiyorlar gibi. Zaten pastayı götürdüğü ve halihazırda mahalledeki en yüksek hızları verdiği için uğraşmıyorlar. Ne kadar doğru tartışılır ancak bir defasında da yetkili arkadaş "Türknet'e site olarak imza bırakın, onlar yayılım konusunda daha istekliler. Size rakip kurduktan sonra Superonline da süreci hızlandırır" oldu.


    "Oyun sağlayıcısının bunları nasıl engellediğini anlayamadım. Acaba Wireshark üzerinden doğru internet alıcısını mı seçmediniz? Warzone döneminde VDF abonesiyken Pingplotter'ı denemiştim aslında ve çalışıyordu."


    Az önce tekrar denedim, çünkü ilk sefer çok da inceleyememiştim. Wireshark açıkken kesinlikle Call Of Duty MW3'ü açmıyor sistem :) Pingspotter'da bir sorun olmayabilir ancak Wireshark kesin. 5 defa sadece Wireshark arkada açık şekilde, 5 defa da açık ve aktif halde paketleri incelerken oyunu açmayı denedim Battle.net üzerinden. Hiç birinde açmadı. Hata, uyarı yok, açar gibi yapıp hiç bir aksiyon almıyor PC. Wireshark'ı kapadığım anda ilk denememde açtı. Biraz araştırdım, oyundaki bug ya da anti-cheat için olabilir deniyor, yaşayan varmış. Benim tahminim Activision firma karakterini de baz alarak bilerek engellemeye çalıştıkları yönünde.


    "SOL nezdinde kiminle görüşürseniz görüşün, ne yaparsanız yapın değiştirebileceğiniz tek şey, "sinirlerinizin" gerginlik seviyesi olur hocam."


    Bunun ne yazık ki farkındayım vesSon çarem ISS değişikliği olsun istiyorum. Bunun nedeni SOL'ün iyi olması değil, bildiğim bir "kötü" olması:) Bugün sosyal medyada hangi ISS'i araştırırsanız araştırın, hepsinin altı rezalet yorumlarla döşeli. Turknet, TT, Millenicom gibi bi tanesine geçersem neler yaşayacağımı da bilemiyorum. Turknet zaten max 50 verebiliyor, TT'da 100 fiber verebildiğini söylüyor ama emin değilim. Tercihim hızdan feragat edip 50 mbit VDSL Turknet olur gibi.





  • bunun çözümü var mı bende aynı sorunu yaşıyorum bende tek sanıyordum kendimi araştırınca herkes de varmış sorun

  • Ben yıllardır sorun yaşıyorum bu konuda. Nadiren düzeliyordu. Oyun oynamayı bırakmıştım son 1 yıldır. Şimdi tekrar apex legendsa döndüm ama biliyordum ping ve packet loss olacağını. Çünkü twitch akşamları 360pde bile açılmıyordu. Tabi ki girdim Apex'e ve hüsran. 250ms ve %25 paket kaybı... Farklı ip bloğu versin diye bu gece kaparım modemi sabah açarım. Olursa olur olmazsa çözüm merkezini arayacağım blok değiştirsin diye. O da olmazsa zaten taşınmayı düşünüyordum 1-2 ay içinde. Uğraşmam artık.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.