Şimdi Ara

suç teşkil edecek durumu ses kaydına almak suç mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gizli ses kaydı almak suç mudur? Bunu sormamın sebebi okulumda birisi bir durumu veya bir suçu kanıtlayacak biçimde ses kaydı aldı ancak bu ses kaydını alan kişi disipline gitti. Suçu işlediğini iddia ettiği kişi gitmedi disipline. Hukukçu arkadaşlarımdan bilgi almak istiyorum merak ettim durumu. Belki okul hak ihlali yapmıştır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • bu konu oldukça teferruatlı bir konu. Ses kaydının hukuksuz alınması sonucu delil hukuksuz oluyor ancak bunun istisnaları mevcut. Bu konuda internette yazılan değil de doğrudan Yargıtay kararlarını okuyarak daha iyi bilgi edinebilirsiniz. Oldukça ayrıntılı ve teknik konu olduğu için net bilgi elde etmeniz güç. Yargıtay kararlarını okuyun...

  • Hukuktan evvel okul disiplini bu konuda yetkili mi ? Adli şikayette bulunulabilecek bir hususa okul bakabilir mi ?

    Disiplinden çıkacak sonuca itiraz edilebilir ve hatta muhtemelen dava da açılabilir. Ses kaydı farklı mecrada kullanılmadığında suç sayılması mümkünn sayılır gibi değil.


    Ancak özel bilgiler elde etme amacıyla yapılan bir girişim midir ? Yani ses kaydından öte niyetin konu olacağı. Olay nedir ? Ayrıca sonuçlandı mı ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de açıkçası bunu sorguladım. Belki de okul sözel olarak şikayeti aldıktan sonra içerisinde çatışmalar oluşmasın diye bu kuralı koymuş olabilir. Ben de başta sizin gibi düşündüm ancak sebebi budur muhtemelen. Sonuçta kimse kendi rahatını başkasının meselesiyle bozmak istemez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.