Şimdi Ara

Samsung KU7000 Kullanıcılar Klubu (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.776
Cevap
117
Favori
315.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maverick80 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yanıt için teşekkürler.


    Google chromacast tv 4K cihaz aldım deyince, bu cihazda yüklü android sürümünü sormuştum.


    Belirttiğiniz gibi cihazınızda android 12 sürümü çalışıyor, iyi bir avantaj ?


    Cihazınız android 12 alınca tekrar bilgilendirirseniz memnun oluruz.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Aldığım cihaz 2022 üretimi. Tv'ye bağladığımda otomatik güncelleme yaptı. Üzerindeki Android versiyonu hangisiydi bilmiyorum. Doğrudan Android 12 olarak açıldı. +Google kendi cihazı olduğu için güvenlik ve hata güncellemeleri ile düzenli olarak destek veriyor. 2-3 aya Android Tv 13 gelebilir. Tv'de konuşarak da işlem yapılabiliyor. Bluetooth dışında cihaza usb type c hub da bağlanırsa usb, micro sd vb. tv özelliklerini iyice arttırabiliyoruz. Minicik bir alet büyük işler yapıyor. Ben çok memnunum. Hani tv güncelleme almıyor, aradığım uygulamalar yok falan diye düşünen varsa özellikle öneririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung resmen başınızın çaresine bakın diyor. Baktığın zaman TV çok güzel ama güncel değil. Yeni uygulamalar zaten gelmiyor, eskiler de guncellenmiyor. Örneğin tod tv uygulaması şu anda yok. Niye böylesin samsung.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çünkü cihazdaki her bir yetenek, cihazda kullanılan işlemcinin yeteneği ile sınırlıdır.


    İşlemciler ise, yazılım ile birlikte geliştirilir.


    Anlaşılması gereken, samsung tv'lerin yıl bazında, her bir çıkan modelinde, yeni işlemciler kullanılır. Her bir yeni model tv'de çalışan yazılım ise, kullanılan işlemcinin yeteneği ile orantılı olarak geliştirilir.


    İster samsung tv al, istersen başka bir tv al, bu anlattıklarım değişmez.


    *********

    *********

    *********


    Bu anlattıklarımın dışında; akıllı tv'lerde çalışan uygulamalar, kullanıcıların standart ihtiyaçları doğrultusunda düşünülerek konur.


    Oysa, tv box aygıtlarda çalışan uygulamalar, kullanıcıların konfor ihtiyaçları doğrultusunda düşünülerek konur.


    *********

    *********

    *********


    Anlattıklarımdan çıkarımsaması; günceli daima bulmak istiyorsanız, tv box aygıt edinmelisiniz. Tv box'lar bile bir yere kadar. Bugün aldığın tv box, 5 sene dolmadan çabucak demode olur.


    @kasabalidayi





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinizde çok haklısınız. Gayet açıklayıcı olmuş. Ancak başka markanın aynı yıllarda çıkan modeli uygulamayı yayinlayabiliyorsa bunu samsung da becerebilmeli diye düşünüyorum çok ekstra birşey beklemiyoruz. İster kendi isletim sistemi olsun ister başka sistem. Kullanıcıların genel anlamda beklentisi bu. Samsung un yayınladığı saçma sapan güncellemelere de şahit olduk.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uygulamanın güncelliği ile aynı uygulamanın, her hangi bir marka tv'nin, herhangi bir modelinde çalışabilirliği açısından, cihazın model yılına göre, markalar arasında hizmet süreleri değişkenlik göstermektedir.


    TV'ler, özünde birer "görüntüleyici donanım parçası" olduğu için, üretici firmaların, hizmetin yazılım kısmında, her bir uygulamaya zamanında ve yeterli destek vermesini beklemek gerçekçi olmaz. Çünkü tv'lere eklenen smart özellikler, tv'nin satışını cazip hale getirmek için eklenmektedir.


    İlaveten; ilk mesajımda değindiğim işlemci + yazılım uyumu nedeniyle de bazı özellik ya da uygulamalar eklenememektedir. Ki, bu açıdan bakınca, Samsıng tv'lerin işlemcileri kendine özeldir. Yani firma kendi geliştirdiği işlemcileri kullanmaktadır. Hatırladığım kadarıyla exynos serisi işlemciler idi.


    Samsung tv alırken, aynı zamanda samsung kalitesini de satın alıyoruz. Bir donanım parçası olarak, Samsung kalitesini satın alınca, biz kullanıcılar, cihazın işlemci ve yazılım özellikleri bağlı kalıyoruz.


    Ya samsung kalitesinden vazgeçeceğiz, ya da bazı smart özellikleri göz ardı edeceğiz.


    Ki, ilk mesajımda izah ettiğim üzere, tv'lerin smart özellikleribi göz ardı edip, smart özellikleri konfor düzeyinde sunan harici tv box'lara yönelmek daha gerçekçi olur.


    Ki, yine ilk mesajımda değindiğim üzere, tv box'ların bile, bir donanım parçası olarak demode olma süreleri 5 yıl ve altıdır.


    Özetle; tv'lerin smart yetersizliklerine takılmayın, bence... Tv box satın alıp, gittiği yere kadar konforu tercih etmek, bence daha akılcıdır.


    @kasabalidayi





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklamalar için. O zaman tv box almanın zamanı geldi diyelim.Tv box araştırmasına başlayalım. Tavsiye ettiğiniz onerdiginiz tv box var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortalama kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayabilen yerli markalardan biri olabilir. Mesela; Next stick 4K cihaz işinizi görür.


    @kasabalidayi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Ocak 2023; 23:55:6 >
  • Arkadaşlar selamlar. Ku7000 cihazım var netfliks izlerken birden internet kesildi. Ağa girdiğimde vifi ağını görüyor cihaz fakat bağlanmaya çalıştığımda bağlanmıyor. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilen var mı acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unusual_pscho kullanıcısına yanıt

    Ağı unut dedikten sonra tekrar aynı ağ şifresini girmeyi deneyin. Olmadı wi fi adını, şifresini modemden değiştirip deneyin veya televizyonu fabrika ayarlarına döndürüp tekrar ağ şifresi ile giriş yapmayı deneyin. Benim başıma geldiğinde ağı unut diyerek çözmüştüm. Aklıma gelenler bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fişini çek yeniden aç yine sıkıntı olursa youtube da görmüştüm servis menüsünden region değiştirip mesela A ise E Yap ben denedim faydası oldu

  • Merhaba arkadaşlar. Bende bu tv'den var. Salon için almıştık. Misafirden misafire açıldı. Toplasan 100 saat kullanılmamıştır heralde. Satmak istiyorum piyasası nedir acaba?

  • Arkadaşlar merhaba. Bu cesetten bende de var. :) Yardımcı olursanız görüntü ayarı konusunda memnun olurum. Karanlık sahnelerde karelenme çok var. Birde bu modelde dahili uydu alıcı var mı? Teşekkürler şimdiden.

  • djangobjk kullanıcısına yanıt

    Hocam bulabildin mi kanal listesini eski linkler hep ölmüş bulamadım ben hiç bir yerde

  • capo di capi kullanıcısına yanıt

    Karelenme, renk ışınlanmalarını çözmek için Dinamik yerine Standart görüntüyü seçin ve görüntü ayarlarında otomatik görüntü düzeltme ile ilgili ne varsa hepsini kapatın. Özellikle Netflix'te çok fazla oluyor renkli çizgiler oluşması, ben bu şekilde çözdüm ki, başka yerlerde de tüm tv'lerde bu ayarların kapalı olmasının çok daha iyi olduğunu okudum, öyle yaptım. Bu tv dahili uydu alıcılıdır. Tek eksiği TKGS olmaması. Az önce aklıma TKGS için buna yazılım atılabilir mi fikri geldi, onu araştırırken yorumunuzu gördüm. TKGS büyük eksiklik değil ama eğer ek bir kodlama ile çözülebilse rahatlık olurdu. Bu konuda bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa çok sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XYARGICX kullanıcısına yanıt
    Aydınlattığın için çok teşekkürler. 🙋🏻‍♂️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XYARGICX kullanıcısına yanıt
    Samsung buna TKGS uyumlu yazılımı nasıl verecek?

    Aynı TV İngiltere'de de satılıyor ama orada TKGS yok.

    Siz yapmak isteseniz, nasıl yapacaksınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiç uğraşmayın, alın bir tv box keyfinize bakın.


    Şimdilerde ufacık stick boyutunda tv'nin hdmi portuna bağlanabilen ufacık tv box aygıtlar çıktı.


    Akıllı TV'nizi gerçek akıllı tv yapıyor.

  • barisg B kullanıcısına yanıt

    Onu Samsung vermeyecek zaten, verir mi hiç? Ama serbest geliştiriciler bu ülkede de var, belki biri bir kodlama yazmıştır, bir şekilde yazılıma eklenebilir. Bir örnek vereyim. Halen 2013 model Samsung N9000Q Note 3 telefon kullanıyorum. Bu cihazda kamera denklanşör sesini kapatmak için menü yok, koymamış Samsung. Anca cihazı root ederek kök dosyalara inip, oradan ilgili sesi OFF yaparak çözüyorduk. Sonra biri bir kod yazdı, aldık onu, kamera menüsünün yazılımına ekledik, kameraya denklanşör sesini kapatma menüsü geldi. Onun gibi bir şeyi başka birisi de belki bu model tv için yapmış olabilir mi diye geldi aklıma. Olmazsa da çok büyük problem değil, kanalları kendimiz arayıp ekliyoruz arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYARGICX -- 30 Nisan 2023; 2:21:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneriniz için teşekkürler. Android Box aşina olduğum bir konu. Lakin stick tipler bana uygun değil, hele hele MiBox falan sadece isim, donanımları çok zayıf, android sürümleri de geride kalıyor genelde. Henüz almadıysanız Hiremco'nun android Box'larına bakın derim. En iyileri değiller belki ama en iyilerle kıyaslanabilirler. Hem hafıza, hem işlemci, hem android sürümü konusunda hep yenilikçiler. Ürünlerini Çin'de yaptıran bir Türk Markası, Dvd zamanlarında Dvd Player'lerini almıştım ilk, o gün bugün takip ederim o markayı, kaliteli cihazları var. Ben Tv'de bir laptopu sürekli takılı tuttuğum için çok ihtiyaç duymadım AndroidBox'a ama uygun zamanda alınacaklar listemde o da var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.