Şimdi Ara

programada consol mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar;

    bu zaman kadar ilgilendiğim programların hepsi form üzerinde gerekli buton label vs. ekleyerek yapılmıştı. Daha sonra console diye bir programlama mantığı ile karşılaştım. Nerede ve nasıl kullanlıyor bir türlü mantığını anlayamadım. Mesela python derslerini izliyorum. Hep console mantığı üzerinden gidiyor. Daha sonra Qt diye bir eklenti veya pythoo üzerinde çalışan bir başka program var. Orada butonlar falan koyuyorsun ama onlara işlev vermek yine console türünde oluyor. Bir türlü anlayamadım console ile program nasıl yapılır nasıl kullanılır. Bilgisi olan yardımı olabilir mi?



  • Merhabalar,
    Assembly ile yani bilgisayar elektroniği ile konuşmanız gerektiğinde bir arayüze ihtiyaç duymazsınız. Yani programın kullanıcısı eğer bir işletim sistemi ise, mesela işletim sistemine bir driver yazıyor iseniz bir arayüze ihtiyaç duymazsınız bu yine de çok tatmin edici bir cevap değil.
    Bir başka örnek de şu olabilir. Bazen programlarınızı uzaktan çalıştırmak isteyebilirsiniz. Bu durumlarda bir arayüze değil, ne istediğinizi cihaza iletecek bir konsol satırına ihtiyaç duyarsınız. Mesela ekranı olmayan ve linux yüklenmiş, cep telefonu boyutunda bir raspberry pi bilgisayara SSH ile bağlanabilir, bir arayüze ihtiyaç duymadan kendi konsolunuzdan karşı taraftaki bir programı çalıştırabilirsiniz.
    Ayrıca konsol, komut satırlarını lullanmaktan keyif alan sabırlı programcılar var, inan hala terminalde program yazan inasanlar var, eski toprak programcılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peytuk -- 3 Ekim 2019; 14:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.
    Sanırım bilgin var bu konularda.

    Pythoo ve QT konusunu iyice incelemem gerek. Sence Qt ile c# daki gibi işlemler yapılabilir mi?


    Acaba çekirdek tasarlama hakkında bilgin var mı? Yani linux çekirdeği denen kavramdan bahsediyorum. Nette konuyla ilgili bilgi bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.