Şimdi Ara

Oxford2000 (B2-C1) İngilizce-Türkçe YDS Hazırlık Sözlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık iki sene önce YDS'ye çalışırken bilmediğim kelimeleri derleme amacıyla ileri düzey İngilizce kelimeleri araştırmaya başlamış, Oxford'un temel 3000 kelime sözlüğü haricindeki ileri düzey 2000 kelime sözlüğünü bulmuştum. Bu belgeyi düzenleyerek kelimelerin Türkçe karşılıklarını bulmuş ve her kelimeyi teker teker sözlükte aratarak örnek cümlesini tespit etmiş, yan anlamlarını da çalışmaya katmıştım. Zaman geçti, YDS'yi kazandık elhamdülillah, bilgisayarı karıştırırken bu belgeyi buldum. Paylaşarak diğer insanlara faydam dokunsun dedim bu sebeple forumda yeni bir üyelik oluşturarak bu konuyu açmaya karar verdim. Düzenli çalışarak İngilizcenizi kayda değer ölçüde geliştirebilirsiniz. Sözlük çalışırken en dikkat etmeniz gereken durum kelimeleri aralıklarla (günlük, haftada bir gün, stilinize göre) tekrar etmeniz olacaktır.


    Belgenin Özellikleri:

    *Yaklaşık 2000 kelime alfabetik sıraya uygun olarak 32 sayfada ele alınmış göze karmaşık gelmeden olabilecek en iyi şekilde tasnif edilmeye çalışılmıştır.

    *İngilizce temeli olan orta seviyeye uygundur.

    *kelimelerin isim-fiil vs. oluşları yanlarında verilmiş (n.-v. şeklinde), zorluk derecesi belirtilmiş, önce İngilizce sözlük tanımları yazılarak Türkçe karşılıkları parantez içerisinde belirtilmiştir.

    *Kelimenin yan anlamları da ayrıca belirtilmeye çalışılmıştır.

    *Nispeten kolay olduğu düşünülen kelimelerin sadece Türkçe karşılıkları verilmiş, örnek cümle içerisinde kullanımı ile kelimenin akılda kalması amaçlanmıştır.

    *Belgenin diğer Türkçe sözlük çevirilerinden farkı (bence en mühim özelliği) her kelimenin örnek cümle içerisinde kullanılmasıdır. Böylece hem cümle okunup anlanarak İngilizce reading seviyesi geliştirilir hem de kelime uygulamalı olarak pekiştirilmiş olur.

    *Çıktı almak için (ki tavsiye ederim) sayfaların üst kısmında spiral için gerekli boşluk konulmuştur.



    Bu belgeyi yaklaşık 1 ay büyük emeklerle ortaya koymuştum. Dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz, umarım sizin için de faydalı olmuştur.



    Drive Bağlantısı:









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.